Започна да загрява+ бяло-сив пушек от ауспуха

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Започна да загрява+ бяло-сив пушек от ауспуха

Мнение от Macros » 06 Ное 2009, 12:15

Значи колеги ще обясня малко предистория, за да придобиете ако може по-добра представа за проблема. Колата от известно време ми се струва че пушеше повече от нормалното от ауспуха, като пушекът е с бяло-сивкав цвят, но не я бях карал на сервиз да я гледат, поради пусти финанси :oops: . Та един ден преди 5-6 дни реших да проверя как е антифриза-все пак и зима иде. Та на студен двигател отворих казанчето и видях че се нуждае от доливане-доста при това мисля, течността беше на дъното на казанчето. Стиснах леко маркуча(и аз нз защо имайки предвид че автомобила беше студен), и се чу избълбукване. Та после карах през деня и нямаше проблем. Вечерта излезнах с колата и както винаги като я запаля- не повече от 2к оборота докато не излезе от синьото и 2500 до достигане на стрелката на средата. Както карах известно време, колата си загря всичко ок. След малко поглеждам пак-стрелката на темп-стигнала делението след средата :shock: . Спрях колата веднага, викам си нещо пре**ах с отварянето на казанчето.. отварях съвсем бавно капачката да доливам няколко пъти, но все извираше всичко от казанчето... Сега я припалих пред блока загрява си нормално и не започна да прегрява, но пуши стабилно и мирише на бензин откъм ауспуха... Маслото проверих изглежда си нормално. Обяснявам малко смотано, но засега не съм мн компетентен та се надявам да имате идеи :help: .Благодаря за отгворите предварително :)

П.С: Забравих да попитам-тъй като в момента течността със сигурност е доста малко, дали може да долея само вода за да видя дали пак ще прегрява(и да я обезвъздуша прочетох как става на няколко места), като се установи какво е разбира се ще сложа антифриз :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Re: Започна да загрява+ бяло-сив пушек от ауспуха

Мнение от bobreti » 06 Ное 2009, 12:32

гарнитура на главата според мене колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macros » 06 Ное 2009, 12:37

bobreti написа:гарнитура на главата според мене колега

По какво съдиш че е това колега-ако може да обясниш кои признаци точно те карат да клониш към гарнитура

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 06 Ное 2009, 12:59

Бял пушек+загуба на охладителна течност+прегряване +газове в охладителната система/бълбукането/=на изгоряла гарнитура или още по-лошо - пукната глава.
Отиди на сервиз да ти проверят 100% дали има газове в охладителната система. Ако има сваляш главата и дано да е само гарнитура.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macros » 06 Ное 2009, 13:25

добре, а тогава маслото не трябва ли да е с разни примеси-доколкото чета или с бело петна или като боза( в случай че е главата) :dunno:
Иначе ясно че ще ходя в сервиз, но ще е към вторник сряда надявам се, че по-рано няма как..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 06 Ное 2009, 14:07

Macros написа:
bobreti написа:гарнитура на главата според мене колега

По какво съдиш че е това колега-ако може да обясниш кои признаци точно те карат да клониш към гарнитура

като замине гарнитурата или прегрее двигателя и изкриви главата почва да меша 1. вариант вода и масло 2. вариант вкарва водата в цилиндъра и почва да пуши

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macros » 06 Ное 2009, 14:26

Аха ясно благодаря за отговора колега !
Сега май остава да се надявам да е само гарнитура :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 06 Ное 2009, 16:43

vanci88 написа:Бял пушек+загуба на охладителна течност+прегряване +газове в охладителната система/бълбукането/=на изгоряла гарнитура или още по-лошо - пукната глава.
Отиди на сервиз да ти проверят 100% дали има газове в охладителната система. Ако има сваляш главата и дано да е само гарнитура.

+1

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

Мнение от giggs_11 » 06 Ное 2009, 17:01

аз вече го ядох тоя.......същите симптоми и при мен ,надуваше и маркучите на охладителната система ,при мен беше вкарало вода в 3 и 4 цилиндър ,а и в маслото имаше,разминах се само с гарнитура ,е и плюс всичките там боклуци покрай нея,говоря за гумички,семерини ,болтове за глава и малко други гарнитурки,но един съвет от мен ,измери си компресията преди ремонта и след него,за да нямаш главоболия и разправии с майстори след това

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 06 Ное 2009, 17:07

giggs_11 написа:аз вече го ядох тоя.......същите симптоми и при мен ,надуваше и маркучите на охладителната система ,при мен беше вкарало вода в 3 и 4 цилиндър ,а и в маслото имаше,разминах се само с гарнитура ,е и плюс всичките там боклуци покрай нея,говоря за гумички,семерини ,болтове за глава и малко други гарнитурки,но един съвет от мен ,измери си компресията преди ремонта и след него,за да нямаш главоболия и разправии с майстори след това

защо да мери компресията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от giggs_11 » 06 Ное 2009, 17:18

bobreti написа:
giggs_11 написа:аз вече го ядох тоя.......същите симптоми и при мен ,надуваше и маркучите на охладителната система ,при мен беше вкарало вода в 3 и 4 цилиндър ,а и в маслото имаше,разминах се само с гарнитура ,е и плюс всичките там боклуци покрай нея,говоря за гумички,семерини ,болтове за глава и малко други гарнитурки,но един съвет от мен ,измери си компресията преди ремонта и след него,за да нямаш главоболия и разправии с майстори след това

защо да мери компресията
защото не се знае на какви маистори ще попадне ,може да се наложи да се пасват клапани и от там да има после разлика на компресията в цилиндрите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 06 Ное 2009, 17:22

giggs_11 написа:
bobreti написа:

защо да мери компресията
защото не се знае на какви маистори ще попадне ,може да се наложи да се пасват клапани и от там да има после разлика на компресията в цилиндрите

значи пасване на клапаните е по желание ако човек иска да направи тази операция е в негов + човека може да няма средства за основен ремонт на главата

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 06 Ное 2009, 17:28

свали ли се веднъж главата е желателно да се направи, така и така е отворен двигателя
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobreti » 06 Ное 2009, 17:31

Dido_stz написа:свали ли се веднъж главата е желателно да се направи, така и така е отворен двигателя

съгласен съм с тебе въпрос на финанси

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от giggs_11 » 06 Ное 2009, 17:34

става въпрос за 80лв. ,иначе ремонта струва около 400лв. без пасването ,та питам струва ли си да не направи това пасване и заради което след време (не се знае колко) а се отваря пак главата?!!!

Следваща

Назад към E36