Защо не мога да си регулирам фаровете?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Защо не мога да си регулирам фаровете?
Колеги пускам тая тема, щото полудех. Не че е болка за умиране, ама ме дразни много. Все пак смятам, че ще е полезна за всички.
Та на въпроса: не мога да си регулирам фаровете, защото светят както има падне. Да отбележа - не на височина, а като изражение, както сами виждате от снимката. По принцип повечето коли имат горна ограничителна линия както съм показал (Силует А), а при мен не светят точно така, а виждате как. Второ - на снимката не се забелязва, но при мен ясно си личи един силует, който съм го изобразил като (Силует В). Той е точно там където съм показал и там светлината е най-наситена. Как ли не въртях кружките, просто права ивица не се получава. Къде ли може да е проблема. Самия фар на е46 ли нещо не е като останалите. Като ги регулирах ползвах помащта на темата от DIY за регулирането. Там е обяснено много добре, ма човек се ориентира по правата ивица, която в случая осъства.
Та на въпроса: не мога да си регулирам фаровете, защото светят както има падне. Да отбележа - не на височина, а като изражение, както сами виждате от снимката. По принцип повечето коли имат горна ограничителна линия както съм показал (Силует А), а при мен не светят точно така, а виждате как. Второ - на снимката не се забелязва, но при мен ясно си личи един силует, който съм го изобразил като (Силует В). Той е точно там където съм показал и там светлината е най-наситена. Как ли не въртях кружките, просто права ивица не се получава. Къде ли може да е проблема. Самия фар на е46 ли нещо не е като останалите. Като ги регулирах ползвах помащта на темата от DIY за регулирането. Там е обяснено много добре, ма човек се ориентира по правата ивица, която в случая осъства.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Защо не мога да си регулирам фаровете?
С рефлектори си, а не с лупа - там е проблема
(всъщност проблем няма
)
Основната разлика между рефлекторния фар и този с лупата - лупата "отсича" въпросния силует А.
П.с. Съвет от мен - отиди в който и да е по-читав сервиз и кажи, че искаш да ти регулират фаровете - става за 5 минутки, струва 10-20 лева, но го правят посредством уред (идея си нямам как се казва) и не се занимаваш повече
(и си сигурен, че няма да светиш в насрещно движештите се автомобили)

Основната разлика между рефлекторния фар и този с лупата - лупата "отсича" въпросния силует А.
П.с. Съвет от мен - отиди в който и да е по-читав сервиз и кажи, че искаш да ти регулират фаровете - става за 5 минутки, струва 10-20 лева, но го правят посредством уред (идея си нямам как се казва) и не се занимаваш повече

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Ето и обещаното от мен а пък ти си прецени 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
новият ми номер: 0877787835
Dimitroff написа:С рефлектори си, а не с лупа - там е проблема(всъщност проблем няма
)
П.с. Съвет от мен - отиди в който и да е по-читав сервиз и кажи, че искаш да ти регулират фаровете - става за 5 минутки, струва 10-20 лева, но го правят посредством уред (идея си нямам как се казва) и не се занимаваш повече(и си сигурен, че няма да светиш в насрещно движештите се автомобили)
Taka и ще направя, ще отида в сервиз. Това се оказа непосилна задача за мен!!!

marto853. написа:Ето и обещаното от мен а пък ти си прецени
Марто благодаря!!! Ето, при него също го има макар и не толкова добре очетран!!!

Но едно е ясно - няма да се справя сам, ще ходя в сервиз!!!
Ако все пак някой има някакви идеи други, да ги сподели, че ми е много интересна тая работа. В сервиза не вярвам някой да седне ьда ми обяснява!
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Е аз и на сервиз ходих за същото, но не успяха да направят много
Вярно е, че имам и ксенон, но пак не стана хубаво, поне не светя на отсрещните. Истината е в лупите, гледам продават се някви лупи за вграждане във фара, с биксенон в тях за 350лв.,ама нещо китайска работата ми се вижда... 

