тдс проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320dA
тдс проблем
Имам един проблем със студения старт от четири дни е в сервиза на един познат и неможем да разберем от къде е проблема. Преди месец имах теч на ГНП-то и го свалиха за ремонт направиха му центровка и всичко беше ок и с топлия и със студения старт докато преди две седмици ми падна нафтата под 30 литра и изгасна на пътя.Казаха ми че помпата в резервоара. Ок смених я и от тогава ми започнаха проблемите със студения старт. Нямам въздух в системата от това се съмнявахме смених две помпи в резервоара и проблема си остана. Ако някой има идея да помага че взех да се отчайвам.

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
Re: тдс проблем
Колега,сложи си едно възвратно клапанче на маркуча от горивният филтър до гнп-то. Струва около 2-3 лева метално.Слага се елементарно и мисля че ще си решиш проблема.Според мен ти пада горивото.Дано съм бил полезен.
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Ако не стане от клапанчето си направи една диагностика да видиш дали ще ти излезне нещо, вместо да гадаеш....
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колега само клапанче както каза колегата аз съм го сложил преди нафтовия филтър и няма проблем
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
колега наи-вероятно е от номер 25 на схемата и аз имам сущия проблем,това е клапан за обратната нафта: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
колега и аз имам същия проблем, след смяна на гарнитурите на нафтовата помпа, спря да пали, сега и аз ще слагам такова клапанче и дано е от това, пробвай и ти с такова клапанче
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
колеги при мен проблема е ясен номер 25 на схемата е клапан за оратната нафта,които е прецакан и позволява на нафтата да се върне оратно в резервуара като колата остане за една нощ,вседствие на това горивния филтър е наи-високата точka и тои остава празен,от което следва якото вуртене сутрин доката се обезвуздуши системата,вупроса е дали №25 е консуматив или се продава само с ГНП-то. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колега,наи вероятно помпата скубе вьздух,или имаш проблем с подгрева,провери несамо свещите дали са здрави а и дали отива ток до всяка една.Невьзвратен клапан се предлага от фирмата ХОФЕР слага се м/у горивния филтьр и гнп. струва около 15лв ,пробван е много пьти и е качествен
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колеги за бързите отговори другата седмица ще си запиша час за диагностика да видим и там какво ще покаже.

- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Libero написа:Мерси колеги за бързите отговори другата седмица ще си запиша час за диагностика да видим и там какво ще покаже.
Аз имам такова клапанче но колата се мъчи при палене а това стана когато паднаха температурите акумулатора е на 7 месеца и свещите са от 6-7 месеца ако е изгорялото моторчето на подгрева така да прави и като запали и изпушва синкаво
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
jibo написа:Libero написа:Мерси колеги за бързите отговори другата седмица ще си запиша час за диагностика да видим и там какво ще покаже.
Аз имам такова клапанче но колата се мъчи при палене а това стана когато паднаха температурите акумулатора е на 7 месеца и свещите са от 6-7 месеца ако е изгорялото моторчето на подгрева така да прави и като запали и изпушва синкаво
Aко ти изгори релето за подгрева, не само ще върти, ами изобщо няма да запали освен ако не я дърпаш един километър

По темата, има въздух някъде по системата има пробив.
Щом е направила проблем от да угасне от помпата в резервоара.
По добре намерете къде е проблема, вместо да импровизирате с разни клапанчета.

- Libero
- кандидат ентусиаст
-
Вчера бях на диагностика и проблема се оказа от кабел към ГНП-то който не прави добра връзка . Направиха го както трябва да бъде и сега си пали от раз и студена и топла.

12 мнения
• Страница 1 от 1