Пак за оръжията - защита на път и у дома...
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Пак за оръжията - защита на път и у дома...
Живеем в размирни времена, човек трябва да е готов за всичко навсякъде и по всяко време.
Реших да споделя тук малко от моята лична практика по този случай.
Моята лична философия е, че пистолетът стига само да ти помогне да стигнеш до по-сериозни оръжия.
Дори вече не помня колко и какви пистолети имам, но обикновено при пътуване нанякъде гледам да има по един за всеки (.45 или 9мм) +
поне още един .50 в жабката,
за да може да си пробием път до багажника при необходимост.

Един Калашников, дори и само 5.45мм, с простотата , размера и лекотата си е идеално решение за защита
вкъщи и на път (аз лично си монтирам отделения от вътрешната страна на тавана с омекотетители отвън, за да
не се наранят пътниците при евентуално преобръщане). Леко преработено ски отделение на Е60 също върши добра работа
Но пък нямам приставка с гранатомет за Калашников, което е голям недостатък при преминаване на район с масови безредици... каквито има
в Ирак примерно.
Една добре изстреляна граната в тълпата и след това последователни откоси обикновено осигуряват безопасен коридор за преминаване.
Затова карабините М4 с приставка за гранатомет са логичен заместител в определени случаи.
А в багажника един М24 снайпер + някоя М16 или друга по-голяма пушка вече дават възможност за разгъване на голям набор от тактически сценарии.
За защита на дома нещо 7.62мм с автоматичен огън е напълно достатъчно обикновено, например М60Д като това, което се монтира на хеликоптерите
, стига разбира се да е разположено по такъв начин, че да покрива всички подстъпи към дома. Екземпляра на снимката е зареден с халосни патрони за разиграване на един тактически сценарий по защитата

А пък няколко такива екземпляра + снайперистко покритие
(за предпочитане Barrett M82A1, за да спира и настъпващи бронирани автомобили и/или бронетранспортьори)
превръщат дома в непревземаема крепост...
И накрая, каквито и оръжия да имаме, трябва да има и лесен начин за пренос на мунициите до необходимите места.
Мисля, че количките Radio Flyer нямат конкуренция откъм товароподемност и маневреност !

Реших да споделя тук малко от моята лична практика по този случай.
Моята лична философия е, че пистолетът стига само да ти помогне да стигнеш до по-сериозни оръжия.
Дори вече не помня колко и какви пистолети имам, но обикновено при пътуване нанякъде гледам да има по един за всеки (.45 или 9мм) +
поне още един .50 в жабката,
за да може да си пробием път до багажника при необходимост.

Един Калашников, дори и само 5.45мм, с простотата , размера и лекотата си е идеално решение за защита
вкъщи и на път (аз лично си монтирам отделения от вътрешната страна на тавана с омекотетители отвън, за да
не се наранят пътниците при евентуално преобръщане). Леко преработено ски отделение на Е60 също върши добра работа
Но пък нямам приставка с гранатомет за Калашников, което е голям недостатък при преминаване на район с масови безредици... каквито има
в Ирак примерно.
Една добре изстреляна граната в тълпата и след това последователни откоси обикновено осигуряват безопасен коридор за преминаване.
Затова карабините М4 с приставка за гранатомет са логичен заместител в определени случаи.
А в багажника един М24 снайпер + някоя М16 или друга по-голяма пушка вече дават възможност за разгъване на голям набор от тактически сценарии.
За защита на дома нещо 7.62мм с автоматичен огън е напълно достатъчно обикновено, например М60Д като това, което се монтира на хеликоптерите
, стига разбира се да е разположено по такъв начин, че да покрива всички подстъпи към дома. Екземпляра на снимката е зареден с халосни патрони за разиграване на един тактически сценарий по защитата

А пък няколко такива екземпляра + снайперистко покритие
(за предпочитане Barrett M82A1, за да спира и настъпващи бронирани автомобили и/или бронетранспортьори)
превръщат дома в непревземаема крепост...
И накрая, каквито и оръжия да имаме, трябва да има и лесен начин за пренос на мунициите до необходимите места.
Мисля, че количките Radio Flyer нямат конкуренция откъм товароподемност и маневреност !

