Копие на ключ за 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Копие на ключ за 320
Здравейте колеги , правя си копие на ключа.Значи намерих си подходяща заготовка обаче сега ми изникна проблема как да си направя дубликат на чипа който е в стария ключ.А когато сложа чипа от стария ключ в новия също не се получава да запаля сякаш че няма чип в него , а то има.Има ли някаква особеност при поставянето на този чип?И дали по принцип мога да му направя дубликат на чипа?Това искам да попитам 

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: Копие на ключ за 320
По принцип може, но абсурд в свищов, а за да работи трябва да го доближиш максимално до метала.
П.С. понеже не си писал в темата за сбирките в свищов не знам дали знаеш за нея
viewtopic.php?f=3&t=167843
П.С. понеже не си писал в темата за сбирките в свищов не знам дали знаеш за нея
viewtopic.php?f=3&t=167843
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Добре ... а защо не си поръчаш оригинален ключ за твоята кола ... Не знам дали знаеш , но да ти кажа ... ако отидеш със талона на колата в някой официален представител - Дару, Камор и т.н. , хората ти поръчват ключ (който м/у другото се пази в завода специално за твоята кола и то в няколко броя ) , ключа идва и ти си свиркаш , цената мисля , че ще е горе долу като тази дето ще дадеш да ти направят някакво ментеливо копие и ще се чудиш как да програмираш чипове и т.н. ...
- maksim_uk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 1,8 97g
Ако искаш нов ключ не дубликат преместваш чипа, то на заготовката вътре трябва да си има мясно където точно се поставя чипа.
Ако искаш дубликат обаче на всякъде ще ти вмемат доста парички защото трябва да се програмира нов чип и т.н. и т.н. и в някой случай цената достига дори два пъти повече, отколкото ще ти вземат в камор примерно за чисто нов. Та ако ти трябва дубликат както и колегата по-горе е отбележил, взимаш големия талон отиваш в представителство на бмв даваш 160 170 лева и си взимаш новичък ключ. При тази цена не виждам смисъл да се набутваш за ключар.
пс
Ако е обикновен без дистанционно аз това намерих
Номенклатурен номер : 51218205312
Описание : КЛЮЧ CODE!!!
Ед.цена (с ДДС) : 107.02 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Ако искаш дубликат обаче на всякъде ще ти вмемат доста парички защото трябва да се програмира нов чип и т.н. и т.н. и в някой случай цената достига дори два пъти повече, отколкото ще ти вземат в камор примерно за чисто нов. Та ако ти трябва дубликат както и колегата по-горе е отбележил, взимаш големия талон отиваш в представителство на бмв даваш 160 170 лева и си взимаш новичък ключ. При тази цена не виждам смисъл да се набутваш за ключар.
пс
Ако е обикновен без дистанционно аз това намерих

Няма наличност
Здравейте, до колкото разбирам може да се да се поръча ключ от 'Камор Ауто" който да баде изпратен от "BMW" само по номер на двигател и на шасито.Така ли е! И на каква цена ще се случи това като по принцип всичко във официалното представителство е по - скъпо от другаде. Като казвате добликат имате предвид пълно копие на оригинален ключ който е загубен или повреден.С който ще може да се откючва колата и да се пали с него.Това наистина възможно ли е? Питах двама кючари и те ми обявиха като за начална цена 250лв.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
niva2600 написа:Здравейте, до колкото разбирам може да се да се поръча ключ от 'Камор Ауто" който да баде изпратен от "BMW" само по номер на двигател и на шасито.Така ли е! И на каква цена ще се случи това като по принцип всичко във официалното представителство е по - скъпо от другаде. Като казвате добликат имате предвид пълно копие на оригинален ключ който е загубен или повреден.С който ще може да се откючва колата и да се пали с него.Това наистина възможно ли е? Питах двама кючари и те ми обявиха като за начална цена 250лв.
Гарантирам ти , че от официалния представител цената ще е по -ниска от 250 лв.
Колата излиза от завода 5 ключа ако не се лъжа, като на клиента се дават два(не говориме за пласмасовия и резервния)а другите се пазят. При представяне на талона на колата в някое представителство, те поръчват ключ и за няколко дена пристига и така. Ключа си е оригинален не е копие и така а бе с една дума това е най-добрия вариант.
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
чисто нов ключ в дару кар с лампичка без централно е 107.02 лв преди две седмици си го ваех оттам
Моля, обясни какво значи без централно, просто няма централно на колата ,но е с имобилаизер колата така ли?Ако може дай разяснение колко време го чака да го доставят.бързо ли става?Благодаря!
Централното не ти се оправлява от копчетата на ключа, а чип си има в ключа(имобилайзер).
Колега, ключът наистина можеш да си го поръчаш в дару кар или в камор, но първо като чуят че е за е36- ца се мръщят щтото в българия има всякакви и може да са ти сменени ключалките и патрона и ножият ключ да не пасне и второ цената на ключа е 300 лв. Поръчвал съм го и знам!
Е това се притеснявам и аз дали не е сменян.Защото неможеш да си сигурен. Кога го поръча и колко време се бави? И защо има толкова голяма разлика в цените на този който ти си порачал и този на onicks които е 107лв.? Незнам откаде е взет кода за "КЛЮЧ CODE" и какво означава ,но това дето е написал Пилев излиза същото. Като напиша кода в Дару Кар...
Няма наличност
аз както го разбирам този ключ е с чип но без копчета за аларма и централното по него. Така ли е?
а доколкото за това че е 36ца неможе всички да караме X6ци нали!!! Колкото и да ни се иска.
Няма наличност
аз както го разбирам този ключ е с чип но без копчета за аларма и централното по него. Така ли е?
а доколкото за това че е 36ца неможе всички да караме X6ци нали!!! Колкото и да ни се иска.
Последна промяна niva2600 на 01 Ное 2009, 14:43, променена общо 1 път
- metodi80
- старши ентусиаст
-
niva2600 написа:
Точно така ... ключа е обикновен с чип (най -много да има бутонче за светкане на едно диодче на самия ключ....). Ама то на теб какъв друг ключ ти трябва , нали е въпроса да си отключиш с него и да запалиш колата ( а пък за централно , аларми и т.н. си имаш дистанционно от алармата и готово ...). Мани ги тия работи за ключ от 300 -500 и не знам още какво ...може и да има такъв ключ ама той сигурно е със сума щуротии по него .... които ги има тия пари за глезотии да ги дава ... аз си мисля че цената от 100-тина лева за "стандартен" ключ и то оригинален си е съвсем прилична ... А това дали ти е сменян патрона и т.н. ... еми мисля че това може много лесно да се види по самия ключ , обикновено истинския ключ на колата си му личат и годинките , та ако с него си отваряш и палиш колата значи това са си оригиналните ключ и патрон и мисля , че няма какво да говориме за сменени патрони и нам си кво... Иди си при официален представител и си виж на място какво ще ти кажат хората и те така ...

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2