стъкла за фарове E46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

стъкла за фарове E46

Мнение от LSFC » 30 Окт 2009, 21:58

Има ли къде да си купя само стъкло. Сложиха ми нов фар и другия е ...ужас. И леко се прецаках смених си двата бъбрека, сложих изцяло никелирани и ме дразнят ужасно. Търся си и бъбреци .
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: стъкла за фарове E46

Мнение от Dimitroff » 30 Окт 2009, 22:18

LSFC написа:Има ли къде да си купя само стъкло. Сложиха ми нов фар и другия е ...ужас. И леко се прецаках смених си двата бъбрека, сложих изцяло никелирани и ме дразнят ужасно. Търся си и бъбреци .

Babuna :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 30 Окт 2009, 22:46

Колега ако продаваш никилираните бъбреци кажи цена за тях на ЛС
. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 31 Окт 2009, 22:40

а защо просто не си оправиш старото стъкло вместо а купуваш нов комплект за 110 лв?? става за 30-40 мин :) и става супер хубаво.

п.с Аз направих тази процедура миналия ден. Станаха като нови!

Нужни материали (всичко около 10-15лв) и около 40 мин време:

1. Водна шкурка 400 или 600. (търка се докато се махне стариа износен и наранен слой - фара става абсолютно матов)
2. Водна шкурка 1000 ( търка се докато фара стане абсолютно гладък + мата доста се изчиства)
3. Паста 3М номер 1 ( търка се до абсолютен блясък - до перфектно стъкло)
4. Паста 3М номер 2 (това е за зачитен слой)
5. Паста 3М номер 3(това е по избор) :)

Пастата си остава щото се ползва съвсем малко а продават мин 100мл. :(

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 02 Ное 2009, 17:26

колега- на ръка ли ги търка?

продаваш ли излишъците от твоята паста- ако ДА- пиши ми на ЛС, че и аз съм решил да правя тази интерванция.

започнаха ли да светят по-ясно след това фаровете?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 02 Ное 2009, 20:22

да на ръка ги търках - бая търкане е ама си заслужава :) Като нови са! :)

за пасттата - ами ние бяхме 5 коли и ... :) не остана много а и не е в мен:)

пастата е по 5лв 100мл. по принцип и хляб неще прибираш си е и като ти потрябва си е ползваш ;)

п.с да ли има разлика в осветяването - зависи колко са ти били захабени и зависи какво очаква човек :) аз съм много доволен: :lol:

п.с2: и за да не почнат пак хора да пишат ама трябва лак отгоре ама незнам си кво си трябва.. Нищо не трябва! само това което съм казал! цял свят го правят така ние в БГ се сме разбирачи лакове и простотии... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Toni 74 » 03 Ное 2009, 11:14

[quote="alexsch"]колега- на ръка ли ги търка?

Аз пробвах с машина и ги стопих

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Ное 2009, 12:38

колега как ще ги стопиш :kuku: има си регулатор на оборотите с 74 минаваш на към 800 об ;75 1200-1300 и с 76 до 1600 об говоря за номерата на пастите на 3М отделно като търкаш машината я движиш отделно с всяка паста се слага и различна гъба за 74 и 75 са по твърди гъбите ....а 3М пастите са само за машинно пастиране лятото правих процедурата фаровете блеснаха като нови
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 03 Ное 2009, 15:39

....ясноооо

а приставки за дрелката - откъде да си купя- бриколаж?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 03 Ное 2009, 22:30

и после пет бесконтактни миенета и фара става матов,несе занимаваите с глупости.несе натрупва слои по стаклото ,а то прегаря и затова пожалтва и потамнява.тази фатка се прави ако колата ти е за продаване и си автокъща.а мисля че 100лв за две стакла нее много posting.php?mode=reply&f=34&t=172676#
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 03 Ное 2009, 23:44

gido написа:и после пет бесконтактни миенета и фара става матов,несе занимаваите с глупости.несе натрупва слои по стаклото ,а то прегаря и затова пожалтва и потамнява.тази фатка се прави ако колата ти е за продаване и си автокъща.а мисля че 100лв за две стакла нее много http://www.bmwpower-bg.net/forums/posti ... &t=172676#