Последна промяна enigma на 07 Ное 2009, 1:57, променена общо 1 път
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Пак за оръжията - защита на път и у дома...

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Днес двама такива симпатяги, единия в Тексас, другия в Орегон, ги даваха по новините 
Сега моето мнение ще дойде от човек, посетил САЩ, а не живеещ там, но се интерувам живо, имам близки роднини в Канада...По въпроса филма на Маймъл Мур - Bowling for Columbine...От едната страна на реката - - законите за притежание на оръжие за едни, от другата - други... В САЩ убите от огнестрелно оръжие за година са над 11 хиляди, в Канада - 165...По-добър паралел никой не може да направи...
Повтарям - колегата живее там, мнението му е от 1-ва ръка, да е жив и здрав, но моето мнение е, че на подобно истерично общество, каквто е днешното не му трябват тонове огнестрелно оръжие, за да се чувства сигурно!

Сега моето мнение ще дойде от човек, посетил САЩ, а не живеещ там, но се интерувам живо, имам близки роднини в Канада...По въпроса филма на Маймъл Мур - Bowling for Columbine...От едната страна на реката - - законите за притежание на оръжие за едни, от другата - други... В САЩ убите от огнестрелно оръжие за година са над 11 хиляди, в Канада - 165...По-добър паралел никой не може да направи...
Повтарям - колегата живее там, мнението му е от 1-ва ръка, да е жив и здрав, но моето мнение е, че на подобно истерично общество, каквто е днешното не му трябват тонове огнестрелно оръжие, за да се чувства сигурно!
Последна промяна MatriX_Fucked на 07 Ное 2009, 2:09, променена общо 1 път
Без страх, без спирачка!
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
тая тема цялата ще ходи към бисерите ми се струва 

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
1во извинявай ако някога съм те убидил с нещо...
2ро тежко им горко на тези които ти се правят на интересни
п.с. Доста интересно ми се стори!

2ро тежко им горко на тези които ти се правят на интересни
п.с. Доста интересно ми се стори!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е направо не знам как я караш без приставката за гранатомет
Хубава колекция, надявам се, че съседите ти не знаят какво им мислиш, пък в коя част на света живееш хич и не питам 

Never mistake motion for action...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Най-добре да нямаш нужда от сичките тия боклуци..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Всичко налично за един Real Counter Strike !!!!
Ама много пушки много чудо .... много интересно само едно разршително за огнестрелно оръжие ли е достатъчно за всичките или има и друго ...???

Ама много пушки много чудо .... много интересно само едно разршително за огнестрелно оръжие ли е достатъчно за всичките или има и друго ...???

MatriX_Fucked написа:Днес двама такива симпатяги, единия в Тексас, другия в Орегон, ги даваха по новините
Повечето престъпления се извършват с нелегално закупени оръжия. Мисля си, че разликите м/у САЩ и Канада в убитите са повече заради
културни разлики (САЩ е див капитализъм, докато Канада е по-социална държава).
И аз лично предпочитам да живея без оръжия, но какво да правим като времената са толкова размирни ? Може и да имам лош късмет,
но са ми се случвали доста неприятни неща, така че предпочитам да не рискувам.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Само на мен ли ми се струва, че снимката не е истинска? 

Hack0 написа:Само на мен ли ми се струва, че снимката не е истинска?
не ве , виж дивана е истински, ма фотошоп хакера е прекалил с гъбите

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Сподели къде точно живееш.
То бива защита, но това определено ми се струва прекалено.
То бива защита, но това определено ми се струва прекалено.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Баси звера
На тоя колекцията е все едно гледам м5 матор в кош на Е30....

За дивана и аз съм съгласен
То, че и на втората е имало яко обработка е ясно, достатъчно е да се види сянката на кобурите и липсата на всякакви други сенки 

37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3