Странно поведение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- danielscot
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E46 320d 2002
Re: Странно поведение
И при мен се получава такъв проблем и винаги около 2500 оборота. Не е от градското каране, карам в града и извън него всеки ден, просто около 2200-2500 об. понякога се чувства забиване, като че ли отпускам газта или натискам съединителя за част от секундата. Ходих на диагностика, показа проблем с агр клапана, изчистих го, смених въздушния филтър, проблема изчезна за 2 дни, сега пак се усеща, но по-рядко и не толкова силно. Мисля да сменя и дебитомер и клапана за вакуума на турбото, което м/у другото е ново на 2 мес. , дюзите ми също бяха почистени, проверил съм и вакуум маркучите. След смяната на дебитомера ще пиша как е положението.
А, и един въпрос от какво може да пуши сиво като я настъпя и над 3000 оборота?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
danielscot написа:...
За забиването:
"Загуба на мощност 2000-2500 оборота" - като пуснат търсачката се поразтърси в тази тема, колега.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Махнати катализатори = по-добро поведение в ниските, т.е. сваля около 300 оборота на скорост ако ме разбирате т.е. вече и с 1300 оборота мога да карам на 4та
преди ми беше невъзможно, а и това (за което става на въпрос в темата) не съм го усещал, но не твърдя, че го няма... след още някой и др км ще кажа дали е решен проблема. Поздрави!

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Тъкмо мислех, че проблема е решен и днес след смес на дизелите (еко + лукойл) се появи отново (и то на извънградско) ... доста по-силно се усещаше ... не съм сигурен дали е и от това защото се появи 20км след смесването им ....
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Провери дали някъде не изпуска вакума. И при мен се получава тая мизерия, но само като времето е топло. Ел-клапана на турбото явно прегрява и не работи адекватно.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
1 е ясно ... не е от градското каране, няма нужда от каране в червеното и катализаторите или по-точно премахването им помага на колата да, но не е от тях проблема.
Пушенето е заради това, че си дизел и ако е маничко си е напълно нормално, като я настъпиш да изпушва. Какво стана след интервенциите, оправи ли се това скапано забиване.
danielscot написа:И при мен се получава такъв проблем и винаги около 2500 оборота. Не е от градското каране, карам в града и извън него всеки ден, просто около 2200-2500 об. понякога се чувства забиване, като че ли отпускам газта или натискам съединителя за част от секундата. Ходих на диагностика, показа проблем с агр клапана, изчистих го, смених въздушния филтър, проблема изчезна за 2 дни, сега пак се усеща, но по-рядко и не толкова силно. Мисля да сменя и дебитомер и клапана за вакуума на турбото, което м/у другото е ново на 2 мес. , дюзите ми също бяха почистени, проверил съм и вакуум маркучите. След смяната на дебитомера ще пиша как е положението.
Пушенето е заради това, че си дизел и ако е маничко си е напълно нормално, като я настъпиш да изпушва. Какво стана след интервенциите, оправи ли се това скапано забиване.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Колеги ... ново 20 днес .... Карам си тръгвам от 1 светофар, набира ... вкарвам 2ра ... натискам педала на газта и хопп ... няма никой в къщи, светнали лампи АСЦ + ДДЕ (подгревните свещи) спирам в дясно, колата седи на 1100 оборота и не реагира на педала на газта, шаш паника ... изгасих ... запалих я след малко пак ... никакви проблеми ... освен скапаното забиване ... напрао вече не ми дава да карам .... отврат .... някой да има представа какво искат да кажат тези 2 лампи в комплект светнали
Ако има значение ... преди време бях взел 1 добавка за чистене на дюзи ... А забива е все по-осезаем, и на все по-голям диапазаон от обороти, даже и на 2ра почна да се появява, ще правя диагностика до края на седмицата ... но някой ако знае нещо по въпроса да ме светне 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
ukelichko написа: ... При тези обороти започва да се развърта турбината, та си мисля, че проблемът може да е свързан с управлението на турбото или вакуумите...
много правилни разсъждения...
Когато купувах моята печка правих всякакви диагностики, включително и диагностика в реално време (в движение)
Всички показатели бяха перфектни - демек диагностиката нищо не засече.
Купих колата и на 2-рия ден ми направи впечатление същия проблем.....
Оказа се измъкнат вакуум шлаух от клапана, който управлява променливата геометрия на турбото.
Закачихме шлауха и не само че проблема изчезна, ами и колата тръгна много по-добре, разликата във вървенето е голяма.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Днес на диагностика излезнаха някои неща свързани със системата за впръскване като:
Игла на 4ти цилиндър и още нещо което не запомних, но беше пак на ДДЕ някакъв ел блок. А и това скапано нещо се появява когато си поиска ... но на последък само в ниските ... около 1500 оборота постоянно каране ... при набиране от 1000 до 4000 оборота го няма ...
Дано все пак след изтриването на грешките да се окаже някой мъркуч ... но все повече се съмнявам 
Игла на 4ти цилиндър и още нещо което не запомних, но беше пак на ДДЕ някакъв ел блок. А и това скапано нещо се появява когато си поиска ... но на последък само в ниските ... около 1500 оборота постоянно каране ... при набиране от 1000 до 4000 оборота го няма ...

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
По-знаещите и можещите да споделят. Поне ме насочете към някой серивз. При Ясен бях ... той каза ... да не съм врачка може да е от 1000 неща 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2