Странно поведение

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E46 320d 2002

Re: Странно поведение

Мнение от danielscot » 31 Окт 2009, 3:34

И при мен се получава такъв проблем и винаги около 2500 оборота. Не е от градското каране, карам в града и извън него всеки ден, просто около 2200-2500 об. понякога се чувства забиване, като че ли отпускам газта или натискам съединителя за част от секундата. Ходих на диагностика, показа проблем с агр клапана, изчистих го, смених въздушния филтър, проблема изчезна за 2 дни, сега пак се усеща, но по-рядко и не толкова силно. Мисля да сменя и дебитомер и клапана за вакуума на турбото, което м/у другото е ново на 2 мес. , дюзите ми също бяха почистени, проверил съм и вакуум маркучите. След смяната на дебитомера ще пиша как е положението.
А, и един въпрос от какво може да пуши сиво като я настъпя и над 3000 оборота?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 31 Окт 2009, 10:05

danielscot написа:...

За забиването:
"Загуба на мощност 2000-2500 оборота" - като пуснат търсачката се поразтърси в тази тема, колега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 04 Ное 2009, 10:31

Махнати катализатори = по-добро поведение в ниските, т.е. сваля около 300 оборота на скорост ако ме разбирате т.е. вече и с 1300 оборота мога да карам на 4та :) преди ми беше невъзможно, а и това (за което става на въпрос в темата) не съм го усещал, но не твърдя, че го няма... след още някой и др км ще кажа дали е решен проблема. Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 14 Ное 2009, 23:00

Тъкмо мислех, че проблема е решен и днес след смес на дизелите (еко + лукойл) се появи отново (и то на извънградско) ... доста по-силно се усещаше ... не съм сигурен дали е и от това защото се появи 20км след смесването им ....

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 15 Ное 2009, 13:57

Провери дали някъде не изпуска вакума. И при мен се получава тая мизерия, но само като времето е топло. Ел-клапана на турбото явно прегрява и не работи адекватно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 19 Дек 2009, 11:13

1 е ясно ... не е от градското каране, няма нужда от каране в червеното и катализаторите или по-точно премахването им помага на колата да, но не е от тях проблема.

danielscot написа:И при мен се получава такъв проблем и винаги около 2500 оборота. Не е от градското каране, карам в града и извън него всеки ден, просто около 2200-2500 об. понякога се чувства забиване, като че ли отпускам газта или натискам съединителя за част от секундата. Ходих на диагностика, показа проблем с агр клапана, изчистих го, смених въздушния филтър, проблема изчезна за 2 дни, сега пак се усеща, но по-рядко и не толкова силно. Мисля да сменя и дебитомер и клапана за вакуума на турбото, което м/у другото е ново на 2 мес. , дюзите ми също бяха почистени, проверил съм и вакуум маркучите. След смяната на дебитомера ще пиша как е положението.
А, и един въпрос от какво може да пуши сиво като я настъпя и над 3000 оборота?

Пушенето е заради това, че си дизел и ако е маничко си е напълно нормално, като я настъпиш да изпушва. Какво стана след интервенциите, оправи ли се това скапано забиване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 13 Яну 2010, 16:05

Колеги ... ново 20 днес .... Карам си тръгвам от 1 светофар, набира ... вкарвам 2ра ... натискам педала на газта и хопп ... няма никой в къщи, светнали лампи АСЦ + ДДЕ (подгревните свещи) спирам в дясно, колата седи на 1100 оборота и не реагира на педала на газта, шаш паника ... изгасих ... запалих я след малко пак ... никакви проблеми ... освен скапаното забиване ... напрао вече не ми дава да карам .... отврат .... някой да има представа какво искат да кажат тези 2 лампи в комплект светнали :) Ако има значение ... преди време бях взел 1 добавка за чистене на дюзи ... А забива е все по-осезаем, и на все по-голям диапазаон от обороти, даже и на 2ра почна да се появява, ще правя диагностика до края на седмицата ... но някой ако знае нещо по въпроса да ме светне :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 14 Яну 2010, 16:20

ukelichko написа: ... При тези обороти започва да се развърта турбината, та си мисля, че проблемът може да е свързан с управлението на турбото или вакуумите...

много правилни разсъждения...

Когато купувах моята печка правих всякакви диагностики, включително и диагностика в реално време (в движение)

Всички показатели бяха перфектни - демек диагностиката нищо не засече.
Купих колата и на 2-рия ден ми направи впечатление същия проблем.....

Оказа се измъкнат вакуум шлаух от клапана, който управлява променливата геометрия на турбото.
Закачихме шлауха и не само че проблема изчезна, ами и колата тръгна много по-добре, разликата във вървенето е голяма.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 14 Яну 2010, 22:49

Днес на диагностика излезнаха някои неща свързани със системата за впръскване като:
Игла на 4ти цилиндър и още нещо което не запомних, но беше пак на ДДЕ някакъв ел блок. А и това скапано нещо се появява когато си поиска ... но на последък само в ниските ... около 1500 оборота постоянно каране ... при набиране от 1000 до 4000 оборота го няма ... :( Дано все пак след изтриването на грешките да се окаже някой мъркуч ... но все повече се съмнявам :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Мнение от mittko » 15 Яну 2010, 1:56

А дали не може да се получава от някой от вакуумите?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 15 Яну 2010, 11:54

По-знаещите и можещите да споделят. Поне ме насочете към някой серивз. При Ясен бях ... той каза ... да не съм врачка може да е от 1000 неща :(

Предишна

Назад към E46