изключва пистолета при зарждане на 1/2 резервоар

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

изключва пистолета при зарждане на 1/2 резервоар

Мнение от BiTurbo » 03 Ное 2009, 16:47

колеги да ви запитам,

мисля, че съм чел такава тема някъде, ама търсачката още не бачка така, че пиша направо

Та онзи ден реших да сипя малко бензин в резервоара да има (карам на газ) и гледам стрелката на 1/4, демек има към 15литра. Отивам на бензиностанцията и викам са ше сипа за 15 евро и почвам да пълня и в един момент на 11 евро пистолета изключи, с много зор (5, 6 изключвания) успях да стигна 15 евро, качвам се в колата контакт и стрелката седи маааааалко в дясто от 1/2 :shock: Това ми се случва за втори път. Та какво може да е. Някой може ли да обясни какъв е принципа на тоя пистолет и какво го кара да изключва ?

П.С. преди време имах проблем с поплавъка, който мери нивото на бензина от към страната на бензиновата помпа, 2 пъти ми се къса жичка там и я запоявам и сега е ок.

Аз сега се сещам, нали резервоара е на 2 части, дали е възможно да се е напълнила само тая дясната част от към гърловината, един вид да не ходи бензин към втората половина на резервоара :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: изключва пистолета при зарждане на 1/2 резервоар

Мнение от Biogame » 03 Ное 2009, 16:51

Напълнила се е само дясната част колега,откъм гърловината.
На мен ми го направи веднъж този проблем,и след това се оправи от само себе си.
Пробвай след известно време пак сигурен съм че ще можеш да напълниш още.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 03 Ное 2009, 17:04

мда и аз така си помислих, щото веднъж ми го направи тва, покарах малко и после отидох пак на бензиностанцията и се зареди до горе на 1/1 както си тряя и си виках, бе то явно някво моментно явление, ама сега пак се прояви. А къде точно става преминаването от едната част в другата и как мога да го отпуша/оправя ?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=05

гледам тука ама не мога да го разбера, до колкото виждам, преминаването трябва да стане като се напълни от дясно и отгоре на резервоара да премине......... или се бъркам нещо ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 03 Ное 2009, 17:56

Не съм напълно сигурен,но мисля че двете части на резервоара бяха свързани и в долния и в горния край.
Явно има боклуци вътре и са се запушили и бензина не може да мине в другата половина на резервоара.
А да те питам нещо колега,ти в Германия ли живееш????
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 03 Ное 2009, 18:00

Biogame написа:А да те питам нещо колега,ти в Германия ли живееш????

ами в последните 8 месеца - да, но принципно си живея в бг.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 04 Ное 2009, 0:09

BiTurbo написа:мда и аз така си помислих, щото веднъж ми го направи тва, покарах малко и после отидох пак на бензиностанцията и се зареди до горе на 1/1 както си тряя и си виках, бе то явно някво моментно явление, ама сега пак се прояви. А къде точно става преминаването от едната част в другата и как мога да го отпуша/оправя ?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=05

гледам тука ама не мога да го разбера, до колкото виждам, преминаването трябва да стане като се напълни от дясно и отгоре на резервоара да премине......... или се бъркам нещо ?

Резервоарът си е съединен в горния си край!Няма начин да не може да прелее гориво от дясната в лявата половина!Конструиран е така (за пръв път при Е36) ,че щом нивото на горивото спадне под разделението,да свърши първо бензина в лявата половина (зад шофьора,където има само сонда) и след това да взема бензин от дясната половина.В това съм сигурен-проверил съм го!Смятам,че проблемът ти се крие в сондите.Отвори резервоара от горе,ако ти се занимава,за да видиш къде колко бензин има.Пистолетът изключва,когато се потопи върхът му в бензин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 04 Ное 2009, 10:49

ned_gm28 написа:Пистолетът изключва,когато се потопи върхът му в бензин.

е това, ако наистина е така означава, че като изключва винаги си напълнил до края на гърловината :roll: аз си мисля, че не се пълни до там като изключи пистолета, ама може и да греша.....

Ок, щом прелива в горната част, както си и мислех това наистина означава, че проблема трябва да лежи в сондите....... А ако лежи в сондите, това пък означава, че в момента трябва да имам пълен резервоар :roll: , защото както споменах пистолета изключи, еми ше вида може събота и неделя нещо да отворя сондите поне да видя вътре колко бензин има в тоя резервоар.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 04 Ное 2009, 19:05

Колега пробвай докато наливаш и вече ти исклучва пистолета да го издърпаш максимално навънка, така че да му виждаш дулото и пак наливай и ше се обедиш че наистина спира защото прелива ;)
а да те питам защо ти е пълен резервоар при положение че караш на газ, да ти тежи излишно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 04 Ное 2009, 20:30

mg87 написа:а да те питам защо ти е пълен резервоар при положение че караш на газ, да ти тежи излишно :mhihi:

е ти не четеш ли, че не е пълен :mhihi: :mhihi:

а и не знам как да го видя тва, като отворя капачката и там е затворено и има само една клапа през която мога да промуша пистолета, няма абсолютно никакъв шанс да гледам докато налива :mhihi:

а и кво викаш да пълня по 3-4литра винаги да бега повече а :mhihi: :mhihi:
до горе викаш само, ако си на бенз :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 04 Ное 2009, 22:48

колега то, номер става и на моята кола, но само на ОМВ бензиностанции. Пробвай просто да наливаш по-бавно, според мене пистолета налива с голям дебит и бензина не може да мине и в някакъв момент пълни гърловината, за това е цялата работа. Като наливам по-бавно няма проблеми.
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 04 Ное 2009, 23:18

BiTurbo написа:...а и не знам как да го видя тва, като отворя капачката и там е затворено и има само една клапа през която мога да промуша пистолета ...

еми колега тая клапа я натисни с върха на пистолета за да се отвори само малко и пълни така се вижда ясно горивото и можеш да я напълниш чак до капачката :mrgreen:

Назад към E36