Препрограмиране/отключване на бордкомпютър след монтаж
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
panafon написа:никой ли няма да ми отговори
pazokolarov написа:.......Явно има вариант да се пуска и допълнителен кабел от ключа до таблото. На мен не ми се наложи - просто я програмираха (активираха БК-то) на ново.
До колкото си говорих с приемчика има и вариант самото табло да е хептен скопено и да не може да показва данните на БК. Дано никой не се сблъсква с подобна ситуация.
Честно казано, не знам до къде се пуска 4-я кабел, но тръгва от пина в ключа, който подава сигнала от бутона. В момента не съм в Бг и нямам възможност да се ровя много-много в схеми (компа не е в мен

- beno2377
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: M5
Re:
slitter написа:Ako някой има нужда от препрограмиране за борда и за каквото и да били друго в София, на линия съм. Имам работещ ДИС. ЛС или 0886315315
+1 за slitter Колегата е супер точен. Преди 2 седмици ми монтира лостчето и ми отключи борд компютъра, а също така ми активира и дневните светлини. И най-важното е, че не взима скъпо.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: Препрограмиране/отключване на бордкомпютър след монтаж
Мдаа и аз се възползвах от неговите услуги наистина е точен 

новият ми номер: 0877787835
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
колеги, препоръчайте ми къде да отида за тази интервенция в Търново. 

BlackManz написа:колеги, препоръчайте ми къде да отида за тази интервенция в Търново.
изтегли файловете вземи един кабел и действай

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
© написа:BlackManz написа:колеги, препоръчайте ми къде да отида за тази интервенция в Търново.
за монтажа няма проблем, но за софтуера мисля че всеки трябва да си знае професията

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Ще има събор в Русе,ако идваш насам ще ти го направя БЕЗПЛАТНОBlackManz написа:© написа:BlackManz написа:колеги, препоръчайте ми къде да отида за тази интервенция в Търново.
за монтажа няма проблем, но за софтуера мисля че всеки трябва да си знае професията

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
колеги, моля за съдействие, монтирах си лостчето, отключих си софтуера, но таблото не показва нищо... сложих друго табло и всичко заспа, кажете ми кое точно трябва да се подмени на старото ми табло за да покаже информацията? Моля без мнения "смени си таблото"!
Благодаря
Благодаря
Мисля, че не си активирал борда правилно!!! Как го активира??? Защо мислиш, че си го активирал??? Дай повече инфо кво точно си правил!
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
slitter написа:Мисля, че не си активирал борда правилно!!! Как го активира??? Защо мислиш, че си го активирал??? Дай повече инфо кво точно си правил!
ами сигурен съм, че борда е активиран, по простата причина, че с другото табло работи перфектно, а с моето не иска... борда е активиран с GT1 DIS както е описано в темата... нищо по различно...
оставам с впечатлението, че таблото ми е старо и не носи на такава интервенция...

Не съм виждал такова табло, което да не може да се направи интервенция. То интервенцията за прави на контролера на таблото, а не на нещо друго. Според мен на другото табло е направена интервенцията, а на твоето не! Пробвай пак! Виж по време на кодирането дали избучава таблото и дали се нулира... Това ще ти покаже, че е станало кодирането. Ако избучава и се нулира и след тва не работи, може би в него ще да има някакъв проблем. Виж има ли точка при километрите, да не би да е слагано допълнително и колата да не може да го разпознае и за това да не може да се кодира. Може би първо трябва да се адаптира таблото към екуто, знам ли... Пак пиши кво е станало, ще го измъдриме някакси.
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
точки при километрите няма, при отключването се нулира таблото, до момента не ми е правило проблем, показва си абсолютно всичко, като му пуснах тест всички символи си ги показва!
а самото табло не играе ли ролята на "екран" каквото му подаде компютъра като информация, това да покаже? или аз съм в грешка...
какво точно трябва да прехвърля от това табло на моето за да има ефект?
а самото табло не играе ли ролята на "екран" каквото му подаде компютъра като информация, това да покаже? или аз съм в грешка...
какво точно трябва да прехвърля от това табло на моето за да има ефект?
Според мен таблото прави необходимите изчисления на базата на данните, които му се подават... А това, че не става просто адски ме озадачава!!! Щом казваш, че с друго табло работи... Ако не беше пробвал, щях да кажа, че проблема е в лостчето, ама при тая ситуация май мога само да замълча. Нека колегите, ако имат някакви предположения да кажат...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
pazokolarov написа:panafon написа:никой ли няма да ми отговориpazokolarov написа:.......Явно има вариант да се пуска и допълнителен кабел от ключа до таблото. На мен не ми се наложи - просто я програмираха (активираха БК-то) на ново.
До колкото си говорих с приемчика има и вариант самото табло да е хептен скопено и да не може да показва данните на БК. Дано никой не се сблъсква с подобна ситуация.
Честно казано, не знам до къде се пуска 4-я кабел, но тръгва от пина в ключа, който подава сигнала от бутона.
BlackManz написа:колеги, моля за съдействие, монтирах си лостчето, отключих си софтуера, но таблото не показва нищо... сложих друго табло и всичко заспа, кажете ми кое точно трябва да се подмени на старото ми табло за да покаже информацията? Моля без мнения "смени си таблото"!
Благодаря
Ще използвам възможността да допълня малко информация.
Кабелът, който свързва лостчето на мигачите с таблото е жълт с червена ивица и се включва в пин 1 на розетката на лостчето и в пин 13 на буксата А2 (адаптер номер Х11176) на таблото. Това е лявата (по посока на движение на колата) букса на таблото, обикновено е бяла, с 18 пина.
Има вариант на твоето табло да не е активен този пин и да не може да изобразява инфото на БК.
Възможно е и да е огънат пин 13, да не се включва в буксата и за това да не работи таблото, което е слабо вероятно за съжаление.
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
pazokolarov написа:pazokolarov написа:panafon написа:никой ли няма да ми отговориpazokolarov написа:.......Явно има вариант да се пуска и допълнителен кабел от ключа до таблото. На мен не ми се наложи - просто я програмираха (активираха БК-то) на ново.
Честно казано, не знам до къде се пуска 4-я кабел, но тръгва от пина в ключа, който подава сигнала от бутона.BlackManz написа:колеги, моля за съдействие, монтирах си лостчето, отключих си софтуера, но таблото не показва нищо... сложих друго табло и всичко заспа, кажете ми кое точно трябва да се подмени на старото ми табло за да покаже информацията? Моля без мнения "смени си таблото"!
Благодаря
Ще използвам възможността да допълня малко информация.
Кабелът, който свързва лостчето на мигачите с таблото е жълт с червена ивица и се включва в пин 1 на розетката на лостчето и в пин 13 на буксата А2 (адаптер номер Х11176) на таблото. Това е лявата (по посока на движение на колата) букса на таблото, обикновено е бяла, с 18 пина.
Има вариант на твоето табло да не е активен този пин и да не може да изобразява инфото на БК.
Възможно е и да е огънат пин 13, да не се включва в буксата и за това да не работи таблото, което е слабо вероятно за съжаление.
колега имаш ли възможност да пуснеш схема на тази букса с номерата на пиновете....