Голям разход

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Голям разход

Мнение от bо666 » 05 Ное 2009, 21:25

Колеги ,даите някъв акъл - докато времето беше с нормални температури разхода беше нормален към между 8 и 10 градско.Сега откакто навън стана клинч изведнъж разхода скочи на 15-16 ... истински ужас за джоба ми.Сипах добавка за прочистване на инжекциона на Лики Моли и това не помогна... Свещите ми са нови ... въздушния филтър също... какво би могло да е ...някой има ли идея ???
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Re: Голям разход

Мнение от NKolev » 05 Ное 2009, 21:29

Какво караш? Моята E36 320, без ванус в момента градско ми дава 15 на 100. Всичко й е наред. Карам я само студена. От удома до работа - 2,5 км тъкмо да започне да стопля, след това от работа до удома. Вечер по малко, но вече е студена, и така. Незнам, но според мен е нормално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bо666 » 05 Ное 2009, 21:33

еее,да бе най-важното забравих да напиша 318и и си я карам на бенз... двигателя е М43

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bо666 » 05 Ное 2009, 21:34

За 320 може да е нормално ,ама моите хем харчи колкото нея хем не варви изоб6то колкото нея :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 05 Ное 2009, 21:57

NKolev написа:Какво караш? Моята E36 320, без ванус в момента градско ми дава 15 на 100. Всичко й е наред. Карам я само студена. От удома до работа - 2,5 км тъкмо да започне да стопля, след това от работа до удома. Вечер по малко, но вече е студена, и така. Незнам, но според мен е нормално.

Нормално е, абсолютно 1 към 1 с моя случай. Тъкмо да изправи стрелката и я спирам, а и с нашите баири като тръгна да изкачвам сутрин на студен мотор разходомера е все от 20 нагоре :mhihi:
Обаче вкарвам друг пиниз: преди да я прибера, стига да имам време, и правя една по-дълга обиколчица, хем да загрее добре, да се поразтъпче, да изкара водата от гърнетата. Така като сметнеш км/литри идва по-приемливо, ама реално си е още по-вътрешно :mhihi:
До колегата bо666, колата изправя ли стрелката на средата и след колко км. Ако ти е спекъл термостата в отворено положение ще гори много дори и при по-дълъг преход :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bо666 » 05 Ное 2009, 22:02

Да чуква 90 градса ама бавно според мен.Брат ми кара Фиат Браво 1.6 16в и 5 мин след като я запали започва да духа хладко ..а моита ...е като иглу ама иначе стрелката си заковава 90 и не мърда и мм повече

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `99 318i E36 Touring
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от ceco_ » 05 Ное 2009, 22:07

Колега и моето М43 миналата зима със неработещ термостат даваше разход 18-20. След като го смених вече слезе на 13-15, но това е на малки разстояния. При по-дълги градски преходи, за София имам предвид в момента ми дава около 12 градско газ. Така че не се учудвай, караш ли студена ще харчи, все пак е бензин. Преди карх дизел и разхода скачаше с около литър зимата. Всичко опира до личен избор. Ако си работи нормално и всичко останало е ОК, за мен си е нормален разход това при тези условия.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bо666 » 05 Ное 2009, 22:14

Може и да си прав .. все пак ще проверя термостата че ако е от него ...супер сменяма го с нов и не се занимавам с тва повече...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 05 Ное 2009, 22:30

bо666 написа:Може и да си прав .. все пак ще проверя термостата че ако е от него ...супер сменяма го с нов и не се занимавам с тва повече...

И аз като взех колата беше зима , и термостата беше отишал ...разхода бая ми се видя :paranoid: , колата беше винаги в синьото.... ама си викам аиде нали бмв, всеки казва че горят много :paranoid: ....
Ама като дойде лятото и почна колата да загрява разхода падна значително .... :ok:
Така че хубаво е да видиш колата за тези неща. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Ное 2009, 22:46

bо666 написа:Може и да си прав .. все пак ще проверя термостата че ако е от него ...супер сменяма го с нов и не се занимавам с тва повече...

