Вибрации

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Вибрации

Мнение от dimodi » 16 Ное 2009, 11:50

Търсих доста с търсачката, но не намерих нищо сходно с моя проблем. След като смених маслото и всички филтри - масления, горивния, въздушния и филтъра на картерните газове, започнах да усещам някакви вибрации в педалите, по-точно в газта и съединителя. Не са много силни, по-скоро много фини и като покарам един час и сляза от колата чувството в краката е много неприятно. Мисля, че леко се усещат и в пода и седалката. Това става при по-висока скорост (от 90-100 км/ч), като карам из града не се усеща. Маслото е същото с каквото карах и преди и не вярвам да е от него. На място колата си работи нормално и не е по-шумна от преди, а и при гасене не тресе, затова мисля че не са тампоните на двигателя. Смяната на маслото съвпадна и със смяна на гумите на зимни, не знам дали може да е от това. Зимните ги балансираха както му е реда. Другото, което си мисля е, че може да съм случил на кофти нафта и затова двигателя да е неспокоен в по-високи обороти. Дайте съвет, колеги. :confused:
Последна промяна dimodi на 17 Ное 2009, 20:05, променена общо 1 път

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Вибрации в педалите

Мнение от ///M_Martin » 16 Ное 2009, 11:53

Това тресене е в движение доколкото разбрах-да не са криви спирачните дискове или джанта или крива гума да има зад тези вибрации :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 16 Ное 2009, 12:10

Не са криви дисковете, скоро ги сменях и при спиране няма проблеми. Колата не дърпа на никъде, гумите са почти нови. Не е тресене, а по-скоро много финни вибрации, като сляза от колата десният ми крак е като изтръпнал. :confused:

П.С. Да кажа само, че колата е 320д 2003 г.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 16 Ное 2009, 18:29

Сега пак покарах половин час и се изнервих. Като слезеш все едно си бил на вибромасаж. :confused: Не е само по педалите, защото спътника ми също го усети. Пода и седалките вибрират също, но само в движение (примерно от 50-60 км/ч нагоре), на място всичко е нормално. Почвам да си мисля, че нафтата е кофти. Сега мисля да сипя някаква добавка да видим дали ще има ефект. А възможно ли е тия майстори да не са сложили някой филтър като хората? Иначе колата си има мощност и си ускорява нормално, но сякаш бучи повече във високи обороти. :confused: :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 16 Ное 2009, 18:41

Възможно е да ти е фръкнал някой баланс на гума. Градсо няма как да го устиш защото се кара бавно ,но на извънградско колелата се въртят бързо и тогава се усеща когато гумите ти не са балансирани правилно или липсва баланс. Като си сменя гумите ходи ли да ти регулират предницата то това не е много от значение дали тресе или ни ама знам ли.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 16 Ное 2009, 19:58

Не мисля, че е от гумите. Все повече ми се срува, че е свързано с двигателя. След смяната на маслото ми правиха диагностика и ми казаха, че 2 от дюзите не работят абсолютно перфектно и едно почистване би им се отразило добре. Майстора каза, че засега не е фатално и една добра добавка ще свърши работа. Възможно ли е да е от тях това вибриране? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 16 Ное 2009, 21:35

а как са ти тампоните на двигателя?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 16 Ное 2009, 21:47

Wolfen написа:а как са ти тампоните на двигателя?

Трябва да са добре. Поне така си мисля, понеже при гасене колата не тресе. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д 2002
Мечтае да кара: 330 d

Мнение от zoti » 17 Ное 2009, 10:35

Странна работа, а волана тресе ли или цялата кола?ама как при90-100.ако е от гума или джанта трябва да са мн криви за да се усеща при тази скорост,а и казваш че са ок.
Провери ги пак,защото е по вероятно там да е проблема.А при повече от 100 усилват ли се вибрациите или намалят?
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 17 Ное 2009, 11:10

Волана не се тресе. Трепери си леко на място, както и скоростния лост, но ми се струва, че си е както преди, печките така си треперят просто. Почти съм сигурен, че не е от гумите. Ако пък е от тампоните на двигателя - защо преди смяната на филтрите си беше наред? Отивам днес при майстора дето ги сменя да видим какво ще каже. :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 17 Ное 2009, 14:35

а каква е логиката да вибрира само педала на газта, а купето и волана не :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 17 Ное 2009, 15:01

Има вероятност да е и от маховика, ао не си с автоматична СК.
Подобен ефект може да има и вдигане на колата в някой сервиз-че с помоща на сморъчно направена лостова система, а не с крик, която я накланя много и я вдига на високо, рязко, но само от едната страна. Това дава ефект на удар и може да скапе нещо по окачването.
Но причините може да са много. :dunno:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 17 Ное 2009, 15:27

Сега слизам пак от колата с нови разкрития. :) Окончателно се убедих, че не е от гумите. Също така не треперят само педалите, а и в пода се усеща. За капак усетих, че при преминаване през някои неравности нещо отдолу подрънква/прихлопва. Струва ми се, че е някъде под задната седалка. Мисля си дали не е от гърнето. Майстора като ми е сменял горивния филтър знам ли къде е бърникал, може да не е стегнал нещо като хората - някоя кора, гърнето се е разхлабило... :roll:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Вибрации

Мнение от ///M_Martin » 19 Ное 2009, 11:25

Да прозвучи тъпо но висящият лагер на кардана и гумено каре ако са се скапали дали не трябва да вибрира и жули като описаното от колегата? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Re: Вибрации

Мнение от jivko2828 » 19 Ное 2009, 12:08

Здравейте колеги,

за да не отварям нова тема, да попитам и аз. :)
Имам подобно вибриране в купето, но не в педалите както колегата, а самото купе вбирира малко повече от нормално (според мен). Усеща се в седалките, като стоя и леко ми вибрира. Тампоните на двигателя са сменяни преди няма и 1000км. Някава идея от какво може да е. Да кажа също, че нямам кора под двигателя, ако това играе някаква роля :dunno:

Колата е 320d 2000 година. Вибрирането е само на място, като чакам на светофар примерно.
Последна промяна jivko2828 на 19 Ное 2009, 13:08, променена общо 3 пъти

Следваща

Назад към E46