Много странен и неприятен проблем 320 бензин !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Много странен и неприятен проблем 320 бензин !
Заредих на ОМВ-то на Цариградско за 20лв Супер 95,след което минах 10тина километра.Нямах проблем по пътя,2 пъти спирах и гасих колата за тези 10 километра,на третия път като запалих колата,все 1 съм заредил дизел или имам банани в ауспуха ! Давам газ,оборотите се вдигат мега бавно и на пресекулки,колата само пърди и не може да отлепи ! Накрая вече(слава богу пред нас) ми гаснеше постоянно,едвам я паркирах.На таблото свети жълто EML и ACS-то не също,но не може да се изключи или включи от копчето.Колеги помагайте,моля !!!
П.П. Колата е 98-ма седан
П.П. Колата е 98-ма седан
Последна промяна Gopara на 03 Ное 2009, 14:57, променена общо 1 път
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Re: ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ 320 бензин !
Не верно,да не са ти сипали нафта
щото наскоро един приятел тай го направиха.Я точи всичко от резервоара.

Re: Много странен и неприятен проблем 320 бензин !
Еми не вярвам,защото си пишеше Супер 95,а си беше и 1.96 ...
Много е важно някой да ми каже какво е това ЕМЛ,и защо то заедно с АСЦ-то ми светят жълто и АСЦ-то не може да се включи ?!
Много е важно някой да ми каже какво е това ЕМЛ,и защо то заедно с АСЦ-то ми светят жълто и АСЦ-то не може да се включи ?!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Gopara написа:Еми не вярвам,защото си пишеше Супер 95,а си беше и 1.96 ...
ЕМЛ - е някъде,из колата проблем по електрическата работа на нещо,не механична.Когато свърши нафтата на един приятел колата спря и светна тая лампа само че при него не е ЕМЛ,щото е дизел ми нещо друго.Но пак значише че примерно в неговия случай нафтовата помпа е смукнала въздух и я отчита все едно че има проблем с нея с тая лампа

Значи сигурно е нещо от бензина ... Трябва ми съвет какво да правя,а се чудя и защо свети АСЦ-то ?!
Ако има някой по-информиран да помогне моля !

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Грешка в електрониката на двигателя, влизаш в нещо като авариен режим с ограничена мощност и обороти на двигателя. Намесено е и ASC-то и затова свети. Веднага на диагностика и успех.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Gopara написа:Значи сигурно е нещо от бензина ... Трябва ми съвет какво да правя,а се чудя и защо свети АСЦ-то ?!
Щото тъй свети в комбинация с АСЦ-то,спре ли ЕМЛ-а и АСЦ-то ще угасне.Някой боклук може да е смукнала помпата от "хубавия" бензин или скоро да си сменял горивен филтър?

Смених горивния филтър преди 4500 километра...не мисля,че е от него
Все пак благодаря колега

Все пак благодаря колега
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Най-сигурното е една диагностика.
На мен също ми светеше ДСЦто като ми замина датчика на коляновия вал, но в комбинация с Check Engine индикацията.
EML е повреда в електрониката на двигателя, колата влиза в авариен режим като намалява оборотите на двигателя и мощността.
Според чуждестранните форуми проблема ти е "potentiometer pwg 2", което е нещо за контрол на оборотите. Предполагам .... моторче за празен ход?
На мен също ми светеше ДСЦто като ми замина датчика на коляновия вал, но в комбинация с Check Engine индикацията.
EML е повреда в електрониката на двигателя, колата влиза в авариен режим като намалява оборотите на двигателя и мощността.
Според чуждестранните форуми проблема ти е "potentiometer pwg 2", което е нещо за контрол на оборотите. Предполагам .... моторче за празен ход?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Колата се оправи сама
Разбира се трябва и една диагностика...
Благодаря Ви,колеги!

Благодаря Ви,колеги!
11 мнения
• Страница 1 от 1