Дали ще направя грешка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Re: Дали ще направя грешка?

Мнение от boywalking » 04 Ное 2009, 15:59

Аз да се изкажа... не препоръчвам на начинаещ шофьор... особенно сега както идва зимата кола със задно предаване и 140+ конски сили.... момчето едва ли ще има пари за гуми примерно... и като се почне са - новобранеца, взел си БМВ... почват се един ръчки газ, пилежи и т.н.
аз като взех книжка, наще ми дадохда един Голф 2-ка 1.3 карбуратор с 4 скорости.... абе има нема 50-60 коня да е бил.... вервайте ми - много ми бяха, фучах като откачен, качвах по 20 души у колата и газ колкото може щото бях господ.... и съм сигурен, че по това време ако карах бмв - щях да съм някъде си вече :angel:
ама и зависи от момчето как ще го кара... ама като му чета постовете... няма да е много скромно

Колега, ако ти е зор за бмв.... малък двигател взимай като за начало
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 04 Ное 2009, 16:27

За 3000 толкова "Продухана" Вектра може да земеш , че секи път ще слизаш пребледнел от нея :winky:

А пък Е34 или Е36 не вярвам да намериш читаво , ако не е от некой приятел дето кризата му се е увила около скротомите :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Ное 2009, 16:31

Добре бе пичага ... ?!!! Пропускаш едно много важно нещо като липсата на табели по колата,т.е регистрационни такива!?За обявата говорим
За 200 лева малко се съмнявам регистрация,застраховки,преглед и прехвърляне да направиш?!
Ще те питам работиш ли някъде?!
Имам колега шофер,кара момчето ИСтербител и само реве че няма пари ... Не че само си купува части или гуми,напротив ... само кара и всичкото отива за А95 ....
800 лева взема момчето,като си живее с техните,демек няма разходи ....
Вземи си нещо дето няма да ти тежи на "бюджета" ....
Ауди 80 1.8 карбуратор/моно колкото щеш ... Регестрирани .... За по 2000 макс?!
После разните ВАГ групи ...
След това е Мерцедес 190/124/123
После Ровъри и т.н.
Не се хвърляй на БМВ,за да ти е стегната колата и да и имаш вяра в нея,тя ще си иска своето ....
Моят съвет е едно Ауди80 и си свиркай!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от Odita » 04 Ное 2009, 16:47

Здрасти,

Имам Е36 320 черно, с кожа климатик предна м-броня(без мрежа и халогени) и сплитери, както и м-прагове (реплики).Джантите са 15-ки бирени капачки.Мотора е Vanus.Отзад е с жълти пружини(мисля, че са Момо малко по ниска е), радио-Panasonic-мн хубаво.Колата е в много добро състояние за годините си пък и това, което съм вложил в нея няма да ми се върне, тъй че не си правя илюзийте, че тая кола ще я продам за 5-6 и т.н.
Забележки:
1-Хидравликата се ебава налях масло в хидравличната помпа ама след 2-3 дни каране и заминава.Тъй че хидравлична помпа ще трябва да сменяш или правиш.
2-Шофиорската седалка е изтъркана малко
3-Лявата колонка не работи.
4-И на двата фара има по 1 изгорял Ейнджъл айс.(може да ги махнеш просто)
5-парното от време на време прави проблем ту спира ту работи като сауна - напоследък не съм имал проблем.
До края на седмицата чакам едно момче да идва да я гледа и ако не я иска ела ще ти я дам за 3000, ако извадиш 3500 ти я давам и с оригиналната броня и прагове + 4 зимни гуми мишелин с които е карано 1 месец.
В тая кола обаче пари ще наливаш частите не са евтини и харчи доста - няма кво да те лъжа, не ми е зор да я продавам, тъй че помисли хубаво дали искаш да си даваш всичките пари за кола на тия години :)
Ако имаш интерес и си сериозен пиши ми на ЛС ще ти оставя тел.Снимки-утре ще я снимам и ще ти дам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 04 Ное 2009, 16:51

Ауди е част от ВАГ!
VAG- Volkswagen Audi Group ;)
За тези пари АЗ бих избрал Е30...
Не забравяй, че трябва да си платиш данъци, такси, регистрации и прочие.
Също така, трябва да остане някои лев за някое ремонтче...Да не се лъжеме. Перфектни коли на по 10-15-20 години - няма.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 04 Ное 2009, 16:57

transporter_81 написа:Баварката е много здрава кола, и ще видиш много зор с чупенето :mhihi: Успех :yes:

Не и ако е Е46 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Ное 2009, 17:04

smg написа:Ауди е част от ВАГ!
VAG- Volkswagen Audi Group ;)
За тези пари АЗ бих избрал Е30...
Не забравяй, че трябва да си платиш данъци, такси, регистрации и прочие.
Също така, трябва да остане някои лев за някое ремонтче...Да не се лъжеме. Перфектни коли на по 10-15-20 години - няма.

Да деее,ама грешно съм го написал имах впредвид Пасат,Венто,Голф и компания :)
Като каза Е30 един френд има Е30-ка,ама 316(Мъка 40) с клима,за 2000франка,всички документи са ОК
Колата си има проблеми(заден мост,диф,ръждица и други глезотийки)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Мнение от HF4WD » 04 Ное 2009, 18:18

LizarD написа:Количката специално тази е продадена. Нещо ново да не е изкочило?... А тя беше просто сълза... Нямаше 1 нещо за което да се хвана и да кажа - не ми харесва!

