20г от падането на Стената и 20г от края на една епоха....
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: 20г от падането на Стената и 20г от края на една епоха....
bobi_maxo написа:Ти 'що не се кръстиш jordanтъpaнаr?
"Построил" съм едно добро семейство, имам прекрасни деца(който не слушат чалга, и не се кефят на разните му Златки-патки!), имам жена която да ме подкрепя, имам и родители който са винаги зад мен(въпреки, че май повече аз го правя), имам и приятели на който мога да им звънна когато и да било и да помогнат повече от колкото могат!
И мисля, че с тия неща ще построя повече от колкото теб!
Какво общо има личния ти живот с обществените постижения преди време,и сега в наши дни????
С какво допринасяш ти и твоето семейство и приятели за останалата част от обществото.
От думите ти се разбира едно--аз съм добре,другите да се оправят.
Ти си същия като единия типаж пишещи по темата--изтъквате себе си,колко сте постигнали и изстрадали,а темата е за съвсем други неща.
Темата не е за :аз,аз,аз,аз,........темата е за белегът,който оставиха промените върху нас като общество и държава,а масата народ никак не е доволен.Доволните са си скрили главата в пясъка като щрауси и смятат че те щом са доволни,другите задължително трябва да споделят същото мнение.
Тук дори няма нужда да разбира от политика човек,за да може да каже добре ли сме или зле.
Особено тия които живеят и работят в чужбина знаят най-добре.
Къде са поляци,чехи,словаци,унгарци,а къде сме ние.
Кое му е доброто у нас,като 20 години беше извършван икономически геноцид над населението,а като гледам и останалите 4 ще е така.
Достатъчно е да погледне човек във форум като този колко теми има в тон на оплакване от високите данъци,високите ГО,от горива,от акцизи и какво ли още не.Това ли е тонът да задоволство от промените според вас?????Аз посещавам и чуждоезични форуми--е там повярвайте няма такъв тип теми.Тея проблеми са чужди на хората в белите страни.
И,симпатяга,недей да ме квалифицираш в обща тема,както и аз не си позволявам да го правя.Има си ЛС,ако искаш да покажеш нивото на тестостерона си и да се изтъкнеш като мъжкар.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Няма две мненния по въпроса . Сега е много по-добре .
Към горния колега .
Ако последните 20 г приемем ,че е имало икономически геноцид, как така почти всеки има кола ?
Предпочитам да ме глобяват всеки ден от колкото да не мога да си отворя устата .
Във всяко общество има бедни , по-богати и най-богати .
СоциалъзЪма и комунизЪма искат всички да са равни по всички показатели включително и по акъл .Има ли още хора дето да се връзват на тази ЛЪЖА? Това е храна за бедните не само материално а и духом .
За Тато ..... хора под 35 г няма как да са обективни . Или за да схванат отиват в някой балкан хващат първия овчар и го правят Министър председател .
Успех пичове .
Бягайте далеч от социдеята ...
Към горния колега .
Ако последните 20 г приемем ,че е имало икономически геноцид, как така почти всеки има кола ?
Предпочитам да ме глобяват всеки ден от колкото да не мога да си отворя устата .
СоциалъзЪма и комунизЪма искат всички да са равни по всички показатели включително и по акъл .Има ли още хора дето да се връзват на тази ЛЪЖА? Това е храна за бедните не само материално а и духом .
За Тато ..... хора под 35 г няма как да са обективни . Или за да схванат отиват в някой балкан хващат първия овчар и го правят Министър председател .
Успех пичове .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
jordanpar написа:.....
Пак щи го кажа, белким ме разбереш. Проблема не е в това, че дойде демокрацията и си отиде комунизма. Проблема е в това, че Българина няма хъс и чака някой да го води. Ако бяхме утрепали тогава и тато и луканов и младенов и беров, сега нямаше да е така. Проблема ни е, че на словаци, източногерманци, чехи и други, прехода им мина за има няма 10 години, а ние сме още в преход, що, щото те си оправиха нещата веднага, ание оставихме дани водят за носовете.Затова е така. И да, сега е по-добре, отколкото тогава, не гледам само себе си. Гледам всичко на куп.
- jordanpar
-
-
klintan66 написа:Ако последните 20 г приемем ,че е имало икономически геноцид, как така почти всеки има кола ?
Успех пичове .
Колко е средната възраст на автомобилите в тоя форум??
Колко от бензиновите са газифицирани и то не с оглед екологически норми,а за да е по-евтинко??
А средната класа къде я забрави да я споменеш,ааа да,то едно нещо дето го няма у нас,как да се сети човек за него наистина.
