Странно проблемче 320d 136к...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: Странно проблемче 320d 136к...
Да да,човека е с ник Anzak и каза че който мери в движение е мушенник и само взема парите на хоратаmilennyc написа:v_V_v написа:Стойности мери в движение....
Имаше един колега който каза че не се мери в движение и имамхме голям спор даже и колегата Перформанс ...... и аз съм за стойности в движение но колегата излезна със становще че това е грешно![]()
![]()
.....

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Отбора професионалисти (тарикати ) Перформанс и Миленик ай само да ми изопачавате думите казах че дебитомера може да се мери на място димек навсякъде където имат подходящата диагностична апаратура ама понеже вие имате възможност да мерите в движение и се опитахте да изкарате нещата така че едва ли не само в движение може защото вие двамата имате тази възможност и пак ще ви напомня господа диагностици в БМВ оторизираните сервизи си ги мерят в спряло положение ноо те все пак нямат за избиване 'Хиляди евро' набутани в апаратура като теб нали Перформанс
и защо ли да не спечелиш някои лев на гърба на някой заблуден бмв собственик а?

Последна промяна anzak на 07 Ное 2009, 18:30, променена общо 1 път
Барай шишарката Минкеее ....
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Колега само не знам на какво основание обиждаш че сме изманици? Ако искам в космоса ще си меря стойности на дебитомера то си е моя работа..... никой не карам на сила да идва при мен. Даржиш се грубо и не колегиално.
- anzak
- старши ентусиаст
-
един път вече го водихме тоя спор ай да спрем ....... ако нещо на някои колега не му е ясно да намери темата за дебитомерите в подфорум Е39 там май сме си казали всичко
- milennyc
-
-
anzak написа:един път вече го водихме тоя спор ай да спрем ....... ако нещо на някои колега не му е ясно да намери темата за дебитомерите в подфорум Е39 там май сме си казали всичко
Никаде не съм ти казвал че си измамник......
anzak написа:Отбора професионалисти (тарикати ) Перформанс и Миленик ай само да ми изопачавате думите казах че дебитомера може да се мери на място димек навсякъде където имат подходящата диагностична апаратура ама понеже вие имате възможност да мерите в движение и се опитахте да изкарате нещата така че едва ли не само в движение може защото вие двамата имате тази възможност и пак ще ви напомня господа диагностици в БМВ оторизираните сервизи си ги мерят в спряло положение ноо те все пак нямат за избиване 'Хиляди евро' набутани в апаратура като теб нали Перформанси защо ли да не спечелиш някои лев на гърба на някой заблуден бмв собственик а?
Ний работилите като диагноститици в оторизираните сервизи ще ти кажем,че така мерим щото така ни отърва....

....когато на ден минат 20 коли за диагностика никой няма да ти вземе проблема при сърце.
всеки гледа бързо и лесно да ти земе левчетата и тва е.
всичко става като на конвейр.
- milennyc
-
-
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Ако сега някой даде стъпка по стъпка как се програмира дебитомера....евала му правя!

