Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Re: Софтуер

Мнение от kiko™ » 03 Ное 2009, 13:59

Dimitroff написа:
© написа:Разбира се трябва да имате инсталиран VMware след версия 6.5,

Добре, де от къде да го намеря и да го сваля безплатно, защото където го има - регистрацията е платена?!
Прочетох цялата тема, но или не е даден линк или нещо аз съм изпуснал :oops:

http://zamunda.net/details.php?id=155178&hit=1

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 04 Ное 2009, 16:50

DeLSoL написа:Добре де последно, ще стане ли за виста или и ХР трябва да се инсталира освен всичко останало?

Никъде (по прежде-споменатите и тази тема мастити сайтове) не гарантират съвместимостта на ДИС с Виста. Аз от личен опит мога да споделя, че програмата не ми работеше добре под Виста. Това ми наложи да преинсталирам ОС на лаптопа с ХР3.
С кабела на склад66 съм. Той си идва с ИНПА-та, Карсофта, ВАГ, всички необходими драйвери и руската версия на ДИС 54+44. Под ХР работи на 100% - диагностика и програмиране. Благодарности на колегата vagcom :clap: :yes:
Остава да се научим и да работим с ДИС и да разбираме какво тий ни говори :mhihi: В тази връзка ще съм благодарен за всяка информация (ръководство) за работа с ДИС.

Моят кабел работи перфектно и с английската версия на ДИС, споделена от колегата cupra . Малко дарзнещо е изкачането на съобщението за липсващ диск за ТИС, ама без пари - толкова! ;) Изтеглих препоръчания диск, пробвах го маунтнат с ДТ, и със задаване на ИСО-имидж от настройките за ЦД на ВМ, ама пак си излиза съобщението и не го приема. Не знам само със запис върху ЦД какво ще излезе?

Относно спирането на ДИС-а, mad_presly беше описал два начина за правилното изключване, като общото е че първо се спира операционната система, а след тов а ВМ. Аз го правя от менюто на ВМ: VM-> Power -> Shut down guest. Този начин същият ефект ли има като описнаните от пресли или допускам грешка?

Предпоследно искам да споделя, че е желателно да се използва външен източник на захранване, а не генератора на колата , защото може да доведе до неприятности.

И последно - когато след програмиране е казано, че функциите ще са активни едва след подаване на напрежение, това ще рече, че след завършване на програмирането трябва да изключите контакта и да изчакате минимум 16 минути преди да подадете контакт отново. Това е заради генералния модул, който след това време снема захранването от терминал 30 и завършва операцията(-ите) по програмиране.
Изображение
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Ное 2009, 17:27

това за 16-те минути от къде го видя?
при мен пише да се включи колата след минимум 10 сек.
иначе именно cupra е виновникът кабелът на склад66 да работи и с английски дис. Преди това беше само руския

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 04 Ное 2009, 18:07

Това за 16-те минути го пише в хелпа на Прогман-а и не се отнася за всички процедури. В момента не ми е под ръка, не мога да дам подробности :oops: . Имаше колега, който се чудеше защо след програмиране на дневните светлини (ако не се лъжа) функцията не е била активна веднага след процедурата , а чак на следващия ден.
Разглеждах ССС-Прогман в.32 и ми направи впечатление, като че ли има малко по-големи възможности (повече опции за активиране) от ДИС-а? Или не са били селектирани само тези за Е46 - не знам, малко на изиуст говоря ...
Не знам само с какъв инетрфейс може да се подкара? :roll:
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cupra » 04 Ное 2009, 18:59

:oops: Благодаря но заслугите не са само за мен без помоща на Jomby и Kiko!
Това нямаше да е реалност!

Колеги за тези който ги дразни съобщението на ТИС могат сами да си инсталират файловете който търси програмата от диска и да няма повече такива.
Зареждате ТИС с Daemont tools, файла който вече сте свалили от торента който съм качил,
в настройките на системата трябва да има отметка че ще се зарежда диск. Като зареди и видите ТИС Бутона,влизате в Administration,после натискате бутон Installation,след това ви пита къде да инталира и вие му задавате Hard Disk.Изчаквате инсталацията (с тъпение)
И рестартирате машината.После може да махнете отметката да не търси диск.
Мисля че така машината работи по бързо. А и пакета е завършен! :yes:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 05 Ное 2009, 8:57

Бравo на колегите много добро развитие на темата.... За активация с ДИС се чака 10сек. и това е. ССС прогман сложна работа, то е за цялостно прекодиране на софта на колата..... Т.е ако някой ти е сложил чип.... и всичко се е окендзало със ССС прогман може да се поправи и без оригиналния файл. Наистина ССС е с по големи възможности но там стане ли беля и край :mrgreen: :ranting: :dunno: Едно прекодиране може да трае 3-4ч. и спре ли нещо не ми се мисли. И точно за това там се чака 16 мин. понеже колата не се пали след контакта и всички модули си "говорят" с ЕКУ-то
Последна промяна milennyc на 05 Ное 2009, 14:41, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: e39 99'

Мнение от DeLSoL » 06 Ное 2009, 14:31

А въпросите ми са:
1. работещи линкове към програмите
2. поредност на инсталиране...
3. този кабел за който съм дал линк подходящ ли е....

