Блокирала шофьорска врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Блокирала шофьорска врата

Мнение от ned_gm28 » 01 Ное 2009, 22:40

Случая е следният:при отключване-заключване всички палчета работят.Но само шофьорската врата не иска да се отвори,нито отвън,нито отвътре :confused: Ясно е,че самата брава на вратата прави проблем.Някой сблъсквал ли се е с този кофти проблем при Е36 седан :?:
Изображение

Каобой
Аватар
Кара: 318

Re: Блокирала шофьорска врата

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 01 Ное 2009, 22:44

ned_gm28 написа:Случая е следният:при отключване-заключване всички палчета работят.Но само шофьорската врата не иска да се отвори,нито отвън,нито отвътре :confused: Ясно е,че самата брава на вратата прави проблем.Някой сблъсквал ли се е с този кофти проблем при Е36 седан :?:

:mhihi: :mhihi: аз,..миналата зима....цяла зима през пасажерската врата
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 01 Ное 2009, 22:49

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:
ned_gm28 написа:Случая е следният:при отключване-заключване всички палчета работят.Но само шофьорската врата не иска да се отвори,нито отвън,нито отвътре :confused: Ясно е,че самата брава на вратата прави проблем.Някой сблъсквал ли се е с този кофти проблем при Е36 седан :?:

:mhihi: :mhihi: аз,..миналата зима....цяла зима през пасажерската врата

Е хубаво де,ама в крайна сметка как я отвори?Как си реши проблема-с ремонт на старата или с друга брава?
Изображение

Каобой
Аватар

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 01 Ное 2009, 22:53

Не ве мен,..кората я сваляш със строшени щипки(купи си нови), беше се откачил механизма-закачаш и си готов обаче задната ми се беше строшола брава
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Ное 2009, 22:59

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Не ве мен,..кората я сваляш със строшени щипки(купи си нови), беше се откачил механизма-закачаш и си готов обаче задната ми се беше строшола брава

Е как ще свали кората , като не може да отвори вратата ?!!!

Каобой
Аватар

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 01 Ное 2009, 23:01

Я помисли малко....дърпа-троши щипки-маха кората. Ако ти знаеш някъв друг начин кажи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Ное 2009, 23:06

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Я помисли малко....дърпа-троши щипки-маха кората. Ако ти знаеш някъв друг начин кажи

Ми аз съм го помислил и знам че вариянта е с трошене ..ама и на самата кора ти нищо не каза за трошене на кора , а си написал , че сваля кората ... под сваля се подразбира нормално сваляне ... ! Ама в случая ще трябва и кората да строши ...щото точно там дето кората опира в таблото няма как да дръпне така , че да строши само щипката , а трябва да съсипе и кората ... !

Каобой
Аватар

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 01 Ное 2009, 23:09

Методи...нема да се строши кората ве човече, ма как да го обясня сега :mhihi: :mhihi: като застанеш там прокарваш една отверчица да откачиш възможно най-много щипки и после я дърпаш назад
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 01 Ное 2009, 23:15

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Методи...нема да се строши кората ве човече, ма как да го обясня сега :mhihi: :mhihi: като застанеш там прокарваш една отверчица да откачиш възможно най-много щипки и после я дърпаш назад

назад добре ами нали трябва първо да се извади ония пи*ок къде заключваш и отключваш а той се вади като повдигнеш кората нагоре :mhihi:
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Ное 2009, 23:33

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Методи...нема да се строши кората ве човече, ма как да го обясня сега :mhihi: :mhihi: като застанеш там прокарваш една отверчица да откачиш възможно най-много щипки и после я дърпаш назад

Може и да си прав ... не съм го правил това и дано не ми се налга , но като знам каква е теснотия и как нема место от никъде , направо не ми се мисли как се сваля кора , когато вратата е затворена...!

dangerous написа:... добре ами нали трябва първо да се извади ония пи*ок къде заключваш и отключваш а той се вади като повдигнеш кората нагоре :mhihi:

Ами то има известен ход на вътре и ще може да се дръпне , няма да е проблем бутончето ...ама другото ....абе филм ще е ....

Каобой
Аватар

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 01 Ное 2009, 23:40

Само забравих да спомена болтчетата под дръжката(махат се едни капачета)...да не се чуди момчето що не мърда кората :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Ное 2009, 23:44

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Само забравих да спомена болтчетата под дръжката(махат се едни капачета)...да не се чуди момчето що не мърда кората :mhihi:

Съмнявам се , че колегата ned_gm28 не знае за тях , той е от колегите , които са в час с нещата ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от ned_gm28 » 01 Ное 2009, 23:55

:mhihi: Абе то "момчето" няма да се чуди баш за това,ама няма лошо от съвети!В крайна сметка от къде да ме знае човек знам ли,не знам ли....Ще я помъча проклетата врата,дано се излъже поне веднъж да се отвори и да я разхвърлям.Не ми се троши нищо-това лято смених тапицриите с много добри,че и повечето щипки са нови....В петък сутрин за пръв път засече.Помислих че е от студа.След няколко опита отвън и отвътре се излъга!Вчера поне 20 пъти съм влязъл и излязъл от колата и нито веднъж не засече,а тая вечер ме накара точно пред CBA да влизам през пасажерската врата :evil:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 03 Ное 2009, 13:07

колега и при мен се поучава този номер от време на време,като ми сложиха аларма и започна да го прави.колата е купе,като блокира и нямаше накъде понеже не можех да влезна в колата и с ключа по-силно напънах и успях да я отключа.за жалост не съм я разглабял и незнам от какво се получава.дано да успееш да я отвориш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 03 Ное 2009, 17:40

Преди месец ми се случи същото.Беше ми счупена бравата(палчето).Купих си цялата брава втора ръка от колега от форума и реших да я сменям.Но като разглобих кората след много усилия ми стана ясно,че не мога да смъкна бравата без да откача изцяло прозореца(колата ми е купе).До колкото знам на седаните става без да се маха прозореца.Та след като се убедих че няма да успея сам,сглобих всичко и незнам какво стана но се заключи вратата после и не щеше да се откючва нито от вътре нито отвън.Накрая отидох при авто-ключар.Взеха ми 50 лв. за отключване,смяна на брава и патрон и т.н.Единствения проблем е че като са смъквали прозореца са ми счупили малко водачите и сега прозореца ми чат-пат изпуква при смъкване и дигане и няма място за уплътнението по-горе,но тия глупости са една друга тема....измекяри винаги ще има.

Следваща

Назад към E36