Проблем оборотите!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ariseman
- Потребител
-
- Кара: F48 X1
- Мечтае да кара: i8
Проблем оборотите!
Здравейте колеги имам следния проблем с оборотите на Е46 320и: от както паднаха температурите сутрин като запаля започват да ми играят оборотите, не ми светят никакви лампи по таблото сменил съм масло акумулатор, че така или иначе им беше време никаква разлика. След като позагрее колата оборотите са си бетон няма никакъв проблем и най-странното е че това го прави само сутрин после стои около 8-9 часа и като запаля всичко си е нормално.
Моля за савет, че ми е писнали от майстори диагностици!!!
Благодаря Предварително!!!
Моля за савет, че ми е писнали от майстори диагностици!!!
Благодаря Предварително!!!
- stan4o__vd
- Потребител
-
Re: Проблем оборотите!
аз имах подобен проблем,сутрин трябва да изчакам 2 мин и тогава трагвах,но при мен и загряла,като и подам рязко газ и уборотите са нестабилни.Смених деботомера и всичко се оправи.Моя съвет е да отидеш на диагностика!
- Ariseman
- Потребител
-
Е сега от 2 дена насам я чакам малко да загрее около 2-3 мин. и после тръгвам, дигна млко оборотите карам около 500-1000м с над 3500рпм и се оправя все едно нищи не е било, мисля да и сипя една добавка за почистване щото доста време не е била карана и после ще видим
Благодаря!
Благодаря!
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
чувал съм, че не е хубаво, когато колата не е загряла да се кара на над 2500рпм ... или пък 3000рпм беше 

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Какво значи загряла, докато излезе от синия сектор или докато стигне средата? 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
докато излезе от синия сектор
не е препоръчително да се дава много газ.
докато стигне средата
не е препоръчително да се вкарва в лютеницата.
Общо взето при дизела си имам 1 правило - 2000-2500 оборота МАX докато не излезе стабилно от синята зона и не повече от 3500 оборота докато не закове в средата...но пък аз в диапазона 2000-3500 съм в стихията си...

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Аха, мерси! Това е ценна информация... А иначе, аман от термостати! Пак трябва да сменям нещо, че моята сега, като е по-студено, не заковава в средата...
- Ariseman
- Потребител
-
Сложих добавката за която говорих и постигнах успех, всичко си се оправи, но бензина който съм заредил е пълен боклук не зареждайте от ОМВ просто съм много разочарован. Качвах се до паничище а там си беше много студено със снежна настилко около 5-6 см и какво да ви кажа оставям резервоара на определено ниво и като запалих след 2 дена какво да видя доста по-ниско, с около 5л.. Не мога да повярвам, че толкова много ми се е сгъстил бензина, ужас.
Моля за съвет от каде да зареждам, защото аз пълня до капачка и много ме е яд като уцеля греда.
Благодаря!
Моля за съвет от каде да зареждам, защото аз пълня до капачка и много ме е яд като уцеля греда.
Благодаря!
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Каква добавка сложи? Пробвал ли си бензин от ЕКО?
- Ariseman
- Потребител
-
Ами честно казано отдавна ме съветват да пробвам ЕКО ама аз съм си наивен и като изпразня този резервоар ще пробвам.Добавката е МПР м/у другото като говорих с моя майстор той ми обясни че ако не съм бил сложил тая добавка най вероятно бензина ми е щял леко да позамръзне, защото температурине нощем падаха до окло -8 -10 градуса и ...
Абе засега късмет!
Абе засега късмет!
- AngelMan4ev
- Потребител
-
- Кара: с колан
- Мечтае да кара: ferrari f430 scuderia
i az imam problem s oborotite i mi kazaha 4e trqbvalo da mi se sipe maslo na smuka4a,za6toto nepripluzval dobre nadqvam se da se opravi kato mu sloja 

- Ariseman
- Потребител
-
Не знам какво става при мен пак започна ама ми казаха че най-добре да си почистя дросела и трябва да се оправи, но най странното е че след като излезне от синята зона т.е. позагрее малко и сичко си се оправя просто е бетон ама ще видя като го почистятоя дросел ще пиша а ако някой знае нещо повече моля нека да сподели
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
AngelMan4ev написа:i az imam problem s oborotite i mi kazaha 4e trqbvalo da mi se sipe maslo na smuka4a,za6toto nepripluzval dobre nadqvam se da se opravi kato mu sloja
Къв смукач бре, тва да не е Волга

Si non confectus, non reficiat.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Ariseman написа:Сложих добавката за която говорих и постигнах успех, всичко си се оправи, но бензина който съм заредил е пълен боклук не зареждайте от ОМВ просто съм много разочарован. Качвах се до паничище а там си беше много студено със снежна настилко около 5-6 см и какво да ви кажа оставям резервоара на определено ниво и като запалих след 2 дена какво да видя доста по-ниско, с около 5л.. Не мога да повярвам, че толкова много ми се е сгъстил бензина, ужас.
Благодаря!
Привет ! Карам 318и М43. Сипвам си му 95 или 98 до капачка от Лукойл и си минавам по 500-550км в София. Направих експеримент- резервоар с 95 в-паур на шел - 570км София- доволен

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Ariseman написа:Ами честно казано отдавна ме съветват да пробвам ЕКО ама аз съм си наивен и като изпразня този резервоар ще пробвам.Добавката е МПР м/у другото като говорих с моя майстор той ми обясни че ако не съм бил сложил тая добавка най вероятно бензина ми е щял леко да позамръзне, защото температурине нощем падаха до окло -8 -10 градуса и ...
Абе засега късмет!
Знаеш ли на колко градуса замръзва бензина? Дори и в Алпите няма да ти замръзне!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2