трудно палене при 318тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
трудно палене при 318тдс
Прочетох доста от темите по този въпрос за трудното палене на студено 318ТДС. Аз имам същият проблем още от миналата зима, когото паднат температурите не иска да пали. Въртиш, претриса отначало и после продължаваш да подгряваш и въртиш докато не запали или не падне акумулатора. Тогава я занесох на т.н. майстор да ми провери свещите, той ги провери и ми замерил компресията като свещите си работели нормално, а компресията ми е била около 10-12 на цилиндър. Не съм и правил ремонт защото колата си върви много добре и не и доливам масло. Проблемът е сходен с другите теми за паленето само че вчера си проверих свещите една по една ги изкарах и токовете към тях. Сложил съм си и клапън м/у нафтения филтър и ГНП, чух мнение, че тово можело да се дължи на помпеният елемент, но за него знам, че като е износен колата пали трудно топла и не държи обороти, което при моята го няма. Ако някой се е сблъсквал с тоэи проблем моля да ми пише какво е решението.
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
Re: трудно палене при 318тдс
колега 10-12 комресия за дизел май е малко незнам точно но мисля че трябва да е от 18-22 на цилидър тя затова в студеното не пали,лятото няма ядове маи двг е чао.
Re: трудно палене при 318тдс
Благодаря за отговорите, но колата си върви доста добре и се съмнявам, че компресията е измерена вярно, при условие че не ми бута масло. А за центровка на ГНП ходих Август месец тази година. Там ми казаха, че помпата е добре за сега и че малко ми се е разтегнала веригата, но са и прехвърлили зъб и са я наместили. Също така още като я закупих я носих на дизел сервиз и ми мериха там компресията също като там имах около 25 на първия и около 34-35 на другите, стикера с показанията още стои в мен. Тази сутрин реших да и слагаам колекторите, но я пробвах да видя дали ще запали без тях. Подгрях 1 път и запали. Не я сглобих защото имах малко работа, но после пак я пробвах не искаше и така няколко пъти без успех. Сглобих я и запали. Незнам въобще какво става.
4 мнения
• Страница 1 от 1