ето заради такива коментари написах 2-рия си "п.с2"

А колега само да ти кажа че след като си миеш колата безконтактно не само фаровете ми цялата кола ще тряабва да пребоядисваш :lol: има теми прочети кое как се прави преди да даваш "компетентно" мнение, а дали 110 лв са много или малко всеки си има глава и решава. Аз също съм го дал като един от начините само че има хора който не тичат до сервиза за да им завият едно болтче и не искат да дават 100 лв примерно за нещо което може да даде по малко... ако ме разбираш :lol:

п.с не го приемай за заяждане не е все пак е технически форум а не е само "кажете от каде да си купя..." всеки гледа да сподели нещо за да не се дават пари просто ей така :)

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 04 Ное 2009, 0:16

kaspar_ivo написа:
gido написа:и после пет бесконтактни миенета и фара става матов,несе занимаваите с глупости.несе натрупва слои по стаклото ,а то прегаря и затова пожалтва и потамнява.тази фатка се прави ако колата ти е за продаване и си автокъща.а мисля че 100лв за две стакла нее много posting.php?mode=reply&f=34&t=172676#

ето заради такива коментари написах 2-рия си "п.с2"

А колега само да ти кажа че след като си миеш колата безконтактно не само фаровете ми цялата кола ще тряабва да пребоядисваш :lol: има теми прочети кое как се прави преди да даваш "компетентно" мнение, а дали 110 лв са много или малко всеки си има глава и решава. Аз също съм го дал като един от начините само че има хора който не тичат до сервиза за да им завият едно болтче и не искат да дават 100 лв примерно за нещо което може да даде по малко... ако ме разбираш :lol:

п.с не го приемай за заяждане не е все пак е технически форум а не е само "кажете от каде да си купя..." всеки гледа да сподели нещо за да не се дават пари просто ей така :)

Ако съдя по твоите думи,колите ми трябва да са останали само по ламарина от безконтактния препарат.......2 години и 1 петънце няма по никоя от колите ми,а се мият на седмицата по 2-3 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 04 Ное 2009, 1:47

няма лошо :) :yes:
Всеки си има глава на раменете и си решава кво да прави
Аз знам от хора които се занимават с пастиране че безконтактното е убиец за лака на колите. Но се отклоняваме от темата... нека да не спамим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 04 Ное 2009, 4:49

ето тука има и снимки http://forum.e46fanatics.com/showthread ... light+lens

според мен, мнението ти quickshare е несериозно и заядливо.
Не знам защо, но всеки път като се напише нещо интересно в тоя форум,
задължително ще излезне някой да си изкаже категорично, негативното си
мнение. Заради такива мнения вече съм спрял да търся отговори на
въпросите си тука.
Ако наистина пласмасата му е прецакана, пробва вариянта с
шкурката и пастата, ако не стане кво толкова? Така или иначе са ти
били за смяна, ще идеш и ще ги дадеш стоте лева. Аз мойте ги направих,
за да пробвам, да видя дали става, не е че нямам $130 да си ги купа.
Тука не става въпрос за парите.

това, което kaspar_ivo написа е правилно и изпробвано многократно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 04 Ное 2009, 10:28

alexsch написа:....ясноооо

а приставки за дрелката - откъде да си купя- бриколаж?

колега не се мъчи с дрелка прави се с полир машина прилича на ъглошлайф, но е с едно колелце за регулиране на оборотите, приставките/гъбите/ си ги купувам от магазините за автобои около 10лв струва гъбата, там може да си вземеш и пастите на 3М, с дрелка незнам дали ще стане но сега се сещам в бриколажа продават едни кръгли пластмасови на който се залепва гъба до колкото си спомням са с отвор 8 или 10мм с резба може да пробваш да навиеш болт и да му отрежеш главата за да го хванеш в патронника на дрелката, ако срещнеш някакви проблеми пиши ми на ЛС , ако не ти е спешно др месец ще си взема машината, че не ми е в Сф и ще ти ги направя.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Следваща

Назад към E46