Социдеята отдавна е загърбена и именно затова на всеки 4 години търсим нещо ново,което в нашия случай все се оказва добре забравеното старо.
Най-лесно е да потърсите в нета статистиката за икономическите показатели в БГ и в останалите страни от прехода,също новоприети в ЕвросъЮза.Картинката е плачевна.Нормално щеше да е че въпреки че сме все на последните места,цифрите с предходните да са с малка разлика.А ние сме на светлинни години изостанали.
- jordanpar
-
-
sonny написа:jordanpar написа:.....
Пак щи го кажа, белким ме разбереш. Проблема не е в това, че дойде демокрацията и си отиде комунизма. Проблема е в това, че Българина няма хъс и чака някой да го води. Ако бяхме утрепали тогава и тато и луканов и младенов и беров, сега нямаше да е така. Проблема ни е, че на словаци, източногерманци, чехи и други, прехода им мина за има няма 10 години, а ние сме още в преход, що, щото те си оправиха нещата веднага, ание оставихме дани водят за носовете.Затова е така. И да, сега е по-добре, отколкото тогава, не гледам само себе си. Гледам всичко на куп.
щом има 600 000 българи трайно напуснали страната и работещи в цял свят,не ми говори че нямали хъс.Просто няма кой да те оцени в тая държава.Както си ги подкарал трябваше да утрепем и Муравей Радев,и Костов,и Румен Овчаров и Филип Димитров.Ама едва ли щеше да убиеш Бай Ганьовското в мисленето на всеки властимащ.
Както едно младо момче преди години пееше свободните си рап песни--Тук или си беден,или да си похарчиш парите къде,няма.
Добре де човек, какво ще рече маса народ не са доволни?
Кой му е виновен на човека че е простак? Че не знае едно добър ден да каже!
Кой му е виновен, че пълни коритата на реките с боклук? Кой му е виновен, че не си изхвърля хартийките в кошчетата, а ги изхвърля по улицата? Или ще кажеш "Ами да сложат кошчета!", да и в планината ли като се ходи някой ще върви след теб да ти носи кофи!?
Кой му е виновен като прави нарушения по пътищата?
Замисли се малко не сме ли ния тия, който сами си редим съдбата? Не мислиш ли, че ако се тръгне от А,Б, и В-то ще е малко по-добре? Че когато се научим да уважаваме другите около нас ще се чувстваме по-добре!
Ония години всичко това се е трупало в/у хората, карало ги е насила да се уважават, всичко е било изкуствено!
И пак ще кажа, че докато не си научиш децата на възпитание, приятелите на уважение, себе си да промениш, то тогава напълно си заслужаваме съдбата!
Исках да ти кажа, че не съм искал да изтъквам себе си колко съм успял, а да ти кажа че е прекрасно да усещаш че променяш една частица около теб.
Нека да бъдем по-добри с добрите, и по-малко добри с лошите!
Кой му е виновен на човека че е простак? Че не знае едно добър ден да каже!
Кой му е виновен, че пълни коритата на реките с боклук? Кой му е виновен, че не си изхвърля хартийките в кошчетата, а ги изхвърля по улицата? Или ще кажеш "Ами да сложат кошчета!", да и в планината ли като се ходи някой ще върви след теб да ти носи кофи!?
Кой му е виновен като прави нарушения по пътищата?
Замисли се малко не сме ли ния тия, който сами си редим съдбата? Не мислиш ли, че ако се тръгне от А,Б, и В-то ще е малко по-добре? Че когато се научим да уважаваме другите около нас ще се чувстваме по-добре!
Ония години всичко това се е трупало в/у хората, карало ги е насила да се уважават, всичко е било изкуствено!
И пак ще кажа, че докато не си научиш децата на възпитание, приятелите на уважение, себе си да промениш, то тогава напълно си заслужаваме съдбата!
Исках да ти кажа, че не съм искал да изтъквам себе си колко съм успял, а да ти кажа че е прекрасно да усещаш че променяш една частица около теб.
Нека да бъдем по-добри с добрите, и по-малко добри с лошите!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Колеги, а знаете ли, че се готви закон от комисията Кушлев, гласящ да се запорират сметки и консфискува имущество надхвърлящо 60К лева, ако това надвишава месечния ви доход.
Тва няма ли да доведе до оная национализация, няма ли пак да доведе до доносите, ма тоя път законово, а?
Квато ни е бърза системата, ще отнеме години да докажеш, че си е твое, а къщата и колата ше са ти препродадени 30 пъти.
п.п. Дано тоя закон никога да не взлезе!!!
п.п.2 [url]http://www.standartnews.com/news/details/id/49406/%D0%9A%D1%83%D1%88%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BE%D1%
82%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-60-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0[/url]

