20г от падането на Стената и 20г от края на една епоха....
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: 20г от падането на Стената и 20г от края на една епоха....
SKISA написа:Сондьора написа:
Скиса, пак гледаш през твоята паница.

Сондьора написа:SKISA написа:Сондьора написа:
Не гледа през неговата паница баце. Гледа отгоре. Защото който е беден сега и не може да се развие, е явно, че просто не става от него това нещо. ДА си седи и да си работи. Ти гледаш в своята паница дефакто, защото гледаш в БГ кво се случва. Гледайте за Демокрация и комунизъм в световен мащаб. Да сега не сме цъфнали като бившата Изотчна Германия, не сме цъфнали като Румъния. ама Скисата ти каза, Румънците избиха който трябваше, ние не го направихме и ето ти крайния вариант. Нали се сещаш, че ако се утрепат 3ма министри, и стната ще цъфне. ТАто не само, че не го осъдиха ами си умре от старост човека като бей. Нали го Видя внука му, сопола Тодор, вика вънрнете ми държавата. Е тоя боклук и цялото семейство живкови на стенат. Тогава ще се оправим.
Демокрацията е нещо свято, комунизма е затвор. Питаш ли как се чувстват животинките в клетки и ка се чувстват тези извън клетките. Питаш ли как се чувства един пумияр на улицата и едно куче на въже???
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
jordanpar написа:kokobm написа:
За съжаление както каза Бойко, комунизмът падна сега (надявам се)!
Кой,кой го каза,бившия бодигард на стожера на българския тоталитаризъм ли![]()
![]()
?
Истината е че в БГ случващото се септември-ноември ´89 всичко е било добре дирижирано,същия тип хора си останаха и след това да управляват кораба.
Смяната на едни с други до днес също бе тактика,всеки пореден се извиняваше с наследството което поемал от предходния и така и в наши дни,а както се очертава завинаги.
Според чужди финансови проучвания за тоя период източените от БГ навън пари са около 100 милиарда нови деноминирани лева.Евала на елита през тея години,който можа да изсмуче тея пари от уж бедна България.
Колега, много си прав, и не събитията септември-ноември са дирижирани, дирижирани са и до сега, или поне до скоро. Само това за бодигарда на 'стожера на българския тоталитаризъм' не е баш така, щото когато Бойко му беше охрана, бай Тошо вече не беше такъв, и между другото и никога не е бил!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
sonny написа:Сондьора написа:SKISA написа:Сондьора написа:
Не гледа през неговата паница баце. Гледа отгоре. Защото който е беден сега и не може да се развие, е явно, че просто не става от него това нещо. ДА си седи и да си работи. Ти гледаш в своята паница дефакто, защото гледаш в БГ кво се случва. Гледайте за Демокрация и комунизъм в световен мащаб. Да сега не сме цъфнали като бившата Изотчна Германия, не сме цъфнали като Румъния. ама Скисата ти каза, Румънците избиха който трябваше, ние не го направихме и ето ти крайния вариант. Нали се сещаш, че ако се утрепат 3ма министри, и стната ще цъфне. ТАто не само, че не го осъдиха ами си умре от старост човека като бей. Нали го Видя внука му, сопола Тодор, вика вънрнете ми държавата. Е тоя боклук и цялото семейство живкови на стенат. Тогава ще се оправим.
Демокрацията е нещо свято, комунизма е затвор. Питаш ли как се чувстват животинките в клетки и ка се чувстват тези извън клетките. Питаш ли как се чувства един пумияр на улицата и едно куче на въже???
Баце, Къв световен мащаб да гледам, гледай кво става в БГ. Ще погледна в световен мащаб, когато България поне малко се доближи до тях. Понеже не може веднъж да казваш, виж кво е на запад, после тук не е запад тук е БГ.
Тая държава тия копеленца можеха да я оправят. Ей за тва не е дошъл празника още тук, щото са си още те.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
sonny написа:Сондьора написа:SKISA написа:Сондьора написа:
Сони, само за едно не съм съгласен, Тато и семейството му (Людмила) са от малкото, които са направили нещо за България по онова време, други трябваше да бъдат разстреляни, а че внука му е сопол е съвсем друг въпрос.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тая тема май е единствената досега в тоя форум, в която всички са прави, всеки за себе си.
