ПОМОЩ!!! Е36 320 не иска да запали!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Butcher
- Потребител
-
- Кара: Е36 M52B20 купе
ПОМОЩ!!! Е36 320 не иска да запали!
Имам Е36 320 Ванус 1993 г. Оставих я за два дни на паркинг и когато се върнах не поиска да запали. Първо и подадох ток с друга кола, но не стана. Занесох акумолатора да го погледнат и се оказа, че е заминал, купих нов. След като го сложих колата пак не запали, проблема беше друг. Започнах да проверявам всичко - стартер, свещи, имаше бензин, датчикът на разпределителения вал (той е нов), алармата, въобще всичко за което се сетих и още не иска да запали. Колата сега е в сервиз и от една седмица момчетата си блъскат главите и не могат да разберат какво и е. Ако имате някаква предсатава или идеи ще съм много благодарен да ги споделите.
Последна промяна Butcher на 11 Ное 2009, 13:24, променена общо 1 път
- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
Re: ПОМОЩ!!! Е36 320 не иска да запали!
на мене имобилайзера на фабричната аларма ми е правил проблем, като откача акумулатора за 5 мин и го закача си пали. Успех!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Не иска да запали, или не иска да завърти? Това че датчика на разпределителния вал е нов, не означава че датчика на коляновия вал е изправен. А мотора не може да запали посмъртно, когато има проблем с този датчик. Има случаи на работещ датчик на коляновия вал, двигателя също не може да запали и се оказва скъсана гума на демпферната шайба. На тази шайба са зъбците, които дават електроимпулс на датчика и когато се накъса демпфера се разминават с него. Както преди мен Azereus е писал, имобилайзера също трябва да се провери. Имах случай с една 525-ца с отделен имобилайзер, не вграден в ключа, която се мъчихме да я запалим за да я преместим в един сервиз и стана след разкачане и закачане клемата на акумулатора.
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колега приверихте ли бензиновата помпа??? Успех 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- MotorsportPower
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1981 Corvette
имам датчик за коляновия вал от такав мотор, работещ
- Butcher
- Потребител
-
Не е от демпферната шайба или от бензиновата помпа, а що се отнася до датчика и той е наред... Мерси все пак!
Между другото, може да ви стори много странно, но колата палеше с изключен датчик на разпределителния вал ???!!! 

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
transporter_81 написа:Колега приверихте ли бензиновата помпа??? Успех
sevosevo1 написа:бензинова помпа
Не качва бензин

- владо4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б25 e46 320d
аз го имах същиа проблем един ден. и се оказа 4е имам някъкъв шоков датчик отдолу под волана почти до педалите закачен на кората. натиснах го докато колата беше на контакт и запали. дано съм помогнакл. 

http://www.vbox7.com/play:489ee371
лудите сме на изчезване
лудите сме на изчезване
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Butcher написа:Не е от демпферната шайба или от бензиновата помпа, а що се отнася до датчика и той е наред... Мерси все пак!Между другото, може да ви стори много странно, но колата палеше с изключен датчик на разпределителния вал ???!!!
Не е странно, че пали с изключен датчик на разпределителния вал, а това че не пали с включен. За М50 има два вида датчици за разпределителния вал, като единия е за М50 с глава с издадена опора, а другия за М50 с глава от другия тип, не съм сигурен дали става въпрос за М50 с ванос и без ванос, по каталог не ги дават да са взаимозаменяеми. Не знам какъв е сменян.
Братовчед ми също имаше такъв проблем, само че не знам при теб върти ли изобщо, защото при него въртеше но не палеше, оказа се един бушон в кутията за бушони. Провери там. 

- Butcher
- Потребител
-
Мерси, момчета. Всичко вече е ОК! Оказа се, че проблема е в демпферната шайба. Моят двигател е М52, а шайбата е била от М50.!!!
13 мнения
• Страница 1 от 1