масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
масло
привет колеги. от доста време не съм посещавал форума, и сега го правя с един въпрос относно трансмисионното и диференциално масло.
налага ми се да си сменя маслото на скоростите и на диренциала пореди смяна на семеринги. питаннето ми е дали някой може да ми каже какви са маслата и дали двете са еднакви, или какви могат да се ползват вместо оригиналните? не могат да се използват старите масла защото трябва да се болеят. колата ми е 316 купе (с м43 двигател - ако има значение това). благодаря.
налага ми се да си сменя маслото на скоростите и на диренциала пореди смяна на семеринги. питаннето ми е дали някой може да ми каже какви са маслата и дали двете са еднакви, или какви могат да се ползват вместо оригиналните? не могат да се използват старите масла защото трябва да се болеят. колата ми е 316 купе (с м43 двигател - ако има значение това). благодаря.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: масло
taba4ko написа:привет колеги. от доста време не съм посещавал форума, и сега го правя с един въпрос относно трансмисионното и диференциално масло.
Маслата са еднакви- трансмисионно и диференциално е едно и също. Всеки добър майстор ще те посъветва да не доливаш, а направо да го смениш. Стига съединителя ти да е сух. Ако е хидравличен, маслото е различно.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
В който и магазин да отидеш щом кажеш какво масло искаш,те ще ти предложат и ти си решаваш кое да взимаш.
И аз съм с М43 1.6 купих си масло от Ауто+ ATF но какво точно бе не мога да ти кажа сега.
Иначе кутията ти събира 1 л. и 100 грама.Мисля че толкова събираше и дифа.
И аз съм с М43 1.6 купих си масло от Ауто+ ATF но какво точно бе не мога да ти кажа сега.
Иначе кутията ти събира 1 л. и 100 грама.Мисля че толкова събираше и дифа.

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
taba4ko написа:привет колеги. от доста време не съм посещавал форума, и сега го правя с един въпрос относно трансмисионното и диференциално масло.
За дифа - 75W90.За скоростната кутия,ако под пробката за наливане от дясната страна на кутията няма цветен етикет,на който е оказан типа на маслото,наливай ATF Dexron 3.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
ивчо3 написа:...Маслата са еднакви- трансмисионно и диференциално е едно и също...
В повечето случаи не са еднакви.
Ето темата за скоростите,накрая има и снимки на етикета където пише какво е маслото

viewtopic.php?f=8&t=85155&p=1907799#p1907799
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
~Мишо~ написа:ивчо3 написа:...Маслата са еднакви- трансмисионно и диференциално е едно и също...
В повечето случаи не са еднакви.
Ето темата за скоростите,накрая има и снимки на етикета където пише какво е маслото![]()
viewtopic.php?f=8&t=85155&p=1907799#p1907799
Извинявам се за грешката, която допуснах, маслото е еднакво за скоростни кутии автомат и ръчна ATF и различно хипоидно за диференциала.
8 мнения
• Страница 1 от 1