- anzak
- старши ентусиаст
-
v_V_v написа:anzak написа:Отбора професионалисти (тарикати ) Перформанс и Миленик ай само да ми изопачавате думите казах че дебитомера може да се мери на място димек навсякъде където имат подходящата диагностична апаратура ама понеже вие имате възможност да мерите в движение и се опитахте да изкарате нещата така че едва ли не само в движение може защото вие двамата имате тази възможност и пак ще ви напомня господа диагностици в БМВ оторизираните сервизи си ги мерят в спряло положение ноо те все пак нямат за избиване 'Хиляди евро' набутани в апаратура като теб нали Перформанси защо ли да не спечелиш някои лев на гърба на някой заблуден бмв собственик а?
Ний работилите като диагноститици в оторизираните сервизи ще ти кажем,че така мерим щото така ни отърва....![]()
....когато на ден минат 20 коли за диагностика никой няма да ти вземе проблема при сърце.
ми то точно заради такива като вас хората реват от оторизираните сервизи защото ви е много лесно всичко ново по ред дебитомер турбо дюзи наред докато се оправи проблема и клиента получава накрая 4 цифрена сума за сметка и налага мокрите парцали
anzak написа:v_V_v написа:anzak написа:Отбора професионалисти (тарикати ) Перформанс и Миленик ай само да ми изопачавате думите казах че дебитомера може да се мери на място димек навсякъде където имат подходящата диагностична апаратура ама понеже вие имате възможност да мерите в движение и се опитахте да изкарате нещата така че едва ли не само в движение може защото вие двамата имате тази възможност и пак ще ви напомня господа диагностици в БМВ оторизираните сервизи си ги мерят в спряло положение ноо те все пак нямат за избиване 'Хиляди евро' набутани в апаратура като теб нали Перформанси защо ли да не спечелиш някои лев на гърба на някой заблуден бмв собственик а?
Ний работилите като диагноститици в оторизираните сервизи ще ти кажем,че така мерим щото така ни отърва....![]()
ми то точно заради такива като вас хората реват от оторизираните сервизи защото ви е много лесно всичко ново по ред дебитомер турбо дюзи наред докато се оправи проблема и клиента получава накрая 4 цифрена сума за сметка и налага мокрите парцали
Прав си.Не казвам че е правилно но е факт че е така.
Тва е фирмена политика.И има защо да е така.
Пример:
Идваш при мен и колата ти не върви.Ти си човек който и понятие си няма от автомобили.
Четем ти грешките.Гледаме няколко сухи данни на място.
Имаш записана грешка от дебитомера.Заключваме,че е дебитомер сменяме го ти си тръгваш и на 5-ия километър проблема ти е пак на лице.
Следващият да заповяда........
Това е масовото и така печели оторизирания сервиз.
Вариант 2
Идваш качваме се в колата ти почваме да мерим живи данни гледаме всички стойности...следим,сравняваме.Проблемът ти се проявява и в мое присъствие.
Установяваме го връщаме се сменяме пробно датчика(примерно)пак караме...пак гледаме.
Всичкое ок и ти си тръгваш доволен.
Но това отнема много време...време за което ще се претупат поне още 2ма.
Бизнес?
Примеми и друго...в оторозираните сервизи младите момчета се учат на твоята кола.
В голяма част от тях е забранено клиентът да присъства по-време на работата върху автомобила му.Има едеин лаф.Когато е**т жена ти и прават колата ти по добре да те няма.
И има защо единици са тези който си разбират от работата.....всички други преди това са работили в Била или в цех за мебели.
Като извод.
Колкото ти е по-евтино на теб и си по-доволен...толкова по неизгодно е за големия оторизиран сервиз.
Ти имаш интерес да ти бъде подменено това което трявба.
Оторизирания сервиз има интерес да ти подмени колкото може повече.
Все пак печели доста и от частите.
Има такива сервизи в които механиците работят за часове.
Пример:
Смяна масло+филтри(маслен,фъздушен,горивен и поленов) = 1ч.
Смяна съединител = 3ч
Знаеш ли какво става тогава?
Източват ти маслото колкото да спре да тече като чешма.Наблъскват ти филтрите сипват ти маслото(никога никой не знае колко приблизително събира)и си готов.Всичко тва за 10мин.И тичат да сменят друго.....Колкото повече часове толкова повече купейки.
И ти да си и ти ще го правиш нали?
Нищо че можеш и сам да го смениш без много зор.
С две думи по-добрият вариант винаги е да отидеш при човек който си разбира от работата...не бърза във времето,би ти отделил нужното внимание и даржи на съвместното удовлетворение.
А такива хора има...да.

