Мека връзка и резонатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Мека връзка и резонатор
Решил съм да подобря генерацията на моята кола понеже почна да ме дразни. В момента на мястото на катализатора съм с тръба и звука не ми харесва, искам да е по-тих. В същото време искам да сложа и мека връзка да пообере малко вибрациите. Та идеята ми е да сложа мека връзка ф50х200 mm (или ако не се събере малко по-малка) преди ламбда сондата, а след нея резонатор примерно ф125х400хф50 mm. Та върпоса ми е при меките връзки и резонаторите колкото по-големи толкова по-добре ли е или си има препоръчителни размери ?
- stoian3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is
Re: Мека връзка и резонатор
стан написа:Решил съм да подобря генерацията на моята кола понеже почна да ме дразни. В момента на мястото на катализатора съм с тръба и звука не ми харесва, искам да е по-тих. В същото време искам да сложа и мека връзка да пообере малко вибрациите. Та идеята ми е да сложа мека връзка ф50х200 mm (или ако не се събере малко по-малка) преди ламбда сондата, а след нея резонатор примерно ф125х400хф50 mm. Та върпоса ми е при меките връзки и резонаторите колкото по-големи толкова по-добре ли е или си има препоръчителни размери ?
ами според мен спази размера на оригиналните тръби,колко е Ф на оригиналните толкова да е и на резонатора входа и изхода
- стан
- старши ентусиаст
-
И аз искам да сложа резонаторно гърне, защото когато ми махаха катализатора ми сложиха неоригинално и не ме кефи.Мисля че се отразява както малко на звука(по-шумна е) така и на вървежа....като е студена 1вите 10 секунди като че ли се задавя като и подадеш газ до 2,000 об.
Така че идеята на мен ми е тъй като има Е36ци 18ки фабрично без катализатор, ако има някой такова оригинално резонаторно гърне да свирка.
Иначе моята е М43.
Стан , колега ти за 20ска ли говориш?
Така че идеята на мен ми е тъй като има Е36ци 18ки фабрично без катализатор, ако има някой такова оригинално резонаторно гърне да свирка.
Иначе моята е М43.
Стан , колега ти за 20ска ли говориш?
Гарантирано добра идея
Виж по-долу как се получи при мен.
Иначе относно фабричния резонатор, можеш да си поръчаш от Дару, беше към 200+ лв, но поне го слагаш веднъж и не се занимаваш със заварки и темподобни простотии.

Иначе относно фабричния резонатор, можеш да си поръчаш от Дару, беше към 200+ лв, но поне го слагаш веднъж и не се занимаваш със заварки и темподобни простотии.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
колега, тоя резонатор от къде го купу? издирвам такъв от месец може би и не намирам никъде точно такъв вътре завъртян 

- стан
- старши ентусиаст
-
Еми супер, ще го направя другия месец и ще послушам вътрешния глас да ги направя максимално големи като резонатора ще е след ламбдата на мястото на катализатора, а меката връзка максимално дълга колкото се събере и преди ламбдата, ще ги купя от Ем комплект 33... и те така
От Косер, ти само месец щом го дириш, добре. Аз търсех над година.Stanchev написа:колега, тоя резонатор от къде го купу? издирвам такъв от месец може би и не намирам никъде точно такъв вътре завъртян
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
liloff написа:От Косер, ти само месец щом го дириш, добре. Аз търсех над година.Stanchev написа:колега, тоя резонатор от къде го купу? издирвам такъв от месец може би и не намирам никъде точно такъв вътре завъртян
ценичка да ориентираш?

- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
Stanchev написа:liloff написа:От Косер, ти само месец щом го дириш, добре. Аз търсех над година.Stanchev написа:колега, тоя резонатор от къде го купу? издирвам такъв от месец може би и не намирам никъде точно такъв вътре завъртян
ценичка да ориентираш?
И аз се интересувам за цена
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
aкo говорите за бензинови автомобили меки връзки не трябват няма никаква разлика (със или без мекавръзка)само пари давате и тия от М-комплект изкарват точно 3-4 месеца.Ако сте от София отидете на ул.Индустриална 3 сервиз Спукано Гърне момчетата работят уникално имат и резонатори и меки връзки и най важното не са араби и тем подобни
- стан
- старши ентусиаст
-
Какво му е толкова специалното на тоя резонатор? И от меката връзка ефект имаше ли, в смисъл обраха ли се вибрациите или нямаше ефект...
Има разбира се. Не е дизел за да е напълно необходима, но пак има вибрации. При мен поне при М42 има ефект. И още не е изгнил, а са бая повече от 2 месеца 

Другия вариянт е при махане на катализатор е да се преработи оригиналното гърне където е керамиката.Мен така ми го препоръчаха майсторите понеже щяло да издържи много повече от резонаторни гърнета НЕоригинални.След махането шума не се промени изобщо(както ми казаха) ,колата стана малко по-пъргава в ниските и ми смъкна разхода с много малко(около 300-500мл/100) супер доволен съм.Струваше ми 60 лв. но им дадох керамиката за 30лв. и така..
15 мнения
• Страница 1 от 1