Ти термостата ако не си го сменявал си го смени (няма да е излищно) ,но имай предвид , че сега в това студено време и както казваш , че я караш на къси разстояния , то тоя разход си е НАПЪЛНО НОРМАЛЕН.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 05 Ное 2009, 23:19

Провери както казват колегите термостата и не се плаши, аз моята бима я взех зимата миналата година и така :shock: като видях колко ми харчи. Диагностики ала бала, всичко ок, изкарах зимата на мускули дет се вика. Дойде лятото и същата тази кола в града, при същото каране над 12 не е качвала, при по-дълго каране в града около 10, а излеза ли на дълго между 7-8 на 100 при средна скорост да речем 120. Харесвам си я така и ще си я търпя :mhihi: . А след време евентуално едно газово инжекционче мога да си сложа, въпреки, че не съм привърженик на газта, няма как. Смени термостата, направи една диагностика за да изключиш проблеми с датчици и си карай кротко. Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 05 Ное 2009, 23:28

Газовия инжекцион верно лекува вродения свръх-апетит на нашите колички :).Иначе по темата,и според мен е нормален разход при каране само до работа и вкъщи.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 05 Ное 2009, 23:29

NKolev написа:Провери както казват колегите термостата и не се плаши, аз моята бима я взех зимата миналата година и така :shock: като видях колко ми харчи. Диагностики ала бала, всичко ок, изкарах зимата на мускули дет се вика. Дойде лятото и същата тази кола в града, при същото каране над 12 не е качвала, при по-дълго каране в града около 10, а излеза ли на дълго между 7-8 на 100 при средна скорост да речем 120. Харесвам си я така и ще си я търпя :mhihi: . А след време евентуално едно газово инжекционче мога да си сложа, въпреки, че не съм привърженик на газта, няма как. Смени термостата, направи една диагностика за да изключиш проблеми с датчици и си карай кротко. Успех.

Ако имаш намерения да караш тази кола по-дълго време-изобщо не се замисляй,а и слагай ГИ,ако ще и да го вземеш на изплащане-то ще си избие парите,заедно с оскъпяването! :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 05 Ное 2009, 23:49

ned_gm28 написа:Ако имаш намерения да караш тази кола по-дълго време-изобщо не се замисляй,а и слагай ГИ,ако ще и да го вземеш на изплащане-то ще си избие парите,заедно с оскъпяването! :idea:

Е ако кара предимно на къси разтояния аз съм на друго мнение. Нали с ГИ докато загрее колата си работи на бензин и ако караш 5-6 км тамън ше е превключила и трябва да спираш. Аз карам предимно до работата и според мен няма смисъл от газ, някои да ме поправи ако мисли че разсъждавам погрешно :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `99 318i E36 Touring
Мечтае да кара: M5 Touring

Мнение от ceco_ » 06 Ное 2009, 0:04

mg87 написа:Е ако кара предимно на къси разтояния ...

Аз съм с ГИ и мога да кажа, че и това не е болка за умиране. Вярно е, че си върви и бензин но всичко е до настроика. Когато го сложих беше топло и докато го настроим да превключва в правилния момент беше занимавка 4-5 дни /при мен е комбинация от достигнати градуси и изминало време след достигането им/. Мога да кажа, че след като хванахме момента всичко е ОК. Откакто застудя мислех, че ще трябва пак да пипаме по настроиките, обаче не е нужно. В момента превключва точно на излизане от синята зона, а това е 1-2 км, не повече. А като стане по-студено предполагам не е проблем като се запали колата да поработи 2-3-5 минути на място и стрелката ще тръгне бързо и пак ще си върви на газ. А за извънградско просто няма място за коментар. Цената която плащам за изминат километър е на половината ако карам на бензин. Това го казвам от опит. При други може да е различно. Но както и да се погледне парите се избиват при всички положения :mhihi:
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36