колега това с точките в центъра е от крушките. Не са добри просто. Иначе за ивиците - и фарът без лупи прави ивици и отсича светлината, не толкова ясно, но пак. Крушките в някои бензиностанции понякога са отвратителни. Иначе много добре огледай фасунгите - да не би поради неправилен монтаж да са посчупени малко и да не застават съвсем добре.
И аз се чудих за тия лупи и не ми е гот некакси. Вграждат се в рефлектора и ми изглежда по-зле отколкото сега.
А се притеснявам, че и при мене няма да стане кой знае какво като ида на сервиз. Аз и сега не заслепявам никого, щото съм ги свалил на необходимата височина. Даже карах друга кола срещу моята, за да се убеда в това и наистина, това със заслепяването е пълна простотия. Въобще не заслепява. То преди си светеше що годе добре, ама понеже сложих нови кружки и се разконцентрира образа, незнайно защо. Не съм пипал фаровете. И след това не можах да направя що годе права ивица. И много ме дразни и в сервиза няма да успеят и съм на 90% убеден.
Има едни лупи от сайта "ретрофит", които ги коментирах в една друга тема, но никой не ги е слагал досега, изглеждат същите като оригиналните, но са малко скъпи, няма ги тука на пазара, а само в интернет. Как се слагат не ми е ясно, но заместват рефлектора и изглежда истински. Ще взема да вида как е закрепен тоя рефлектор, може ли да се сваля и как ми могло да стане. Ама се не ми остава време...
Mitko195 написа:Е аз и на сервиз ходих за същото, но не успяха да направят многоВярно е, че имам и ксенон, но пак не стана хубаво, поне не светя на отсрещните. Истината е в лупите, гледам продават се някви лупи за вграждане във фара, с биксенон в тях за 350лв.,ама нещо китайска работата ми се вижда...
А се притеснявам, че и при мене няма да стане кой знае какво като ида на сервиз. Аз и сега не заслепявам никого, щото съм ги свалил на необходимата височина. Даже карах друга кола срещу моята, за да се убеда в това и наистина, това със заслепяването е пълна простотия. Въобще не заслепява. То преди си светеше що годе добре, ама понеже сложих нови кружки и се разконцентрира образа, незнайно защо. Не съм пипал фаровете. И след това не можах да направя що годе права ивица. И много ме дразни и в сервиза няма да успеят и съм на 90% убеден.
Има едни лупи от сайта "ретрофит", които ги коментирах в една друга тема, но никой не ги е слагал досега, изглеждат същите като оригиналните, но са малко скъпи, няма ги тука на пазара, а само в интернет. Как се слагат не ми е ясно, но заместват рефлектора и изглежда истински. Ще взема да вида как е закрепен тоя рефлектор, може ли да се сваля и как ми могло да стане. Ама се не ми остава време...
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
Наистина може да е от крушките, от няколко места го чувам, пък и на предишната ми кола пак нямаше лупи а ''режеше'' светлината точно както на известните ни ръководства за регулиране на фаровете, така че знам че е възможно, но с лупата просто свети по далече и не заслепява, въпреки това. Аз също ще се поинтересувам за опциите с лупи и предлагам да споделим резултатите тук, дано се намери нещо добро

