Асфалтовата Джунгла - Митът за Маняка

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Асфалтовата Джунгла - Митът за Маняка

Мнение от slav4o1 » 13 Ное 2009, 3:40

DrivinGGoD написа:Малката разлика е в това, че такъв пилот знае точно къде е лимита и знае какво се случва на ръба и след него и съответно какво да направи като стигне до там... Докато огромната маса самонадеяни шофьори нямат ни най-малка представа какво се случва с един автомобил в критична ситуация на ръба на контрола и възможностите й... И това е проблема в нашата страна... За това и е толкова черна статистиката у нас... Иначе никой не е застрахован от такова нещо... Но можем и трябва да сме подготвени за всякакви ситуации на пътя... Независимо дали караш бързо или бавно трябва да владееш автомобила си и да знаеш какво може да се случи с него ако се стигне до ръба... Всички карат бързо понякога, но някой без да могат... Даването на газ е най-лесното...

еее кво като е пилот и има умения с такава скорост при нещо неочаквано каквито и умения да имаш си пътник дори и да не е негова вина. ограниченията са за всички, и аз съм правил простотий и келешлъци но вече мисля по-друг начин :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 13 Ное 2009, 8:17

Супер много съм размишлявал върху нещата от тая статия.И си бях прав - не можеш да караш на лимита на цивилен път.Обаче ми е много смешно как улични "състезатели" се насират на пистата или като седнат зад една по-сериозна машина.
И все пак - по-важното е да минеш с 250 покрай полицая и да не спреш на стоп-палка.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Ное 2009, 18:52

DrivinGGoD написа:Малката разлика е в това, че такъв пилот знае точно къде е лимита

знае той... сигурен съм че този на снимката всичко му е ясно - особено това как да кара с 300+ - когато датчика за гумите ти казва че нещо не е наред с налягането... ама нали сме неуязвими... някакъв комп ша ми свети там... я у лево...

:banghead:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Ное 2009, 23:02

alx написа:
DrivinGGoD написа:Малката разлика е в това, че такъв пилот знае точно къде е лимита

знае той... сигурен съм че този на снимката всичко му е ясно - особено това как да кара с 300+ - когато датчика за гумите ти казва че нещо не е наред с налягането... ама нали сме неуязвими... някакъв комп ша ми свети там... я у лево...

:banghead:

поршенцето сигурно е излетяло вече, затова свети датчика, просто е забравил да прибере колесниците...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Ное 2009, 14:59

kaligilo написа:Дано някой поне се замисли върху тази история...

Има кой да разбера, лошото е че са адски малко разбиращите и са на изчезване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 15 Ное 2009, 18:51

Чак когато загърбим комплексите си ще разберем смисъла на тази история :|
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 15 Ное 2009, 20:46

Не става въпрос за комплекси,а за начин на мислене.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от terorero » 15 Ное 2009, 21:31

Начина на мислене се води от тях.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 15 Ное 2009, 21:42

доста истина има в статята :yes: но това за владеенето на ръба на възможностите и да знаеш какво да направиш (в градски условия) ми се вижда малко пресилено и несериозно, секи се учи от грешките си жалко че понякога те са фатални :evil:
bedrock city racing

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 15 Ное 2009, 21:44

terorero написа:Начина на мислене се води от тях.

Не забравяй,че статията е писана от Американец,а средностатистическия американец избива доста по-малко комплекси от средностатистическия българин.
А и не мисля,че това да караш като откачен е някакво избиване на комплекси,по-скоро начин да си повдигнеш адреналина или да си направиш кефа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от terorero » 15 Ное 2009, 22:19

Не е важно от кой е писана. По-важното е ,че за съжаление няма да бъде разбрана от повечето хора. За теб бързото каране може да е за собствено удоволствие, за мен също, но си има места за това. Пътят е да се придвижиш от точка А до точка Б.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 15 Ное 2009, 22:36

За мен не е точно бързото каране а и не ми е особено интересно когато има трафик...Грешно си ме разбрал,но както и да е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 15 Ное 2009, 22:59

Доколкото си спомням тук някъде имаше една тема на същия автор (alx :yes: ), казваше се нещо от сорта на "... за хората, които си мислят, че реакцията е всичко..." или нещо от сорта. Тя е за всички състезатели.

На пътя дали ще ви осакати състезател или тракторист е все тая...

Когато всички са тарикати на пътя, дори и за другите обстановката става напрегната. Ограниченията на скоростта не са измислени в България и не са случайни. Един съвет - като видите, че пред вас някой прави идиотска маневра или предстои да я направи в близките 2 секунди, вместо да питате спътниците "тоя кво прави ся", по-добре спрете, дори да е в кръстовище. За един уикенд (този), това ми спести две катастрофи с хора, които не знаеха какво правят на пътя общо взето :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 16 Ное 2009, 23:47

Познавал си автомобила, знаел му възможностите, винаги знаел какво може да се случи, как да стигне до ръба и да се върне... и други подобни дрън-дрън простотии звучат супер готино, точно за повдигане на самочувствието на келешите.

А тоя с ТИР-а, дето го настигаш с 220, да не би да е брат ти и да сте си "плюли в устата" както се казва? И на него ли му знаеш възможностите, навиците, желанията, вижданията за лявата лента? Колко самонадеяни "шампиони" са прелитали през мантинелата в другото платно, чет нямат...

Точно хората които са разбрали, осъзнали и проумели какво може да се случи (а не просто казват ЗНАЯ) никога няма да видиш да летят по магистралите.

Поздрави за автора и за всички, които са го разбрали.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 17 Ное 2009, 14:36

///M3 написа:Доколкото си спомням тук някъде имаше една тема на същия автор (alx :yes: ), казваше се нещо от сорта на "... за хората, които си мислят, че реакцията е всичко..." или нещо от сорта. Тя е за всички състезатели.

Те състезателите пишат в една друга тема "Кой не е спирал на стоп палка...",alx се възмути ама явно не си е идвал в България скоро :mhihi:

Предишна

Назад към Страхотни истории