вземи си нещо което ти е на сърце и ти е приятно да се качиш в него, ако трябва дори изчакай някой месец евентуално повече пари да събереш, но е хубаво колата да те прави щастлив а не само проблеми...(примери лесно се дават), още повече казваш че това ще ти е първа кола :yes:

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 04 Ное 2009, 18:49

HF4WD с този аватар и подпис....разсейваш юзерите :mrgreen:
По темата ,ако нямаш поне 5К за Е36 не го вземай защото пак ще ти легне толкоз ,само дето ядовете ще са повече.По добре Е34 или Е30 за тези пари гледани и подържани.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 04 Ное 2009, 19:58

айде стига с тея фантазии за цените

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Ное 2009, 20:10

Здрасти пич,моя съвет е за 3 хил. да си земеш друга кола.Понеже за тия пари както много колеги ти казаха,няма да е читава.Никой човек добре поддържал колата си няма да я даде за толкова,понеже ако я е карал някоя друга година,ще е дал поне още толкова за поддръжка,дори и в чужбина да е.От личен опит ти говоря.Взех моята за 3 хиляди точно ,февруари месец,е36,316,купе,с всички екстри.И оттам като се почнаха ремонти,вече ми е на около 6 хиляди,без газовия инжекцион.Е дадох и някой лев за хубави джантета,тва онова но поне 2-2200 са за наложащи ремонти.И още имам да оправям някои забележки по боята и дреболии...Сам си направи сметката.Успех с покупката.Другия вариянт е,ако искаш да е бмв е е30 от някой фен на марката,че ще е поддържана колата.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Ное 2009, 20:24

Изрода написа:Аз винаги съм бил на принципа по добре наи доброто от по стария модел (ниския клас)
от колкото наи евтиното и скапано от новия модел (по високия клас)

Тук ще се съглася, че има много истина! :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Ное 2009, 20:28

boywalking написа:Аз да се изкажа... не препоръчвам на начинаещ шофьор... особенно сега както идва зимата кола със задно предаване и 140+ конски сили.... момчето едва ли ще има пари за гуми примерно... и като се почне са - новобранеца, взел си БМВ... почват се един ръчки газ, пилежи и т.н.
аз като взех книжка, наще ми дадохда един Голф 2-ка 1.3 карбуратор с 4 скорости.... абе има нема 50-60 коня да е бил.... вервайте ми - много ми бяха, фучах като откачен, качвах по 20 души у колата и газ колкото може щото бях господ.... и съм сигурен, че по това време ако карах бмв - щях да съм някъде си вече :angel:
ама и зависи от момчето как ще го кара... ама като му чета постовете... няма да е много скромно

Колега, ако ти е зор за бмв.... малък двигател взимай като за начало
:yes: :yes: :idea: :!:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 04 Ное 2009, 20:44

Писах ти и в другата тема пиша и в тази. Мой приятел си взе за 3500 316 м43 с клима и газова '94. Колата като цяло е добре, поизносен салон, от вън няма м пакети и джати и т.н.. Но като цяло за 3500 и регистрацията 70 лева става. Сега няма да е някоя изпъната 20-ка или иска ама е много по-добър от някой коптор. Какви са тия цени дет ги давате 800 лева и не му стигат за колата.На мен пък ми стигат 300. Ако си способен да отделяш по 300 лева за колата на месец си готов. В това се включва гориво застраховки ремонти едно друго.(100 150 лева за гориво) ако си на газ ще се счупиш да караш, особенно ако сте повече хора и се делите разходите ;) . На 16-ката и данъка и е по-малък и колата по-евтина, и разхода по-малко.
Ако не си някъв ненормален да фучиш на всякъде а те държи страх и знаеш че НЕ можеш да караш няма ядове че първата ти кола е бмв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw E36 compact
Мечтае да кара: BMW X6

Мнение от menchev » 04 Ное 2009, 23:11

bioz написа:Според мен за тия пари земи една 318и напоследък цените им паднаха доста. Ако не се лъжа преди няколко месеца за същите пари се продаваше 318 на 50к километра :shock: . Намират се и запазени екземпляри за тия пари и в сравнение с вектрата са каде каде. За хубава иска ти трябват поне 4 - 5 бонбона. Мисля че ще се набуташ ако земеш иска или 20ска за 3 бона.

Не го лъжи така бе колега или можеби ти нещо си се объркал,за какво запазено 318и говориш,че и на 50к километра,много добре знаеш че не е възможно това,първо ще са с навъртяни километражи,второ сбирщайн + мейкап или само ще изглежда хубави при което след купуването ще изникват доста неочаквани разходи по ремонти,и трето чак за 3000лв толкова хубаво да е,айде моля ти се,не го вярвам аз,както и моята в началото като не разбирах ми изглеждаше много лъскава и запазена и после дадох пари за още една кола за ремонти и как да я продам на цена на единия ремонт,няма начин добра кола да е за малко пари,освен ако не е доста стар модел на ентусиаст :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата