Как да реша проблема с премахнат катализатор?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Как да реша проблема с премахнат катализатор?
Изчетох каквото можах при търсене през гуугъл, но не можах да си отговоря на въпросите... Търсачката във форума не ми работи...
Колата е z3 2.0 1999г, двигателя е м52. На диагностика дава грешка в сонда 1,2 и 3-ти и сонда 4,5 и 6-ти цилиндър. Сред триене на грешките ми ги връща в следващите до 10км градско и светва лампата check ingine soon. Като излязох веднъж извън градско след триене на грешката, не ми я върна в следващите 100км, докато не се забих пак в задръстванията на София. Има права тръба вместо катализатор. Колата върви добре, но все пак нямам престава дали това й е пълния потенциал.
Моля колегите с бензинови мотори, които са си махали катализаторите за съвет.
Резонатор ще реши ли проблема с лампата на двигателя/респективно с лъгането на сондите/?
Катализатор от около 300лв заслужава ли си да се сложи и съответно ще има ли проблем като не е оригинален?
Катализатора по схема съм го гледал е с два входа - от 123 и 456 цил.
Колата е z3 2.0 1999г, двигателя е м52. На диагностика дава грешка в сонда 1,2 и 3-ти и сонда 4,5 и 6-ти цилиндър. Сред триене на грешките ми ги връща в следващите до 10км градско и светва лампата check ingine soon. Като излязох веднъж извън градско след триене на грешката, не ми я върна в следващите 100км, докато не се забих пак в задръстванията на София. Има права тръба вместо катализатор. Колата върви добре, но все пак нямам престава дали това й е пълния потенциал.
Резонатор ще реши ли проблема с лампата на двигателя/респективно с лъгането на сондите/?
Катализатор от около 300лв заслужава ли си да се сложи и съответно ще има ли проблем като не е оригинален?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Как да реша проблема с премахнат катализатор?
Едва ли има значение това, че не си с резонатори за работата на ламбдите, които така или иначе май са преди тях. Добре е да ги сложиш щото звука ти вероятно е отвратителен с прави тръби, а самите ламбди по-скоро са за смяна.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
колега , можеш да сложиш резонасно гърне но трябва да има същото съпротивление като катализатора които е за този модел автомоибил . Иначе има и по-лош вариант но не ми се вярва да е той . значи това за което се сещам е да си с 2 сонди и 1ната да е пред , другата след катализатора и тази която е след да отчита , че катализатора неработи т.е че има вредни изгорели газове . но не ми се вярва да е тва ! най - логичното е : налягането в тръбите на ауспуховата система да е намаляло поради липсата на катализатор и сондата която е направена да работи с определено налягане в трабите , да неможе да отчете (помирише) какво излиза от двигателя . слагай резонатор и ще се оправят нещата , обаче виж с какво съпротивление е !
Ако имаш ламбда след катализаторите и ламбда преди, то задната отчита същите стойности като предната и затова са грешките. Не съм запознат с М52, но бях мернал из чуждите форуми, че има емулатори на втората сонда из интернет.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
sub_eleven написа:Изчетох каквото можах при търсене през гуугъл, но не можах да си отговоря на въпросите... Търсачката във форума не ми работи...
колега трябва да сложиш резонаторно гърне защото като няма какво да задържа газовете и сондите дават грешки от личен опит знам
- philio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW и още нещо
- Мечтае да кара: турбо-колело
напиши в гогъл -катализаторно гарне и потърси имаше един пич дето ги прави по 60-70 лв.
доста по добър от какъвто и да е резонатор
най- важното звука не е на кухо и пробито
Тоз мотор с един или с два ваноса е, респективно с две или с 4 сонди е? А за катализатора, щом го няма, газовете заминават бързо и дефакто ламбдите не могат да прочетат качествено. Сложи си резонансно гърне на мястото на катализатора и трябва да се оправи този проблем, но има вероятност и да си за нови ламбди.
- disrespector
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кисели черни купета
със сигурност има ламбда и след катализатор-а а за това още се притеснявам да го разкарам моя
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
със сигурност има ламбда и след катализатор-а а за това още се притеснявам да го разкарам моя
Тази след катализатора ти светва само една лампичка, нищо друго режи смело

Последна промяна Nukem на 03 Ное 2009, 10:03, променена общо 1 път
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
disrespector написа:със сигурност има ламбда и след катализатор-а а за това още се притеснявам да го разкарам моя
Има след катализатора ако е с два ваноса, но това се оправя доста лесно, просто се мести ламбдата по-назад и готово.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
philio написа:напиши в гогъл -катализаторно гарне и потърси имаше един пич дето ги прави по 60-70 лв.
за този Лазаров ли говориш?
Чувам мнения от двата полюса по негов адрес.. Не знам дали да му се доверя.
- philio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW и още нещо
- Мечтае да кара: турбо-колело
мене Лъчо ми беше казвал за него но не сам го пробвал
аз имах един катализатор от омега Б почти нов и си го сложих.
иначе на други коли сам слагал резонатори на Крафт и като покараш 10-тина мин. с над 160 и се продънват и започват да бучат на кухо
Питай го Лъчо ако си е слагал от тия да ти каже дали е доволен

аз имах един катализатор от омега Б почти нов и си го сложих.
иначе на други коли сам слагал резонатори на Крафт и като покараш 10-тина мин. с над 160 и се продънват и започват да бучат на кухо
Питай го Лъчо ако си е слагал от тия да ти каже дали е доволен

- Rio74
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 купе
- Мечтае да кара: М6
колега силно ти препоръчвам резонатор на Уолкар .Скоро сменях мойта тръба и съм много доволен 300 лв е и си заслужава всяка стотинка.За първи път чух истенския звук на колата /на 6-ка /.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Rio74 написа:колега силно ти препоръчвам резонатор на Уолкар .Скоро сменях мойта тръба и съм много доволен 300 лв е и си заслужава всяка стотинка.За първи път чух истенския звук на колата /на 6-ка /.
колега, аз по-скоро искам да си угася лампата

Мисля си да взема универсален катализатор някакъв да сложа. Имало ги по 200-300лв. Аз с два ли съм или един? М52...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2