Тва няма ли да доведе до оная национализация, няма ли пак да доведе до доносите, ма тоя път законово, а?
Квато ни е бърза системата, ще отнеме години да докажеш, че си е твое, а къщата и колата ше са ти препродадени 30 пъти.
п.п.2 [url]http://www.standartnews.com/news/details/id/49406/%D0%9A%D1%83%D1%88%D0%BB%D0%B5%D0%B2-%D0%BE%D1%
82%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-60-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0[/url]
Имущество ще може да се отнема преди осъдителна присъда от съда.

Последна промяна Сондьора на 12 Ное 2009, 14:59, променена общо 1 път
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Сондьора написа:Колеги, а знаете ли, че се готви закон от комисията Кушлев, гласящ да се запорират сметки и консфискува имущество надхвърлящо 60К лева, ако това надвишава месечния ви доход.
Не ако надвишава месечния доход, а ако не можеш да докажеш произхода на тези пари над 60 хилки. И става въпрос за имущество, придобито именно последните 20 години, ако имаш наследствен апартамент в центъра на София и за 200 хил евро не бой се, ама ако си го купил миналата година и не можеш да докажеш откъде са??????? Напротив, да го приемат и да го прилагат възможно най-бързо!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ама как се радват всички на тия фишеци и картонени шапки... 

Never mistake motion for action...
sobiss написа:Да паметна дата, 10 ноември '89...България успява да изтръгне вирусът наречен комунизъм от тялото си и в първите свободни демократични избори пак избира начело да са комунисти...е тва ако не е шанс
бе да си кажем честно комунизма се е впил в мозъците на българите,дет се казва за хитлеровата епоха......30 години комунизация =130години комунизъм момчета тва е

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ше ми преамат дедовия!!!орално....
в целият нормален свят доказват ,че си виновен -не доказваш ,че си невинен ,щото некой си не му харесвало кво имаш....!
има презумпция за невинност и колкото и на некой да му се иска да накаже лошите -трябва да спазва логичните и нормални принципи на правото....!

а и обърнахте темата на успели и неуспели...
в целият нормален свят доказват ,че си виновен -не доказваш ,че си невинен ,щото некой си не му харесвало кво имаш....!
има презумпция за невинност и колкото и на некой да му се иска да накаже лошите -трябва да спазва логичните и нормални принципи на правото....!

а и обърнахте темата на успели и неуспели...