Si non confectus, non reficiat.
Zagy, тамън и аз това щях да пиша.
За мен е празник
За мен е празник
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не е ли свободен човек в ума си и душата си -и сички пари и имоти да му изсипят на главата -пак си остава скот.
не парите,колите или къщите ,а свободата е най-ценното нещо,което получихме 89та! това е свободата да мислиш,да избираш ,да разсъждаваш и спориш и да решаваш живота си сам.
пак да се върна на сергията на спирката,пак да съм с едни дънки и касетофонче на мое име-пак ше искам да имам свободата да изградя живота си! и пак ше се боря да постигна същото....!!!!
аз не съм много кръвожаден ! не искам кръвта на живкови! но някакси се ми се струва ,дето вика сони ,че ако имаше педесетина убити -следващите тарикати малко по-лекинко щеха да крадат и отнасят,щото като гледат сега ,че никой не им търси сметка и им е през архидията ,а ако имаха "светлият пример" на неколко паднали глави щеха да се замислят малко от малко.....!!!
по тоя повод малко да разведря темата! някой ми го припомни снощи вица....:
по темата некой снощи ми го каза ,ма забраих кой:
излизат на площада на митинг
и сички викат
де-мо-кра-ци-яя!!!! де-мо-кра-ци-яаааа....!!
а само един вика
мен-стру-а-ци-яаааа!
и тиа му викат :бе бъркаш бе
а тоа вика:
глупости
кво бъркам
същото е !важното е кръв да се лее....
не парите,колите или къщите ,а свободата е най-ценното нещо,което получихме 89та! това е свободата да мислиш,да избираш ,да разсъждаваш и спориш и да решаваш живота си сам.
пак да се върна на сергията на спирката,пак да съм с едни дънки и касетофонче на мое име-пак ше искам да имам свободата да изградя живота си! и пак ше се боря да постигна същото....!!!!
аз не съм много кръвожаден ! не искам кръвта на живкови! но някакси се ми се струва ,дето вика сони ,че ако имаше педесетина убити -следващите тарикати малко по-лекинко щеха да крадат и отнасят,щото като гледат сега ,че никой не им търси сметка и им е през архидията ,а ако имаха "светлият пример" на неколко паднали глави щеха да се замислят малко от малко.....!!!
по тоя повод малко да разведря темата! някой ми го припомни снощи вица....:
по темата некой снощи ми го каза ,ма забраих кой:
излизат на площада на митинг
и сички викат
де-мо-кра-ци-яя!!!! де-мо-кра-ци-яаааа....!!
а само един вика
мен-стру-а-ци-яаааа!
и тиа му викат :бе бъркаш бе
а тоа вика:
глупости
кво бъркам
същото е !важното е кръв да се лее....
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
SKISA написа:...
Съгласен, но има и хора, които са готови да жертват някои свободи срещу някои привилегии.
Иначе личното ми мнение се покрива на 100% с твоето - получихме свобода на тая дата преди 20 години.
А за тия дето реват - нали се сещате, че ако тая дата не се беше случила щяхте да карате БМВ само насън...
Si non confectus, non reficiat.