Мисля,че на всеки би бил полезен подобен пост и не вярвам да отнеме повече от 10мин на човек минал през тази процедура.
Мерси
http://www.eoferti.com - Сайт за безплатни обяви

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Ное 2009, 14:45

Vader написа:BMW DiagHeadInstall
Код: Избери целия код
http://depositfiles.com/files/mbjl3prv5

BMW EdiaBas Inpa v 5.0.2 (пълна версия с NCS-Expert )
http://depositfiles.com/files/8ttz2rp6w
http://depositfiles.com/files/8vh9402fi

инсталираш ИНПА, пускаш BMW Diagnostic Head Emulator , стартираш VMware player
http://zamunda.net/details.php?id=155178&hit=1
или някакъв друг подходящ плеър, пускаш тази виртуална машина
© написа:>>DIS на английски<<
и работиш
Колегата обаче е прав, без четене няма да стане. Всичко е пред очите ви, има обяснение от 3-4 страници на jomby за инсталация, отделно толкова за диагностика

Кабела който си поръчал става, но трябва да го преправиш както е обяснил jomby в началото на тази тема

за напред ще ви моля да не пускате директни линкове към нещата за сваляне, а да бъдат във формата на текст /код/, а на когото са му необходими да действа с копи и пейст

Потребител
Аватар

Мнение от DeLSoL » 06 Ное 2009, 14:53

Благодаря колега!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 07 Ное 2009, 20:47

:bowdown: :clap: Вчера намерих тази тема и нямам думи да изразя благодарностите си към ентусиазма на човека който е пуснал темата и на всички останали които са помогнали да я развият. :bowdown: :clap: Снощи до късно четох, а днес до обяд мисля, че успях да подкарам програмите. Казвам мисля, защото още другата седмица ще поръчам интерфейса и ще видим дали съм се справил.

Искам да добавя това, което научих като се рових из нет-а и не срещнах в тази тема. Става дума за тези като мен които нямат ОБДІІ букса, а са само с кръглата 20-пин. За да разберете дали вашата 20-пин букса е "compatible" с ОБДІІ (К-line) стандарта трябва да проверите дали имате пин-15, който всъщност е L-line и ако е налице - буксата е несъвместима с ОБДІІ. Всъщност това е разяснението към това, което jomby е написал преди няколко месеца:
jomby написа:Малко цитати за това къде работи със сигурност:

"My vag cable with inpa works with a 20 pin adapter (home Built) except for any cars with a L lines. I have not tried ADS VS OBD yet. It works on all E46's E39 and E38. E36 it does not yet. I have a repair shop so i get all sorts of cars to test on".

"Mine worked on E39 OBD I (20Pin) using a convertor, but I tried to diagnose an E60 OBD II today and it did not work".
За тези, които не знаят английски работи със адаптор или без на Е46, Е38, Е39. Не работи на тези, които са с Л линия(не знам точно кои са).

Ето я и цялата тема, форума е невероятен.

http://ecubb.bmwecu.org/board/viewtopic.php?t=617

По-късно може да пусна графика с буксата и номерата на пиновете, но и така ще се оправите, защото ако се загледате по-отблизо в буксата ще видите, че всички пинове са номерирани.

Разбира се, имам засега един въпрос и една молба. Та въпроса ми е, нормално ли е след като пусна ДИС-а на диагностика да ми изкарва грешка относно някакъв порт 15? В смисъл причината е защото все още нямам интерфейса или ще се окаже проблем дори и с него? А молбата ми е, ако може някой да ми даде покана за http://ecubb.bmwecu.org/, ще съм много благодарен :oops:.
Последна промяна badsharki на 11 Ное 2009, 13:04, променена общо 5 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 07 Ное 2009, 21:00

Неки аз да се включа- доскоро ДИСа ми работеше перфектно, но в един момент след стартирането на VM ware player ми изписа съобщение че няма достатъчно физическа памет за да стартира тази виртуална машина. Реших да поосвободя малко място и поизтрих някои неща, но пак не тръгна. А сега и при стартирането Head emulatora и той не тръгва, защото не открива някакво IP.
Ако може някой да помогне, може и на лични
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 07 Ное 2009, 21:05

admintron
Site Admin

Posted: Fri Jul 03, 2009 2:46 am Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

Site is currently closed but eventually we will reopen to invite only.

http://ecubb.bmwecu.org/board/viewforum.php?f=1

Няма повече регистрации а код за покана също.........

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 07 Ное 2009, 21:10

:cry: :( :cry:
Изображение
ИзображениеИзображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 07 Ное 2009, 23:29

стрт меню>кънект ту>шоу олл кънекшънс>вм уеър нет адаптер1>пропертис>инернет протокол>ИП 192.168.68.3
Последна промяна BMDrago на 07 Ное 2009, 23:32, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DeLSoL » 07 Ное 2009, 23:31

BMW EdiaBas Inpa v 5.0.2 (пълна версия с NCS-Expert ) можете да изтеглите от torrents.ru , че от този другия depositfiles ще го теглите 3 седмици и като прекъсне се почва отначало мъки.....

ПредишнаСледваща

Назад към E46