Първо впечатление от зимни гуми

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Re: Първо впечатление от зимни гуми

Мнение от bо666 » 05 Ное 2009, 21:52

Аз,карах миналата зима с Континентал ТС810 195/60/15 и честно казано не бях особено доволен в снега...наистина колата спираше прилично дори на лед ама тръгването беше е 300 клизми... а и шпер нямам ..може пък и тва да е причината
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 05 Ное 2009, 22:03

sonic написа:Независимо с какво предаване е колата- по-хубавите гуми трябва да са отзад, за да не ви изпревари необратиме задницата!!!
А сега по темата- аз съм от две седмици с 4 brand new Мишлен A3 и са отлични при всякакви уславия- чакам дълбок сняг и там да ги пробвaм да видя дали ще ми е нужен шпер.

До скори си мислех и аз като колегите, че трябва да са отпред по-добрите - има доста логика.
Но четох мин. година някакво западно изследване на поведението на различни модели в критични ситуации и именно това е извода - за всички предавания по-добрите гуми отзад :kuku:
Добре че са ми равномерно износени, че голяма дилема. Обаче все пак бих ги сложил отпред по-добрите.
bо666, за тръгването се иска майсторлък и спокойствие :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Мнение от bо666 » 05 Ное 2009, 22:08

Вероятно си прав ...сигурно проблема е зад волана :) ама тая зима 6те се мъча да се ошлайфам....
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `99 318i E36 Touring
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от ceco_ » 05 Ное 2009, 22:39

Аз отзад имам Fulda Montero 2, отпред са Sava Eskimo. Купих ги миналата зима нови. Досега не съм имал проблеми с тях. На мокро и на сняг се държат добре. Единствения проблем е че ми липсва шпера, но имам предварителна подготовка в руската школа за задното предаване, тъй че се справям :driving:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525dA

Мнение от Amorphis » 05 Ное 2009, 22:44

al3xx написа:Аз миналата зима сложих Lassa Snowways ERA 195/65/15 със шпера нямаше никакви ядове където и да е гори, сняг, лед всичко. Много съм довлен гумата спира както на сняг така и на мокро просто друга няма да си купя оснев тази вече, имам впечатления и от Дебица и Фулда просто за правени за по голям сняг и на мокро ги няма никакви !

И аз съм с тези ,пък да видим :) Иначе досега впечатленията ми са супер за тази гума.
E36 325TD
E36 M3 Evo
E39 525TDSt
E39 525TDStA
сега
E36 318i
Е60 525dA Sedan
E53 X5 3.0d SportPack

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Touring & X-series E70

Мнение от Miloshov » 06 Ное 2009, 1:11

Офффф до като чета писаниците по тази тема седа и се смея като лудите. Спирало на лед на дедо ти курмилото, как ще спреш на лед да не си с щипове за да спреш. По въпроса отпред или отзад по хубавите гуми с две ръце ОТПРЕД! С какви гуми ще карам не знам още каквито си харесам имам много. Mitko_dd точно към Michelin съм толкова разочарован че само мога да ти кажа ПРЕЕБАЛ СИ СЕ виж каде са произведени 100% не са от Франция(Spain,Romania,Turkey). Извинявам се за изразите. :driving:

Предишна

Назад към E36