Работен цилиндър на съединителя - Рециклиране.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Работен цилиндър на съединителя - Рециклиране.
Преди време ми се развали помпата на хидравликата и колегите от форума ми препоръчаха да отида при едни момчета които се намират близо до "МЕИ".Както и да е останах много доволен, ако някой има проблем с помпата може да ми пише ЛС за да го опътя.
Преди около 3 дена ми се развали работния цилиндър на съединителя наричан от доста хора "2-ра помпа".Намира се закачен на кожуха на съединителя и започна да изпуска в следствие от което колата губи течност за спирачките.Отидох при момчетата до "МЕИ", защото са адски кадърни, когато има замесена хидравлика и те ми казаха, че новият е около 100лв, но може да се рециклира.. Искам да попитам, някой от вас дали е рециклирал подобно нещо и дали има ефект.Защото не ми се иска да дам пари за рециклиране и да ме остави без течност някъде извън града.. все пак идват празници.Ако някой има идея моля да ми пише, ако не.. все пак 80лв не са 800лв.
Извинявам се ако има писано по тази тема.. просто търсачката е спряна.
Преди около 3 дена ми се развали работния цилиндър на съединителя наричан от доста хора "2-ра помпа".Намира се закачен на кожуха на съединителя и започна да изпуска в следствие от което колата губи течност за спирачките.Отидох при момчетата до "МЕИ", защото са адски кадърни, когато има замесена хидравлика и те ми казаха, че новият е около 100лв, но може да се рециклира.. Искам да попитам, някой от вас дали е рециклирал подобно нещо и дали има ефект.Защото не ми се иска да дам пари за рециклиране и да ме остави без течност някъде извън града.. все пак идват празници.Ако някой има идея моля да ми пише, ако не.. все пак 80лв не са 800лв.

Извинявам се ако има писано по тази тема.. просто търсачката е спряна.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Работен цилиндър на съединителя - Рециклиране.
А гледал ли си колко струва нов за да прецениш дали си струва?
Точно нов е 100лв. По-евтиния вариант е рециклиране.. което така и не попитах колко струва.. но мен повече ме притеснява дали няма да се скапе след 1-2 месеца отново.. не толкова парите. =)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мдам и аз чета малко между редовете. Про новия лошото е, че ще е някакво менте. Стария е добре, че е оригинален, но пък ако успеят да го рециклират добре... Въпрос на преценка.
сваля се цилиндъра разглобява се ,ако няма износване или корозия по цилиндъра купуваш си ремонтен комплект /гумичка и маншонче/ 10-на лв струва, общо взето за 30-40 мин работа на всякъде може да го извършат това, даже и сам
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
и след месец сваляш пак, и пак цапане, пари за майстор ако не си го правиш сам, пари за спирачна течност, и накрая ако влезеш в магазин за авточасти, току си го намерил нов за 35-40 лева 

only rear wheel drive
Амииии силно се съмнявам, че ще го намеря за 35-40лв. Защото немския е м/у 80-120лв. Хм предполагам, че ще го сменя с чисто нов.. явно никой няма наблюдения дали рециклирането върши сносна работа.
Благодаря ви все пак. =)
Благодаря ви все пак. =)

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Аз на Е30-ката рециклирах преди 3-4 години помпата на скоростната кутия и все още няма проблеми.Явно е направена кадърно.Майстора се намира в Горна Баня.Ако те интересува мога да ти опиша точно къде на ЛС.
Според мои наблюдения и да смениш гумичките на старата кара най - много по 2-3 месеца.
Ако ти се занимава пробвай и сподели резултатите , но бих те посъветвал да я смениш с нова.
Ако ти се занимава пробвай и сподели резултатите , но бих те посъветвал да я смениш с нова.
rG_ArkaN написа:Амииии силно се съмнявам, че ще го намеря за 35-40лв. Защото немския е м/у 80-120лв. Хм предполагам, че ще го сменя с чисто нов.. явно никой няма наблюдения дали рециклирането върши сносна работа.
Благодаря ви все пак. =)
тази от 35-40лв кара малко по -малко от рециклираната
ПС аз съм си рециклирал горната /сам,не съм ходил по майстори / 10хил км съм минал нямам проблем
Вече купих нова, искаше ми се да направя експеримент колко ще издържи рециклираната, но идват празници и ако ми направи мизерия на някой корорт няма да е особено приятно. Така или иначе новото си е ново и предполагам, че това е най-правилния вариант. 

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Ами аз съм рециклирал долна помпа.То рециклирането си е смана на гумичката
и ми струваше 5 лв.Изкара около година.Но ако цилиндъра е тръгнал,няма друг
вариант освен нова помпа.
и ми струваше 5 лв.Изкара около година.Но ако цилиндъра е тръгнал,няма друг
вариант освен нова помпа.
12 мнения
• Страница 1 от 1