Алармата няма звук

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Алармата няма звук

Мнение от pazokolarov » 31 Окт 2009, 0:16

bojky написа:Аз мога да се включа също в темата!Моята няма лампичка на огледалото,а долу до бутона за аварийните,която мига когата е заключена колата!А когато я отключа и алармата се е задействала през ноща примерно лампичката мига по-бързичко извстно време (около 10-15сек) и после изгасва!!!
Колкото до датчиците,моята няма на тавана оребрената кутия,но има от двете страни на плафона предния едни като микрофони!
Когато остава прозореца отворен и си пъхна ръката почва да свири!И дори и да оставя много малко отворен прозореца от външния шум започва пак да свири,около 1 мин след заключването!
Звукът и на мен не ми работеше в началото само мигаше,когато се включи алармата,но тук във форума тогава намерих как се активира звукътм...сега немога да намеря темата-няма търсачка!Беше комбинацията от копчетата на ключа,но не я помня!
Дано разбереш как става,а и аз имам сирена отпред като отворя капака се вужда зад десния фар е точно закачена,а може и някъв датчик против гризачи да е(така ми казаха) :)

Това мисля, че не е оригинална алармена система, а афтъмаркет- куче марка, каквито се слагат у нас.
На ориг. аларми сирената е навряна под филтъра на климатика, от дясната страна и не се вижда.
Различните аларми активират по различен начин безшумния режим. За тези, които използват оригиналния ключ, без отделно дистанционно, този режим може да се активира като след загасяне на двигателя ключът се извади и в рамките на 15 секунди се постави и извади отново. Аз никога не съм ползвал тази фунция, но в Западна Европа някъде не е рарешено да ти пищи алармата за щяло и нещяло ...
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 31 Окт 2009, 0:39

При мен това активиране стана със натискане на комбинация от бутоните на ключа!
Възможно е и да е афтърмаркет сирената,но не съм сигурен,че това е моята сирена,защото не прилича много на сирена и както казах накой монтьор или алрмаджия(не помня) ми беше казал,че е датчик за гризачи и животни ли нещо такова,но все пак незнам със сигурност!
:)

Потребител
Аватар

Мнение от Geshislav » 31 Окт 2009, 0:49

Е а де...ква баш е комбинацията...това е въпросът :) А иначе като ти е същото като мойто при заключване освен светлинен имаш ли и звуков сигнал? А при сътресение пищи ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 31 Окт 2009, 0:55

Ами значи при заключване светват мигачите,но не писка!При откючване нито светят нито писка,само светват плафоните вътре!
А за пискането,честно да ти кажа немога да я хвана кога писка и кога не...онзи ден я бях спрял на една страна ама доста...смисъл десните гуми бяха доста по нависоко от левите и след 1-2 мин вечи пискаше...оглеждам я щото като съм забравил прозорец отворен тогава така прави ама не бях...и явно заради наклона нз...а тогава пискаше пък не светиха мигачите(което го виждам за първи път)...
а иначе когато се включи писка и светят мигачите и после спира да писка след 1-2мин и продължава да мига още 1мин някъде и тогава спира...и после понякога когато се включи повторно вече само мига.,,
абе общо взето немога много да и схвана схемите :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Geshislav » 01 Ное 2009, 2:05

Аре бе колеги, никой ли незнае прословутата комбинация на тия 3 копчета за да ми писне скапаната аларма.. Днес установих, че сирената й била откачена...закачих й куплунга, ма пак неще да пищи. Заключих я, отворих капака, мигачите замигаха, но няма и следа от звук.. Прерових свет теми, че чак до международния форум стигнах и всеки си трае :) Няма начин да няма начин :Р

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Ное 2009, 17:44

Ами в ръководството на потребителя си го пише, бе колега! Защо се мъчиш да изкараш нас мързеливи - не мога да разбера :dunno:
Ако си с оригинална аларма - чети там. Ако не си с оригинална аларма -отиди в сервиз за алармвени инсталации, заото тук едва ли има много хора, които да могат да ти дадат отговор без да се разгледа инсталацията и вида на алармата.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Мнение от mittko » 02 Ное 2009, 17:50

Geshislav написа:Аре бе колеги, никой ли незнае прословутата комбинация на тия 3 копчета за да ми писне скапаната аларма.. Днес установих, че сирената й била откачена...закачих й куплунга, ма пак неще да пищи. Заключих я, отворих капака, мигачите замигаха, но няма и следа от звук.. Прерових свет теми, че чак до международния форум стигнах и всеки си трае :) Няма начин да няма начин :Р

колега не искам да ставам груб или да те убидя но щом никой те ти я е казал тази комбинация значи никой не я знае и другото кое то е "прословутата комбинация на тия 3 копчета" се състои от 9 комбинации пробвай всяка една след което ако стане стане ако не ходи на алармаджия... Успех!
Изображение

Предишна

Назад към E46