Високо налягане на маслоти при М40 1.6
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Високо налягане на маслоти при М40 1.6
Колеги казаха ми че колата ми държи много високо налягане на маслото . някой има ли идея от какво може да е ? някакви клапанчета да има по помпата или нещо такова ? какво трябва да се прави от тук нататак ?
Re: Високо налягане на маслоти при М40 1.6
Днес като се видяхме на авточастите
ходихте ли да пробвате онова със свеща
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- jakson
- ентусиаст
-
denko написа:Днес като се видяхме на авточастите
Днес неостана време , че имах и други задачи . Обаче този проблем трябва да се реши защото наистина е опасно ! Нито можеш да изпревариш нито нищо , е не че неможеш но е рисковано да не ти огасне двигателя , точно когато ти трябва .
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
jakson написа:Колеги казаха ми че колата ми държи много високо налягане на маслото . някой има ли идея от какво може да е ? някакви клапанчета да има по помпата или нещо такова ? какво трябва да се прави от тук нататак ?
Да,помпата има по принцип възвратен клапан,но обикновено той като се скапа,налягането на маслото спада!Да не би да сте му наляли гъсто масло на тоя двигател?По-голям проблем е,когато е ниско налягането,но незная с колко е по-високо в твоя случай.
- jakson
- ентусиаст
-
маслото е ESSO ULTRON . Рядичко е . Пълна синтетика .
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- jakson
- ентусиаст
-
ESSO е марката е модела е ULTRON т.е 5W40 . Пълна синтетика , рядичко е за да минава добре навсякъде и за да смазва , също така пълната синтетика има много добри качества както при ниски така и при високи температури . По каталог и дават на колата такова масло . Когато я купих беше със същото и съм много доволен . И не го гори . За 10 000 км ми беше изгорила около 270 грама което е нищо .
Та проблема ми е , че нещо клапаните остават отворени при високи обороти , т.е повдиачите немогат да изпразнат маслото , от което следва , че най- вероятно има високо налягане на маслото . А това ще е породено от ..... и аз това се чудя и затова търся помощ от по-компетентните .
Та проблема ми е , че нещо клапаните остават отворени при високи обороти , т.е повдиачите немогат да изпразнат маслото , от което следва , че най- вероятно има високо налягане на маслото . А това ще е породено от ..... и аз това се чудя и затова търся помощ от по-компетентните .
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
момче... формулирай си нова тема с проблема... търсенията ти са в съвсем погрешна посока...
не си мисли, че налягането на маслото отваря клапаните... или ги държи отворени
предполагам, ти е доста ниско прекъсвача... това е обичаен проблем... има и обичайно решение
не си мисли, че налягането на маслото отваря клапаните... или ги държи отворени
предполагам, ти е доста ниско прекъсвача... това е обичаен проблем... има и обичайно решение
- jakson
- ентусиаст
-
колега , аз прекъсвача го стигам обаче щом отпусна съвсем лекичко газта и двигателя започва да издава звук все 1 съм извадил свеща . Някъде около 3ти цилиндър маиче е той ! като дам рязко газ вдига обороти и докато държа педала на газта натиснат нп , обаче леко отпусна ли го и някой цилиндър губи компресия все 1 няма клапани по-точно все 1 е отворен . Пускам газта да паднат оборотите нали падат обаче 4 сек точно ги засякох двигателя работи на 3 цилиндъра и изведнъж се оправя . Казаха ми че през тези 4 сек. се изпразва маслото от повдигача и тои затваря клапана и влиза в режим . Иначе в движение нещата стоят по-различно . Карам си , натисна рязко газта вдигна 5600 оборота и пак започва на 3 цилиндъра да работи , включвам следващата шредавка напр 3та колата неще да ускорява , газта докраи натисната обаче колата бачка на 3 цилиндъра и изведнъж се оправя и тръгва да ускорява все 1 някой я е ритнал отзад .
П.С Забравих да спомена , че въпреки рядкото маслп с което карам двигателя нетрака и нечука като е студен . Работи си гладко .
П.С Забравих да спомена , че въпреки рядкото маслп с което карам двигателя нетрака и нечука като е студен . Работи си гладко .
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
виж сега... става въпрос за 10 болчета все пак... отвиваш ги, махаш капака на клапаните, и гледаш...
не знам кой ти пълни главата с глупости, щото ти четох сега и другата тема... изобщо не ми е ясно защо носиш вода от 10 кладенеца, вместо да видиш очевидно по-лесното
и ивчо ти го е казал в другата тема...
да, това ти е прекъсвача в момента... и ще пада още... че не тропа е добре, ама отвори и виж гърбиците на вала все пак, а и разгледай повдигачи и кобилици също... както ти казах, 10 болчета са ....
не знам кой ти пълни главата с глупости, щото ти четох сега и другата тема... изобщо не ми е ясно защо носиш вода от 10 кладенеца, вместо да видиш очевидно по-лесното

да, това ти е прекъсвача в момента... и ще пада още... че не тропа е добре, ама отвори и виж гърбиците на вала все пак, а и разгледай повдигачи и кобилици също... както ти казах, 10 болчета са ....
- jakson
- ентусиаст
-
Колега свалях капака за да видя как е разпределителния вал и имаше минимално износване от няколко стотни . Тогава не се сетих да обърна внимание на повдигачите .
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
На бас че имаш износени кубилици
Така повдигача щръква повечко на горе и се нарушава работата му

Така повдигача щръква повечко на горе и се нарушава работата му
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
jakson написа:Колега свалях капака за да видя как е разпределителния вал и имаше минимално износване от няколко стотни . Тогава не се сетих да обърна внимание на повдигачите .

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Колега какво стана с тая твойта кола, още ли не си я оправил, иди в един свестен сервиз да ти я оправят видяло се е че така няма да стане 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
jakson написа:Колеги казаха ми че колата ми държи много високо налягане на маслото . някой има ли идея от какво може да е ? някакви клапанчета да има по помпата или нещо такова ? какво трябва да се прави от тук нататак ?
Казаха, или провериха? И колко бара е на празен ход и на 6000 оборота? На празен ход трябва да е 0.5 бара, на 6000 оборота- 4.3+-0.2 бара за четирицилиндровите и 4 бара за шестаците.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2