Питане относно инсталиране на авто усилвател

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Питане относно инсталиране на авто усилвател

Мнение от BMWgiunter » 01 Ное 2009, 21:23

Здравейте колеги,имам бмв 318 ис 96 гд. ,реших да си слагам "стъпало" ,извадих касетофона от таблото за да свържа кабелите и установих че дет се казва ...няма къде да се бръкне , :kuku: ,значи трябва да свържа кабел от касетофона ,и да го прекарам до багажника.Айде някой колега който вече е минал този деликатен момент ,да даде акъл от къде е най подходящо да се прекарат кабелите през купето и ... как аджеба да прекарам кабела "под таблото" за да го свържа с касетофона! Мерси предварително :bchug:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Питане относно инсталиране на авто усилвател

Мнение от stony1 » 01 Ное 2009, 21:40

Колега, дай малко по-ясно, кои точно кабели искаш да свържеш към касетофона, какъв е усилватела и въобюе каква ти е идеята. Кажи и от къде си, защото може някой колега да ти помогне.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 01 Ное 2009, 22:02

Колега от Варна съм ,и досега на поне на 2 - 3 автомобила съм прекарвал кабели за усилвател без проблем , но днес просто видях че ще е доста трудно на това бмш понеже се чудя от къде да ги прекарам.Кабела който искам да прекарам под таблото е с "чинчове" и е аудио кабел ,който трябва да отиде до багажника където ще ми е стъпалото и бас касата.Надявам се , се досетихте какво имам предвид :clap:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 01 Ное 2009, 22:18

не съм толкоз запознат с у-вото на е36, ама на колкото и коли да съм прокарвал кабели (все немски и една италианска) все през средата съм ги карал - доколкото знам и на е36 централната конзола се разглабя - или ако можеш да махаш само някои детайли колкото да прокараш кабелите на етапи...като ги докараш до ръчната някъде покрай нея ги вкарваш под мокета и отзад направо ги изкарваш под задната седалка - от там нататък - свобода на действие според монтажа на ампа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 01 Ное 2009, 22:59

Колега до мокета да се стиге :mhihi: ,но първо трябва явно да разглобя една - две декоративно кори за да мога да включа чинчовете в касетофона .Утре ще се занимавам ,пък да видим какво ще стане :shock: :lalala:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 02 Ное 2009, 0:23

Махаш кората под волана от там се прокарват до задната страна на касетофона.бъркаш през дупката на касетофона и издърпваш.Не е супер лесно но става.После махаш пластмасовите кори на прговете пъхаш кабелитепод мокета и така назад.Не се изразих супер точно ,но надявам се захапваш какво имам в предвид.Някъде назад има няколко такива теми точно с описание.Кабелите за тока ги прекарваш в другия праг.В никакъв случай да не са до чинчовете.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgiunter » 02 Ное 2009, 6:58

Мерси колега ,отивм да пия едно кафе и се захващам ,притесняваме че аудио кабела е мааалко по дебел и не знам дали ще стане да се скрие под праговете ,но след малко ще разбера.... :mhihi:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 03 Ное 2009, 15:46

Извинявам се за късното включване, но може да ги прекараш и покрай ръчната са мо трябва да разглобиш барчето. А това, че са дебели не е проблем. На мен ми се наложи да възстановявам инсталацията на телефона и прекарах кабела и две големи букси точно на това място.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Назад към Car аудио и видео