Първо впечатление от зимни гуми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Re: Първо впечатление от зимни гуми
Аз,карах миналата зима с Континентал ТС810 195/60/15 и честно казано не бях особено доволен в снега...наистина колата спираше прилично дори на лед ама тръгването беше е 300 клизми... а и шпер нямам ..може пък и тва да е причината
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
sonic написа:Независимо с какво предаване е колата- по-хубавите гуми трябва да са отзад, за да не ви изпревари необратиме задницата!!!
А сега по темата- аз съм от две седмици с 4 brand new Мишлен A3 и са отлични при всякакви уславия- чакам дълбок сняг и там да ги пробвaм да видя дали ще ми е нужен шпер.
До скори си мислех и аз като колегите, че трябва да са отпред по-добрите - има доста логика.
Но четох мин. година някакво западно изследване на поведението на различни модели в критични ситуации и именно това е извода - за всички предавания по-добрите гуми отзад

Добре че са ми равномерно износени, че голяма дилема. Обаче все пак бих ги сложил отпред по-добрите.
bо666, за тръгването се иска майсторлък и спокойствие

- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Вероятно си прав ...сигурно проблема е зад волана
ама тая зима 6те се мъча да се ошлайфам....

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- ceco_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `99 318i E36 Touring
- Мечтае да кара: M5 Touring
Аз отзад имам Fulda Montero 2, отпред са Sava Eskimo. Купих ги миналата зима нови. Досега не съм имал проблеми с тях. На мокро и на сняг се държат добре. Единствения проблем е че ми липсва шпера, но имам предварителна подготовка в руската школа за задното предаване, тъй че се справям 

al3xx написа:Аз миналата зима сложих Lassa Snowways ERA 195/65/15 със шпера нямаше никакви ядове където и да е гори, сняг, лед всичко. Много съм довлен гумата спира както на сняг така и на мокро просто друга няма да си купя оснев тази вече, имам впечатления и от Дебица и Фулда просто за правени за по голям сняг и на мокро ги няма никакви !
И аз съм с тези ,пък да видим

- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Touring & X-series E70
Офффф до като чета писаниците по тази тема седа и се смея като лудите. Спирало на лед на дедо ти курмилото, как ще спреш на лед да не си с щипове за да спреш. По въпроса отпред или отзад по хубавите гуми с две ръце ОТПРЕД! С какви гуми ще карам не знам още каквито си харесам имам много. Mitko_dd точно към Michelin съм толкова разочарован че само мога да ти кажа ПРЕЕБАЛ СИ СЕ виж каде са произведени 100% не са от Франция(Spain,Romania,Turkey). Извинявам се за изразите. 

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2