Асфалтовата Джунгла - Митът за Маняка
Модератори: mitaka7, Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Асфалтовата Джунгла - Митът за Маняка
DrivinGGoD написа:Малката разлика е в това, че такъв пилот знае точно къде е лимита и знае какво се случва на ръба и след него и съответно какво да направи като стигне до там... Докато огромната маса самонадеяни шофьори нямат ни най-малка представа какво се случва с един автомобил в критична ситуация на ръба на контрола и възможностите й... И това е проблема в нашата страна... За това и е толкова черна статистиката у нас... Иначе никой не е застрахован от такова нещо... Но можем и трябва да сме подготвени за всякакви ситуации на пътя... Независимо дали караш бързо или бавно трябва да владееш автомобила си и да знаеш какво може да се случи с него ако се стигне до ръба... Всички карат бързо понякога, но някой без да могат... Даването на газ е най-лесното...
еее кво като е пилот и има умения с такава скорост при нещо неочаквано каквито и умения да имаш си пътник дори и да не е негова вина. ограниченията са за всички, и аз съм правил простотий и келешлъци но вече мисля по-друг начин

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Супер много съм размишлявал върху нещата от тая статия.И си бях прав - не можеш да караш на лимита на цивилен път.Обаче ми е много смешно как улични "състезатели" се насират на пистата или като седнат зад една по-сериозна машина.
И все пак - по-важното е да минеш с 250 покрай полицая и да не спреш на стоп-палка.
И все пак - по-важното е да минеш с 250 покрай полицая и да не спреш на стоп-палка.
DrivinGGoD написа:Малката разлика е в това, че такъв пилот знае точно къде е лимита
знае той... сигурен съм че този на снимката всичко му е ясно - особено това как да кара с 300+ - когато датчика за гумите ти казва че нещо не е наред с налягането... ама нали сме неуязвими... някакъв комп ша ми свети там... я у лево...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:DrivinGGoD написа:Малката разлика е в това, че такъв пилот знае точно къде е лимита
знае той... сигурен съм че този на снимката всичко му е ясно - особено това как да кара с 300+ - когато датчика за гумите ти казва че нещо не е наред с налягането... ама нали сме неуязвими... някакъв комп ша ми свети там... я у лево...
поршенцето сигурно е излетяло вече, затова свети датчика, просто е забравил да прибере колесниците...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
kaligilo написа:Дано някой поне се замисли върху тази история...
Има кой да разбера, лошото е че са адски малко разбиращите и са на изчезване.

- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Чак когато загърбим комплексите си ще разберем смисъла на тази история 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
Не става въпрос за комплекси,а за начин на мислене.
- terorero
- младши ентусиаст
-
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
доста истина има в статята
но това за владеенето на ръба на възможностите и да знаеш какво да направиш (в градски условия) ми се вижда малко пресилено и несериозно, секи се учи от грешките си жалко че понякога те са фатални 

bedrock city racing
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
terorero написа:Начина на мислене се води от тях.
Не забравяй,че статията е писана от Американец,а средностатистическия американец избива доста по-малко комплекси от средностатистическия българин.
А и не мисля,че това да караш като откачен е някакво избиване на комплекси,по-скоро начин да си повдигнеш адреналина или да си направиш кефа.
- terorero
- младши ентусиаст
-
Не е важно от кой е писана. По-важното е ,че за съжаление няма да бъде разбрана от повечето хора. За теб бързото каране може да е за собствено удоволствие, за мен също, но си има места за това. Пътят е да се придвижиш от точка А до точка Б.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
За мен не е точно бързото каране а и не ми е особено интересно когато има трафик...Грешно си ме разбрал,но както и да е.
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Доколкото си спомням тук някъде имаше една тема на същия автор (alx
), казваше се нещо от сорта на "... за хората, които си мислят, че реакцията е всичко..." или нещо от сорта. Тя е за всички състезатели.
На пътя дали ще ви осакати състезател или тракторист е все тая...
Когато всички са тарикати на пътя, дори и за другите обстановката става напрегната. Ограниченията на скоростта не са измислени в България и не са случайни. Един съвет - като видите, че пред вас някой прави идиотска маневра или предстои да я направи в близките 2 секунди, вместо да питате спътниците "тоя кво прави ся", по-добре спрете, дори да е в кръстовище. За един уикенд (този), това ми спести две катастрофи с хора, които не знаеха какво правят на пътя общо взето

На пътя дали ще ви осакати състезател или тракторист е все тая...
Когато всички са тарикати на пътя, дори и за другите обстановката става напрегната. Ограниченията на скоростта не са измислени в България и не са случайни. Един съвет - като видите, че пред вас някой прави идиотска маневра или предстои да я направи в близките 2 секунди, вместо да питате спътниците "тоя кво прави ся", по-добре спрете, дори да е в кръстовище. За един уикенд (този), това ми спести две катастрофи с хора, които не знаеха какво правят на пътя общо взето

- icog
- младши ентусиаст
-
- Кара: Трамвай по Графа
- Мечтае да кара: Подводница
- Детайли за колата: F10 530 xd
Познавал си автомобила, знаел му възможностите, винаги знаел какво може да се случи, как да стигне до ръба и да се върне... и други подобни дрън-дрън простотии звучат супер готино, точно за повдигане на самочувствието на келешите.
А тоя с ТИР-а, дето го настигаш с 220, да не би да е брат ти и да сте си "плюли в устата" както се казва? И на него ли му знаеш възможностите, навиците, желанията, вижданията за лявата лента? Колко самонадеяни "шампиони" са прелитали през мантинелата в другото платно, чет нямат...
Точно хората които са разбрали, осъзнали и проумели какво може да се случи (а не просто казват ЗНАЯ) никога няма да видиш да летят по магистралите.
Поздрави за автора и за всички, които са го разбрали.
А тоя с ТИР-а, дето го настигаш с 220, да не би да е брат ти и да сте си "плюли в устата" както се казва? И на него ли му знаеш възможностите, навиците, желанията, вижданията за лявата лента? Колко самонадеяни "шампиони" са прелитали през мантинелата в другото платно, чет нямат...
Точно хората които са разбрали, осъзнали и проумели какво може да се случи (а не просто казват ЗНАЯ) никога няма да видиш да летят по магистралите.
Поздрави за автора и за всички, които са го разбрали.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
///M3 написа:Доколкото си спомням тук някъде имаше една тема на същия автор (alx), казваше се нещо от сорта на "... за хората, които си мислят, че реакцията е всичко..." или нещо от сорта. Тя е за всички състезатели.
Те състезателите пишат в една друга тема "Кой не е спирал на стоп палка...",alx се възмути ама явно не си е идвал в България скоро

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2