Ми кво да ви кажа, добре, че бях в първи клас 89г, защото когато татко ме записа го питаха, да го учиме ли с дясната ръка да пише, тогава вече бе поотпуснато малко. Но са ми го разказвали тези детоса си патили, ка са им връзвали ръцете за чиновете за да пишат с дясната ръка, а не с лявата. Това какво е, сега е свобода, пишеш с която искаш. Дядо ми едвам спасил къщата която сам самичък е построил дет се вика и искали да му я земат щото била на два етажа и нямал право. Другия ми дядо получил 3 инфаркта за 3 дни, щото искали да го пращат в Белене, защото се изправил срещу режима, и казал на всеослушание, че той комунист няма да бъде. А сега, казваш, аз съм комунист, ок, казваш аз съм Гербист ок, казваш ,аз съм педерас, пак ок, нема проблеми. Квот искаш тва си
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Е станишката хем пеерас,хем премиер беше...sonny написа:Ми кво да ви кажа, добре, че бях в първи клас 89г, защото когато татко ме записа го питаха, да го учиме ли с дясната ръка да пише, тогава вече бе поотпуснато малко. Но са ми го разказвали тези детоса си патили, ка са им връзвали ръцете за чиновете за да пишат с дясната ръка, а не с лявата. Това какво е, сега е свобода, пишеш с която искаш. Дядо ми едвам спасил къщата която сам самичък е построил дет се вика и искали да му я земат щото била на два етажа и нямал право. Другия ми дядо получил 3 инфаркта за 3 дни, щото искали да го пращат в Белене, защото се изправил срещу режима, и казал на всеослушание, че той комунист няма да бъде. А сега, казваш, аз съм комунист, ок, казваш аз съм Гербист ок, казваш ,аз съм педерас, пак ок, нема проблеми. Квот искаш тва си

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Bogat-Beden написа:Е станишката хем пеерас,хем премиер беше...sonny написа:Ми кво да ви кажа, добре, че бях в първи клас 89г, защото когато татко ме записа го питаха, да го учиме ли с дясната ръка да пише, тогава вече бе поотпуснато малко. Но са ми го разказвали тези детоса си патили, ка са им връзвали ръцете за чиновете за да пишат с дясната ръка, а не с лявата. Това какво е, сега е свобода, пишеш с която искаш. Дядо ми едвам спасил къщата която сам самичък е построил дет се вика и искали да му я земат щото била на два етажа и нямал право. Другия ми дядо получил 3 инфаркта за 3 дни, щото искали да го пращат в Белене, защото се изправил срещу режима, и казал на всеослушание, че той комунист няма да бъде. А сега, казваш, аз съм комунист, ок, казваш аз съм Гербист ок, казваш ,аз съм педерас, пак ок, нема проблеми. Квот искаш тва си![]()
И хем комунист

Аз пък съм малък и тогава съм бил на една година. И все пак се радвам, че не знам какво е било. Не мога да си представя да отида в магазина и да имам право да си купя еди какво си независимо колко левове имам. Сега нямаш не купуваш имаш купуваш. Ама ми се струва, че българина е много завислив. По татово време повечето са имали по почти еднакво и готово. Апартаментите по еднакъв начин и еднакво обзавеждане. А сега някой има повече и 100 човека не могат да го преживеят и се оплакват че им било зле.
И все пак майка ми и баща ми като стане въпрос за тази тема казват "е не беше чак толкова зле, имаше спокойствие поне".
И все пак майка ми и баща ми като стане въпрос за тази тема казват "е не беше чак толкова зле, имаше спокойствие поне".
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми мишките също живеят спокойно като си се крият в дупките и не църкат....!!
аз,обаче тва спокойствие не го искам!
бях на 20 ,когато се случи това и съм спал по палатки,бутал съм ограждения,носил съм окървавени ,счупени глави и съм мъкнал чай по барикадите ,за да не умрат от студ колегите...!! не съжалявам за нищо,което съм направил ,защото смятам ,че съм допринесъл за това и други,които сега смятат ,че не е по-добре - да живеят по-истински...!
всеки народ си заслужава управата и строя и нашият си заслужава всичко,защото е можело още 68ма да тръгне от прага и вместо нашите войници да идат да ги смажат заедно с другите да прекъснат тоя строй и сега щяхме да празнуваме 41г от падането на режимите ,а не 20 и да сме се оправили още отдавна.....
аз,обаче тва спокойствие не го искам!
бях на 20 ,когато се случи това и съм спал по палатки,бутал съм ограждения,носил съм окървавени ,счупени глави и съм мъкнал чай по барикадите ,за да не умрат от студ колегите...!! не съжалявам за нищо,което съм направил ,защото смятам ,че съм допринесъл за това и други,които сега смятат ,че не е по-добре - да живеят по-истински...!
всеки народ си заслужава управата и строя и нашият си заслужава всичко,защото е можело още 68ма да тръгне от прага и вместо нашите войници да идат да ги смажат заедно с другите да прекъснат тоя строй и сега щяхме да празнуваме 41г от падането на режимите ,а не 20 и да сме се оправили още отдавна.....
- dimitar_kodoshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
На всички свободни хора в България, Честит 10 ноември.