Височината на предпазния колан???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Височината на предпазния колан???

Мнение от Tod » 27 Юни 2005, 14:47

Простете за нелепия въпрос, но който знае да помага! :roll:
Немога да си ригулирам нивото на предпазния колан(искам да слезе малко по ниско), преди време бях питал в Наис Кар, но и там не получих смислен отговор!
Срам не срам, ще питам!!!!!!!!!!! :confused:
10х

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 27 Юни 2005, 15:52

Бах маа му, прерових де що имам инструкции и нищо не откривам. Довечера ще погледна в колата и, ако го измисля ще ти пиша утре.
Изображение

Потребител
Аватар

Такааа...

Мнение от Дедо Мраз » 27 Юни 2005, 16:20

Нивото на предпазния колан (там откъдето излиза - от колоната между предната и задната врата) се регулира автоматично и зависи от положението на седалката - доколко е мръдната напред или назад... При едното крайно положение на седалката водача на колана е в крайно горно положение, а в другото - в крайно долно положение....
Това става чрез едно жило под седалката, което обаче трябва да е закачено за съответното ухо на седалката... Доста често при сваляне на седалката това жило не се закача поради незнание или поради загубване на щифта... Така, че това е една от причините, другата е повреждане на самата машинка от която излиза това жило - тя кой-знае защо е изцяло пластмасова и се поврежда лесно - тя също се намира под седалката.... Тази машинка е редуктор - защото хода на седалката е доста голям, а хода на водача на колана в колоната е малък...Трета причина пък може да е при рязко мърдане на седалката напред-назад да излезе от водещата ролка другото жило, което е между тази машинка и водача на колана в колоната... На мен ми беше излязло жилото от ролката - трябва да се свали кората на колоната между предната и задната седалка и се оправя...

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 27 Юни 2005, 18:35

Да, Дядо Мраз е прав, движението на седалката напред и на зад, определя нивото на колана, колкото по-напред е седалката толкова по-надолу пада колана!
Току що тествах! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 27 Юни 2005, 19:25

Доста сложно,но за времето си модерно :shock:
ТДС - Турбо Див Селянин

Назад към E34