Вече съм сигурен, че е от кружките, просто новите, които сложих са некъв пълен ментак и не могат да бъдат на фокус във фара и затова се получава една луна, която хем заслепява останалите участници в движението, хем и мене ме кара да се дзвера в пътя. То по-добре без ксенон, отколкото със ксенон. По-интересното обаче е защо??? Старите кружки бяха супер, фара беше нагласен, никого не заслепяваше, а странното е, че изглеждат напъно по същия начин с изключение на факта, че си купих 6000К, а старите бяха 8000К. Просто не ми идва наум защо се получава така. Само дето се изръсих със 100на камъка. Или трябва задължително да мина на лупа или да търся други кружки. И аз вече не знам, но така няма да го оставя. В крайна сметка не искам някой да пострада заради мен. Много блестят!!! И много накриво!!!
Колкото до лупите свързах се с една американска фирма, която произвежда афтърмаркет прожектори. Ето какво ми отговориха на моето запитване, ако някой го интересува:
Hello,
>
> May I ask you, my car is BMW e46. I have headlights with reflectors on low beams (standard) but I want to put projector on their place. And not only projectors, shrouds too!. Can I do this with your products??? There is no information about this in your site. Will it fit correctly on the same place or it's better to buy new headlights with projectors?
Hi George,
Thanks for the inquiry and for your patience waiting for a reply
here.
We have actually helped a few E46 owners upgrade their headlights with a
set of xenon or bi-xenon projectors, so I am already familiar with what
will work well and what won't. I actually drive an E46 M3 myself and
upgraded the non-projector side of the headlights to match the projector
side, which you can see in my picture below. You'll follow the same
process to upgrade your housings. To start, you can go with either a set
of bi-xenon projectors (low/high beam) or a set of single xenon
projectors to use alongside the original halogen high beams.
http://store.theretrofitsource.com/images/M3Dual.jpg
In the past, customers who want bi-xenons have gone with a variant of
our FX-R stage 3 kit which has worked well - so I'll recommend the same
to you including the following specific components:
FX-R bi-xenon projectors (low/high beam)
Matsushita Gen 3 OEM 35w ballasts
Morimoto 4300K/5000K/6000K D2S bulbs
Your choice of shrouds/bezels
Bi-xenon relay wire harness
$370 shipped UPS with tracking and insurance
Alternatively, if you want to go with something a bit more simple and
probably easier to install, I recommend the same kit but with Acura TSX
projectors instead:
Acura TSX clear lens projectors
Relay wire harness
$400 shipped UPS with tracking and insurance
To get some details on each specific component, I recommend taking a
look through our website at: http://store.theretrofitsource.com/
The bi-xenon kit is built around our FX-R bi-xenon projectors, which
were designed specifically for the purpose of a custom headlight
retrofit. They have been extremely popular for their amazing performance
(really wide, uniformly lit, bright beam pattern with a great looking
cutoff line) and relatively compact, easy to mount design. The TSX
projectors in the 2nd kit are also known for their easy mount-ability
and great low beam performance. Of course we will be glad to help with
any specific installation questions you may have.
You'll notice that when bundling all the parts together in a complete
kit, you do save a considerable amount on everything vs. buying the
parts individually. Of course you're also more than welcome to spec your
own kit and receive a discount on that setup too if you prefer parts
other than what was recommended.
If there are any other questions or if you would like to order, feel
free to ask and I'll be happy to help. You can either reply to this
email, or give us a call at 614-653-3451. We can accept orders either
online via PayPal, or over the phone with a credit card.
Thanks again
Matt @ TRS
Има линкове, може да ги прегледате. Ще е интересно да ги обсъдим възможностите. Цените в ибей са значително по-ниски за тези компоненти... Давайте мнения!
Колкото до лупите свързах се с една американска фирма, която произвежда афтърмаркет прожектори. Ето какво ми отговориха на моето запитване, ако някой го интересува:
Hello,
>
> May I ask you, my car is BMW e46. I have headlights with reflectors on low beams (standard) but I want to put projector on their place. And not only projectors, shrouds too!. Can I do this with your products??? There is no information about this in your site. Will it fit correctly on the same place or it's better to buy new headlights with projectors?
Hi George,
Thanks for the inquiry and for your patience waiting for a reply
here.
We have actually helped a few E46 owners upgrade their headlights with a
set of xenon or bi-xenon projectors, so I am already familiar with what
will work well and what won't. I actually drive an E46 M3 myself and
upgraded the non-projector side of the headlights to match the projector
side, which you can see in my picture below. You'll follow the same
process to upgrade your housings. To start, you can go with either a set
of bi-xenon projectors (low/high beam) or a set of single xenon
projectors to use alongside the original halogen high beams.
http://store.theretrofitsource.com/images/M3Dual.jpg
In the past, customers who want bi-xenons have gone with a variant of
our FX-R stage 3 kit which has worked well - so I'll recommend the same
to you including the following specific components:
FX-R bi-xenon projectors (low/high beam)
Bi-xenon relay wire harness
$370 shipped UPS with tracking and insurance
Alternatively, if you want to go with something a bit more simple and
probably easier to install, I recommend the same kit but with Acura TSX
projectors instead:
Relay wire harness
To get some details on each specific component, I recommend taking a
look through our website at: http://store.theretrofitsource.com/
The bi-xenon kit is built around our FX-R bi-xenon projectors, which
were designed specifically for the purpose of a custom headlight
retrofit. They have been extremely popular for their amazing performance
(really wide, uniformly lit, bright beam pattern with a great looking
cutoff line) and relatively compact, easy to mount design. The TSX
projectors in the 2nd kit are also known for their easy mount-ability
and great low beam performance. Of course we will be glad to help with
any specific installation questions you may have.
You'll notice that when bundling all the parts together in a complete
kit, you do save a considerable amount on everything vs. buying the
parts individually. Of course you're also more than welcome to spec your
own kit and receive a discount on that setup too if you prefer parts
other than what was recommended.
If there are any other questions or if you would like to order, feel
free to ask and I'll be happy to help. You can either reply to this
email, or give us a call at 614-653-3451. We can accept orders either
online via PayPal, or over the phone with a credit card.
Thanks again
Matt @ TRS
Има линкове, може да ги прегледате. Ще е интересно да ги обсъдим възможностите. Цените в ибей са значително по-ниски за тези компоненти... Давайте мнения!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
slitter написа:
Relay wire harness
Тези изглеждат много добре! Но ще трябва май за къси и дълги да са еднакви, както са в първия линк. с митницата комплекта идва към 640 лева. Но не знам дали можеш да смениш само предната част на оригиналния ксенон за късите

