Алармата пищи без причина
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Алармата пищи без причина
Колеги напоследък имам проблем с алармата. Тя е стандартна с два бутона и има датчик за движение в купето, мисля че няма шоков датчик. Та от няколко дни започва да пищи без причина, в същото време в купето няма предмети които могат да паднат за да имитират движение. Моля за съвети как да реша проблема.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Алармата пищи без причина
Акумулатора как ти е? Кога пищи алармата,като престои колата ли? Опиши по-подробно.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
~Мишо~ написа:Акумулатора как ти е? Кога пищи алармата,като престои колата ли? Опиши по-подробно.
Алармата доста често се включва вечер късно - да след като престой. Акумулатора изглежда добре, до сега не съм имал проблем с паленето.
Колега блока на оригиналната аларма е зад жабката. Провери дали не се е откачил някой от двата кабела на ултразвуковите сензори (тези до сенниците на предното стъкло). Те се познават лесно защото не са на общата букса с много кабели, а са отделни кабелчета. Внимавай, защото всяко си има място и не трябва да ги разменяш.
Другата възможност е да се е износил пластмасовия палец на фикстора на вратата, който включва осветлението на плафоните и от време на врема сам да дава контакт и да лъже алармата че се отваря врата
Другата възможност е да се е износил пластмасовия палец на фикстора на вратата, който включва осветлението на плафоните и от време на врема сам да дава контакт и да лъже алармата че се отваря врата
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:...
При мен беше така.Смених тоя палец и всичко се оправи.
Gottlos написа:tsb_bg написа:...
При мен беше така.Смених тоя палец и всичко се оправи.

Блгародаря за предложенията. Как мога да разбера дали е от този палец или трябва да сменя всичките на 4те врати?
Почни от шофьорската - тя се износва най-често, а и то си личи като като разгледаш бутончето от близо
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
И аз имах тоя проблем беше палеца 

Намерих палците на задните врати обаче на предните нямах успех. Ще видя някъде дали няма тема за тези неща. Някой знае ли ква е разликата когато червената лампа на алармата пресвятка или свети постоянно при пусната аларма? И защо по някои път издава звук когато я включвам?
При мен пък се включва всеки ден в 23:00 (или 00:00 зависи дали сме +/- 1 час). Това какво може да е? Празнува нова година всеки ден???
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
dkalinov написа:При мен пък се включва всеки ден в 23:00 (или 00:00 зависи дали сме +/- 1 час). Това какво може да е? Празнува нова година всеки ден???
Преди години имах една Сиера, която всяка вечер около 23:30 се включваше без никаква причина

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
overclock написа:dkalinov написа:При мен пък се включва всеки ден в 23:00 (или 00:00 зависи дали сме +/- 1 час). Това какво може да е? Празнува нова година всеки ден???
Преди години имах една Сиера, която всяка вечер около 23:30 се включваше без никаква причина(колата спи в гараж). След основна проверка на всичко установих, че в колата ми влизат мишки
![]()
![]()
Като оставя трохи хляб на стелките на сутринта ги нямаше
Започнах да залагам капани в колата и около нея
, но сиренето на съседа се оказа по-вкусно и се преместиха

Lurking in the shadows
14 мнения
• Страница 1 от 1