Проблем с охладителната система?РЕШЕН!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M Sport

Re: Проблем с охладителната система?

Мнение от c0mmand3r » 05 Ное 2009, 15:23

Понеже не работи търсачката а и при мен наблюдавам такова изстиване на мотора при спускане и при каране само с галене на педала на газта , та установявам ,че и аз съм за смяна на термостат. Въпроса ми е как става обезвъздушаването на системата , че имам колата от 1 месец и тепърва започвам да я разучавам. Мотра е м42б18 , термостата 88 градусов ли трябва да е ? Питането ми е свързано с липсата на търсачката. ;) Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 05 Ное 2009, 15:32

по вина на мотора в магазина ще ти дадат точния термостат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 05 Ное 2009, 15:42

c0mmand3r написа:Понеже не работи търсачката а и при мен наблюдавам такова изстиване на мотора при спускане и при каране само с галене на педала на газта , та установявам ,че и аз съм за смяна на термостат. Въпроса ми е как става обезвъздушаването на системата , че имам колата от 1 месец и тепърва започвам да я разучавам. Мотра е м42б18 , термостата 88 градусов ли трябва да е ? Питането ми е свързано с липсата на търсачката. ;) Благодаря

Колега ето ти една тема в която е описано как се обезвъздушава от колегата Методи80
viewtopic.php?f=8&t=170461
Прочети я ще ти стане ясно.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 05 Ное 2009, 23:40

Още не съм го взел,че няма време,в събота ще го сложа.Със сигурност ще го купя заедно със корубата,заради 20 лв.цигански работи не ми се правят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Ное 2009, 0:04

Biogame написа:
c0mmand3r написа:Понеже не работи търсачката а и при мен наблюдавам такова изстиване на мотора при спускане и при каране само с галене на педала на газта , та установявам ,че и аз съм за смяна на термостат. Въпроса ми е как става обезвъздушаването на системата , че имам колата от 1 месец и тепърва започвам да я разучавам. Мотра е м42б18 , термостата 88 градусов ли трябва да е ? Питането ми е свързано с липсата на търсачката. ;) Благодаря

Колега ето ти една тема в която е описано как се обезвъздушава от колегата Методи80
viewtopic.php?f=8&t=170461
Прочети я ще ти стане ясно.

Ами не колега Biogame... в тази тема дето си постнал на колегата с0mmand3r ,всъщност не обяснявам как се обезвъздушава , а как да се оправи друг проблем ... За съжаление наистина търсачката не работи и не мога да намеря темата , където съм дал подробно обяснение как се обезвъздушава .... а честно казано ми омръзна да повтарям в почти всяка трета тема как става това ... :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с охладителната система?Решен !

Мнение от Делян » 07 Ное 2009, 19:04

Здравейте! Днес ми остана време и си смених термостата.Като цяло не беше трудно като за пръв път.Отне ми около 1 час заедно със обезвъздушаването.Би станало и по-лесно и бързо,ако бях смъкнал перката на виското,но не бях сигурен как и го смених без да я махам.Единственото по-трудно беше,че най-долният от трите болта,много трудно го стигах и въртях,но все пак стана.Не източвах целия антифриз,а само извадих маркуча от термостата и изтече около 1.5-2 литра.После го долях обратно,долях около 0.5 литра антифриз,че малко отиде по земята :),обезвъздуших и стана перфектно.Резултата е,че вече не ми изтива колата и парното стана доста по-добро(по-горещ въздух духа).Благодаря на всички колеги за съветите!

Предишна

Назад към E36