pazokolarov написа:Тези изглеждат много добре! Но ще трябва май за къси и дълги да са еднакви, както са в първия линк. с митницата комплекта идва към 640 лева. Но не знам дали можеш да смениш само предната част на оригиналния ксенон за късите
Не виждам смисъл да се поръчва целия комплект - може само лупите и декорацията отгоре. Ако се поръчат през ибей идава около 100 долара без доставката. Ето: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ZKW-R-CL ... 0308600821
и
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ZKW-R-CL ... 0308600821
А момчето казва, че става!!! Ама как точно

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
От ибей е добър вариант, само че тази пластинка насредата може ли да има нещо общо с това че са за биксенон?
Както и да е- има много модели, ще се намери само за къси някакси.. Въпроса е обаче как ще се закрепва това нещо и дали изобщо ще може да се регулира по някакъв начин
Но за 100$ си е оферта
Бабуна имаше подобни лупи, но с вграден биксенон и имаше снимка как става- закрепени и светеьщи- доста добре беше,т.е. има начин.. 

Не искам да ви разочаровам , но това което гледате в е-бей са само лупи! Не гледайте че на снимките има прожектор(само за снимката е там). Продават кристално чисти лупи като ъпгрейд за дадени прожектори , които фабрично идват с лупи които са леко релефни (оптически неперфектни). FX-R прожектора е тяхна разбратка иначе си заслужава да се вземе и ако се купи отделно китайски Д2С ксенон кит може да излезе по-малко пари. Естествено може китайския ксенон да осере тотално хубавите прожектори
.

Колега, идват си както му е реда, ама е голямо магарене поставянето на мястото на рефлектора, щото е в едно тяло и късата и дългата светлина. Трябва да се реже, да се нагажда.... абе не е невъзможно, но не се знае дали си струват усилията!!!
Ти разбра ли какво ти казвам ? Че тея от и-бей дет си ги постнал не са комплект прожектор с лупа , а САМО ЛУПИТЕ !!! за 65$ никой няма да продаде HID прожектор.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2