Другият вариант е да отидеш там където всички знаят,че са "най-добрите" ,щото са "Оторизиран сервиз" ,разполагат с нужната апаратура(която немогат и незнаят как да използват) и единствената им цел е да ти смъкнат кожата без да имат никви огризения.Щото вънка чакат още доста като теб.........и винаги ще има.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
така както казва колегата е в БМВ и Хлопел,но със сигурност мога да кажа че не е така в крайслер,мерцедес ,хонда и тойота.
Имах преди един вояджер,изчезваше му газта,абе как си карам и натискам педала и не подава газ,отидох в крайслер и им споделям за проблема,започнаха да мерят,слагат техни части за да видят колата как се държи с техни части,които не ми казват "купи си ги"даже един ден карах с техел педал (не гей) защото педала (разбирай не педера*с) беше с реостат,но след 1 ден отново,накрая се оказа че машинкатаза спирачката бърка компютъра защото имах и круз контрол.Не ме накарахада сменявам машинка ...а я регулираха,не познавах никой от сервиза нито имах връзки нито колата беше гаранционна!!!Цялата галимация струваше...34 лева,бех супер доволен и препоръчвах на ляво и на дясно...
Сервиз тойота-верно гаранционна беше селиката,но като скапа акумолатора (на 8 месеца акумолатор !!!) дойдоха и ми предлагаха оборотен автомобил,и то в 19 часа,в сервиза я оправиха и в 20 часа си бех в колата,след гаранцията ми счупиха стъкло,шофьорското,закарах я,смениха го с възлагателно писмо,беше измита и страшно усложливи без един лев да платя,докато ти работят по колата за смяна масло или некой филтър си гледаш колата от горе,пиеш безплатни кафета или какао или нещо друго,изваждат ти колата и си ти,на вратата те чакат костюмирани приемчици и са страшно любезни,в БМВ сервиза са некави,все едно си досадник и приемчика ти е дал личния си автомобил да си возиш мазната трътка,и понеже караш БМВ 2000 иляди лева за теб трябва да са като 20 стинки,докато не ти сменят всички части в колата не могат да разберат защо аджеба ти омеква предна лява гума на две седмици...
но аз нямам нищо против колегата милениус и колегата от русе,защото това са хора дето четат,интересуват се,МИСЛЯТ и са много умни и може техниката да не им е за хиляди евро,но като майстора дето удря телевизора-знаят къде да ударят.
Имах преди един вояджер,изчезваше му газта,абе как си карам и натискам педала и не подава газ,отидох в крайслер и им споделям за проблема,започнаха да мерят,слагат техни части за да видят колата как се държи с техни части,които не ми казват "купи си ги"даже един ден карах с техел педал (не гей) защото педала (разбирай не педера*с) беше с реостат,но след 1 ден отново,накрая се оказа че машинкатаза спирачката бърка компютъра защото имах и круз контрол.Не ме накарахада сменявам машинка ...а я регулираха,не познавах никой от сервиза нито имах връзки нито колата беше гаранционна!!!Цялата галимация струваше...34 лева,бех супер доволен и препоръчвах на ляво и на дясно...
Сервиз тойота-верно гаранционна беше селиката,но като скапа акумолатора (на 8 месеца акумолатор !!!) дойдоха и ми предлагаха оборотен автомобил,и то в 19 часа,в сервиза я оправиха и в 20 часа си бех в колата,след гаранцията ми счупиха стъкло,шофьорското,закарах я,смениха го с възлагателно писмо,беше измита и страшно усложливи без един лев да платя,докато ти работят по колата за смяна масло или некой филтър си гледаш колата от горе,пиеш безплатни кафета или какао или нещо друго,изваждат ти колата и си ти,на вратата те чакат костюмирани приемчици и са страшно любезни,в БМВ сервиза са некави,все едно си досадник и приемчика ти е дал личния си автомобил да си возиш мазната трътка,и понеже караш БМВ 2000 иляди лева за теб трябва да са като 20 стинки,докато не ти сменят всички части в колата не могат да разберат защо аджеба ти омеква предна лява гума на две седмици...
но аз нямам нищо против колегата милениус и колегата от русе,защото това са хора дето четат,интересуват се,МИСЛЯТ и са много умни и може техниката да не им е за хиляди евро,но като майстора дето удря телевизора-знаят къде да ударят.
- milennyc
-
-
Колега Е.Димитров мн. благодарности
. А можете да питате колегата bojky макар че не си взе дебитомер от мен и не съм му писал как се програмира дебитомер. Колко време сме си говорели по телефона вчера и дали съм отказал на някой нещо!!! Макар че убиждаха тук в темата за Дебитомера....

- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Да благодарности на колегата...доста време го заниавах с моите глупости!
Но въпреки и това не можа да се програмира дебитомера,нещо бъркам май!Ако може стъпка по стъпка да ми прати някой как се прави...или поне цифрите,които изполваш колега,че пробвах какви ли не варянти и пак не стаава и не става...

- milennyc
-
-
bojky написа:Да благодарности на колегата...доста време го заниавах с моите глупости!Но въпреки и това не можа да се програмира дебитомера,нещо бъркам май!Ако може стъпка по стъпка да ми прати някой как се прави...или поне цифрите,които изполваш колега,че пробвах какви ли не варянти и пак не стаава и не става...
Проблема е в твоя телевизор

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3