конденза на климатика?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

конденза на климатика?

Мнение от REMUS » 29 Юни 2005, 12:52

Някой може ли да ми каже къде се изтича конденза на климатика на е36 ,защото имам едни съмнения че моя не се изтича а остава в купето и ме хваща параноя :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Юни 2005, 14:14

Отвора за изтичане на конденза е точно над скорстната кутия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 29 Юни 2005, 15:14

аааа мноо кофти така се получава :roll: отвътре има ли мноо за разглобяване докато се стигне дотам или направо да се откажа :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Юни 2005, 16:00

Ами несъм го разглобявал да го гледам, ама като знам къде е заврян тоя климатик и изпарителя му - предполагам, че има доста за разглобяване. А иначе отвора за изтичане на конденза се вижда като вдигнеш колата (или пък на канал) - намира се от страни на скоростната кутия (от към шофьорското място) - представлява една черна елепсовидна тръбичка дълга около 2-3 см. - може първо да пробваш нещо да навреш там за да видиш не е ли тя запушена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 29 Юни 2005, 16:36

Dimitar написа:Ами несъм го разглобявал да го гледам, ама като знам къде е заврян тоя климатик и изпарителя му - предполагам, че има доста за разглобяване. А иначе отвора за изтичане на конденза се вижда като вдигнеш колата (или пък на канал) - намира се от страни на скоростната кутия (от към шофьорското място) - представлява една черна елепсовидна тръбичка дълга около 2-3 см. - може първо да пробваш нещо да навреш там за да видиш не е ли тя запушена.

Аха ясно щом е там значи има проблем със сигурност :!: там се беше навряла една тръба от оградите дето ги бях намачкал :uups:
И все пак ако някой знае дали се стига лесно дотам отвътре да каже :help: Мноо е гадно когато пусна вентилатара без компресора и ми се изпотява стъклото :arrow: явно конденза е вътре и не изтича :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nyky » 29 Юни 2005, 19:20

Защо не пробваш първо от вън.Може да се е запушила само от
мърсотия :?: Вземи парче медна тел или пластмасова пръчка и
опитай да почистиш отвора...

Потребител
Аватар

Мнение от Weso » 02 Юли 2005, 4:27

Когато махнеш пластмасовите капаци пред скоросниа лост при мен махам часовника и запалката и виждаш една малка трабичка да излиза от долниа краи на парното и да отива на долу

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 02 Юли 2005, 10:47

Махането на парното на Е36 е доста неприятна процедура 8) Първо трябва да свалиш таблото, развиват се 4 болта от към предното стъкло .. след това от към двете врати се развиват по 2а болта който държат таблото към конзоли от купето, след това махаш жабката, развиваш болтовете по таблото зад нея ! След това махаш кората над краката на шофиора и там има 2а болта които държат таблото към кормилната уредба ... ракачаш радио (ако имаш) таблото за управление на климатика ... бадиш го , под него вадиш борд комп-а ако имаш .. или ако нямаш махаш поставката .. стигаш до две вертикални греди на които пак има по един болт, махаш ги и тях ... след това развиваш километража .. разкачаш го, а за да можеш по лесно да извадиш таблото напред най добре махни и волана, след като си извадил таблото има 2а болта от към купето които държат парното .. а други 4 са завити от към мотора, илизаш вдигаш предния капак, под чистачките имаш една решетка, махаш я, след това има едино метално котито за решетката, развиваш го и него, издърпваш го нагоре и излиза, от там стигаш до болтовете на самото парно 4 броя два от ляво два от дясно .... откачаш тръбите на парното и на климатика(развиват се отвън) ..влизаш вътре пак .. разкачаш всички въздуховоди на парното и подвигаш задния край на парното нагоре и го издърпваш в посока задните седалки ....... успех ;)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Re:

Мнение от insane_v » 19 Юли 2011, 2:13

rtzankov написа:Махането на парното на Е36 е доста неприятна процедура...

Колега, сигурен ли си, че няма и по съкратена процедура? Ако наистина трябва да направя всичко това, предпочитам да не се хващам изобщо :( Аз искам само да изчистя боклуците при изпарителя и да отпуша дренажа. Няма ли начин да бръкна от някъде с ръка без да се налага да демонтирам всичко?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: конденза на климатика?

Мнение от bum_bum » 19 Юли 2011, 2:16

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2005, 10:47 :dunno: :dummy:
Изображение

Назад към E36