Височината на предпазния колан???
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Височината на предпазния колан???
Простете за нелепия въпрос, но който знае да помага!
Немога да си ригулирам нивото на предпазния колан(искам да слезе малко по ниско), преди време бях питал в Наис Кар, но и там не получих смислен отговор!
Срам не срам, ще питам!!!!!!!!!!!
10х

Немога да си ригулирам нивото на предпазния колан(искам да слезе малко по ниско), преди време бях питал в Наис Кар, но и там не получих смислен отговор!
Срам не срам, ще питам!!!!!!!!!!!

10х
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Бах маа му, прерових де що имам инструкции и нищо не откривам. Довечера ще погледна в колата и, ако го измисля ще ти пиша утре.

Такааа...
Нивото на предпазния колан (там откъдето излиза - от колоната между предната и задната врата) се регулира автоматично и зависи от положението на седалката - доколко е мръдната напред или назад... При едното крайно положение на седалката водача на колана е в крайно горно положение, а в другото - в крайно долно положение....
Това става чрез едно жило под седалката, което обаче трябва да е закачено за съответното ухо на седалката... Доста често при сваляне на седалката това жило не се закача поради незнание или поради загубване на щифта... Така, че това е една от причините, другата е повреждане на самата машинка от която излиза това жило - тя кой-знае защо е изцяло пластмасова и се поврежда лесно - тя също се намира под седалката.... Тази машинка е редуктор - защото хода на седалката е доста голям, а хода на водача на колана в колоната е малък...Трета причина пък може да е при рязко мърдане на седалката напред-назад да излезе от водещата ролка другото жило, което е между тази машинка и водача на колана в колоната... На мен ми беше излязло жилото от ролката - трябва да се свали кората на колоната между предната и задната седалка и се оправя...
Това става чрез едно жило под седалката, което обаче трябва да е закачено за съответното ухо на седалката... Доста често при сваляне на седалката това жило не се закача поради незнание или поради загубване на щифта... Така, че това е една от причините, другата е повреждане на самата машинка от която излиза това жило - тя кой-знае защо е изцяло пластмасова и се поврежда лесно - тя също се намира под седалката.... Тази машинка е редуктор - защото хода на седалката е доста голям, а хода на водача на колана в колоната е малък...Трета причина пък може да е при рязко мърдане на седалката напред-назад да излезе от водещата ролка другото жило, което е между тази машинка и водача на колана в колоната... На мен ми беше излязло жилото от ролката - трябва да се свали кората на колоната между предната и задната седалка и се оправя...
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Да, Дядо Мраз е прав, движението на седалката напред и на зад, определя нивото на колана, колкото по-напред е седалката толкова по-надолу пада колана!
Току що тествах!
Току що тествах!

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
5 мнения
• Страница 1 от 1