Странно проблемче 320d 136к...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Странно проблемче 320d 136к...
Колеги вчера се прибирах от Варна към Бургас и колата си вървеше нормално...даже доста си я ръчках с 4 човека и пълна с багаж....пристигнах си в Бургас спрях си я.. и след 30тина минути слизам да я мръдна,паля и си запали нормално и след няколко секунди търгвам да пускам съеденителя и оборитете почват да играят от 800-1100,нагоре ,надолу в тази границиа постояно и колат започна да се дави и аз и подадох газ гледам отзад бял пушек и ми стана мн странно как така изведнъж...оставих я,защото беше тъмно!Днес слизам да я погледна паля я...гледам оборотите на 900 и пак поиграват от време на време...оставх я и взех да свалям кори отпред...да търся проблем евентуално,ако не не комп.!И докато ги махам...тя взе пак да се дави все едно ту работи,ту не на 4цилиндъра...все едно угасва и сама се пали за секунди....и аз я угасих и понеже има проблем с дебитомера и скоро го 4истих,а и друг път когато имах проблем с помпата в багажника дръпнах дебитомера тогава и се стабилизира положението,та и сега го дръпнах и я запалих и всичко нормално...само дето нали е в авариен режим и върви по малко....та според вас дали само дебитомера е проблем...и когато се давеше и я загасих...се вдигна някакъв пушек от задната страна на двг. от към купето...за малко и после не пушешеш вече...
Чакам вашите мнения какво може да е
и евентуално утре като я закача на ДИС да закача ли дебитомера и каде да бъркам,че да видя какво има ? 
Чакам вашите мнения какво може да е

- ReDDcaFFe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d '00
Re: Странно проблемче 320d 136к...
На мен ми се случи да губи мощност с бял пушек отзад и турбото си беше заминало.
because Nothing breaks necks like a Black BMW
- bojky
- младши ентусиаст
-
Малко вероятно е според мен... с изключен дебитомер си върви нормално колата...днес на ДИС с моя дебитомер ми показа 3299 мг/строке

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
bojky написа:Малко вероятно е според мен... с изключен дебитомер си върви нормално колата...днес на ДИС с моя дебитомер ми показа 3299 мг/строке![]()
Не ,че си варви нормално.....просто тоя го няма никав за тва и няма разликата с него и без него.Вариант 2 ГНП.
Диагностика и гледане на живи данни.
- bojky
- младши ентусиаст
-
Не тя не върви еднакво с него и без него...с него определено вървеше доста по добре,когато се прибирах вечерта...аз със него не съм я пробвал,откакто го прави този проблем, защото прекъсва и пуши много бяло отзад...и това е норамлно при положение,че той дава данни на компютъра в пъти по-големи от нормалните....а когато го изключа колата си е в авариен режим и си работи нормално както си е работила друг път,когато съм го изключвал...
- bojky
- младши ентусиаст
-
Незнам количеството дали беше мг или г /строке!Но да сигурен съм,че са големи...защото на самата програма си пише,че на свободен ход трябва да са от 440...560,а с изключен и моята и на моя приятел колата показваха 339...негавата с неговия дебитомер показваше 460..а моята с моя дебитомер 3299...ьхахаь
не са ли много според теб?И за да пуши и мирише на неизгоряла нафта на място...как ти се струва?

...струва ми се че сместа ти не е както трябва.Пробвай с друг дебитомер и виж как е.
- bojky
- младши ентусиаст
-
Ами лошото е,че на този мой приятел дебитомера е с по-новия номери като го сложа на моята си работи нормално не пуши обаче с неговия пък показва 220 мг/строк на моята,а на неговата 460...това е защото моята е със стария и иска адаптиране...и явно пък с този и е малко бедна сместа и като я форсирам работи нормално..ама като паднат оборотите и започва пак да се дави...и още малко ще огасне докато се стабилизира... 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Стойностите на дебитомера на празен ход не играят никаква роля и не са определящ фактор!!!
- bojky
- младши ентусиаст
-
Ок колега може и така да е,но при положение,че колата на място го има проблема и със смяната на дебитомера се оправя... в движение дори не съм я прбвал...Все си мисля,че все пак щом в самата програма си пише от колко до колко трябва да са стойностите дебитомера трябва да влиза в тях на място,а ве4е в движения може и да има проблем...но моята на място се ебава нещо и като и дам газ и окъди комплекса с бял дим...а не ми се мисли като тръгнаа...не работи нормално и ме е достраша да я покарам така... 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
v_V_v написа:Стойности мери в движение....
Имаше един колега който каза че не се мери в движение и имамхме голям спор даже и колегата Перформанс ...... и аз съм за стойности в движение но колегата излезна със становще че това е грешно

- bojky
- младши ентусиаст
-
Ами вчера сложих неговия дебитомер и колата си вървеше както с моя преди да стане този проблем,малко по добре...Без да пуши бяло и никакви подобни симптоми...а и щом карам колата без дебитомер и не пуши бяло колкото и да я ръчкам явно не е в помпата проблема...явно е побъркал се стар дебитомер
Сега ще копуевам нов...да видим какъв ще изкочи на свясна цена 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3