Странно свистене при палене и при подаване на газ?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Странно свистене при палене и при подаване на газ?!

Мнение от jivko2828 » 01 Ное 2009, 0:04

Здравейте колеги от 2 дена съм собственик на Е46 320d 2000 година.
Към въпроса: като запаля колата или подам газ, се чува едно странно свистене като изпускане на въздух.
Според мен колата изпуска въздух някъде отпред, т.е тръба или предно гърне (или както там се казва) от изпускателната система е пробито. И исках да попитам доволни ли сте от сервиза за асупуси и гърнета KRAFT на околовръсното и дали е уместно там да закарам колата или в някой друг сервиз.

Имам още едно питане, когато изгася колата мотора леко притриса. Това не е нормално според мен, така че ако някой знае какво може да е? Освен това сега като карам се усеща лека вибрация в купето, като спра на светофар примерно.

Само да споделя, че като я карах на сервиз ми казаха, че всичко по двигателя е наред, само една от свещите е за смяна.

10х предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Re: Странно свистене при палене и при подаване на газ?!

Мнение от VRPerformance » 01 Ное 2009, 0:37

най-вероятно и често срещано,мека връзка на генерацията и тампони на мотора :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 01 Ное 2009, 1:45

Абсолютно прав е колегата, мой съвет като патил от тези неща е да смениш и 2та тампона на двигателя и да ползваш търсачката, а дали крафт или др майстор незнам ... ем коплект 33 също имат такъв сервиз ... незнам кой е най-добре

Потребител
Аватар
Кара: 320 д /00

Мнение от jivko_t » 01 Ное 2009, 3:26

Свистенето и при мен го има,и знам че е от меката връзка но незнам къде да си я сменя.
Попитах в един сервиз за гърнета в Бургас и ми казаха че ще ми струва 85 лв. но нещо не ми вдъхнаха доверие цветнокожите работници там,и сега ще търся някой друг сервиз.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 01 Ное 2009, 12:14

Мерси за отговорите колеги. Търсачката не сам я ползвал защото пише, че е временно спряна. :)
Колкото до тампоните, ако може да кажете цена, сервиз за смяна.
10х!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 01 Ное 2009, 13:45

Около 90лв е левия и 80лв десния грубо казано, сервиз ... може при Ясен, почти във всеки сервиз го правят

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 01 Ное 2009, 17:46

ThE BeAsT написа:Около 90лв е левия и 80лв десния грубо казано, сервиз ... може при Ясен, почти във всеки сервиз го правят

Мерси колеги, току що говорих с Ясен и се разбрахме, че ще оправим нещата. :)
Мерси на всички, които писаха. :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2009, 18:08

jivko2828 написа:
ThE BeAsT написа:Около 90лв е левия и 80лв десния грубо казано, сервиз ... може при Ясен, почти във всеки сервиз го правят

Мерси колеги, току що говорих с Ясен и се разбрахме, че ще оправим нещата. :)
Мерси на всички, които писаха. :yes:

Тампоните са ясни, но от тях няма как да "свисти" при подаване на газ...
След самото свистене изпушва ли черен пушек колата? - ако отговора е да най-добре когато си при колегата Ясен да ти погледне турбо пътищата :idea:
Ако по маркучите има омаслено-100% е сцепен и при подаване на газ (заради налягането) отваря от сцепеното място и се губи въздух и маслени пари - затова е и самото свистене.
Черния пушек се получава от неправилна горивна смес - турбото надува, но заради сцепения маркуч има загуба на въздух от надува, само че това не се отчита и се вкарва гориво спрямо количеството въздух (което заради загубите всъщност е по-малко), в резултат на това се получава неправилна горивна смес - много гориво-малко въздух=не добро изгаряне на нафтата=черен пушек.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 01 Ное 2009, 18:41

Dimitroff написа:Тампоните са ясни, но от тях няма как да "свисти" при подаване на газ...
След самото свистене изпушва ли черен пушек колата? - ако отговора е да най-добре когато си при колегата Ясен да ти погледне турбо пътищата :idea:
Ако по маркучите има омаслено-100% е сцепен и при подаване на газ (заради налягането) отваря от сцепеното място и се губи въздух и маслени пари - затова е и самото свистене.
Черния пушек се получава от неправилна горивна смес - турбото надува, но заради сцепения маркуч има загуба на въздух от надува, само че това не се отчита и се вкарва гориво спрямо количеството въздух (което заради загубите всъщност е по-малко), в резултат на това се получава неправилна горивна смес - много гориво-малко въздух=не добро изгаряне на нафтата=черен пушек.

Здравей колега, не колата не пуши изобщо при подаване на газ, ама изобщо.
За тампоните, сигурно са за смяна.
Иначе да, някъде отпред изпуска и мисля, че има омасление.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Ное 2009, 18:50

И аз да си призная имам такова свистене (около 1500 оборота се чува) и си нямам и най-малка представа откъде е. Колата върви отлично, не харчи масло, антифриз или каквото и да било друго, нямам омаслявания, кулера не е мазен (лятото го чистих).... мистерия. Иначе звучи точно като разтоварващ клапан (блоу-офф) и си е готино :twisted:
Si non confectus, non reficiat.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2009, 18:57

Zagy написа: кулера не е мазен (лятото го чистих).... мистерия. Иначе звучи точно като разтоварващ клапан (блоу-офф) и си е готино :twisted:

Кулера няма да е мазен, ако имаш спукан маркуч по турбо пътищата, а точно от такъв маркуч звучи като Блоу-офф клапан 8)

П.с. Колата не пуши на място, но в движение с ниски обороти (на 2ра с около 2000) при подаване на повечко газ ако изпуши черно (повече от нормалното) - проверявайте маркучите :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 01 Ное 2009, 19:08

Zagy написа:И аз да си призная имам такова свистене (около 1500 оборота се чува) и си нямам и най-малка представа откъде е. Колата върви отлично, не харчи масло, антифриз или каквото и да било друго, нямам омаслявания, кулера не е мазен (лятото го чистих).... мистерия. Иначе звучи точно като разтоварващ клапан (блоу-офф) и си е готино :twisted:

Да точно това имах предвид като звук, просто не знахе как да го обясня. :) Иначе колата си върви перфектно, набира си перфектно. Но ще го видим утре, дано не е сериозно. :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Ное 2009, 19:35

Dimitroff написа:
Zagy написа: кулера не е мазен (лятото го чистих).... мистерия. Иначе звучи точно като разтоварващ клапан (блоу-офф) и си е готино :twisted:

Кулера няма да е мазен, ако имаш спукан маркуч по турбо пътищата, а точно от такъв маркуч звучи като Блоу-офф клапан 8)

П.с. Колата не пуши на място, но в движение с ниски обороти (на 2ра с около 2000) при подаване на повечко газ ако изпуши черно (повече от нормалното) - проверявайте маркучите :D

Ми не е от това - пушляви си нормално (едва забележимо, а и слагам двутактово масло в нафтата).
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jivko2828 » 02 Ное 2009, 23:34

Здравейте колеги, проблемите бяха точно както бяхте описали. Тампони на двигателя и мека връзка.
2 тампона по 130лв + 80лв за труд + 150лв за меката връзка = 490лв. :cry:

Но какво да се прави, няма как. 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 02 Ное 2009, 23:59

jivko2828 написа:Здравейте колеги, проблемите бяха точно както бяхте описали. Тампони на двигателя и мека връзка.
2 тампона по 130лв + 80лв за труд + 150лв за меката връзка = 490лв. :cry:

Но какво да се прави, няма как. 8)
;)

Следваща

Назад към E46