Дойде време и за мойта смяна на масла и филтри...Пловдив ..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- zlatina_zz
- кандидат ентусиаст
-
Дойде време и за мойта смяна на масла и филтри...Пловдив ..
Здравейте колеги!Колата ми е 318 бензин 98г. Трябва да си сменям и аз въпросните консуматви след около 1000км (по OIL srevice и по инфо от предния собственик),обаче да взема да ви попитам ...Два пъти до сега ми се случва,след като загася мотора да ми светне лампата на маслото (оцветена в ЖЪЛТО обаче)за няколко секунди и загсва.Днес обаче ми светна и в движение(пак оцветена в Жълто).Държа да кажа,че проверих на студен мотор щеката ми показва ,че има около 30% над минимума.Т е не е да няма масло.
Предполагам ,че е вид предопреждение ,че или наближава смяна или ,че нещо маслото не е достатъчно?
И друго към колегите от Пловдив:
моля препоръчайте ми сервиз,в който мога да си смена всичко и в,който могат да ми нагласят после и OIL SERVICE ,че да не се занимавам с излишни разходки..Но проблема ми е ,че искам аз да си занеса маслото и филтрите, а незнам дали няма да ме изритат?
Ако не ,може и от тях,но вчера питах при едни и ме застеляха с цена-искат ми 250лв и нагоре за всичко
Сега карам с Valvoline 10w40 от предния собственик,което се държало добре и не ми се налагало нито да доливам ,нито нищо..
Но определено смятам сега да сложа БМВ ориг.-пак 10W40 вискозитет.Намерила съм на 10лева литъра от варел(60л) разливно ,мисля ,че е добра цена.Филтри още не съм намерила,но и това ще търся,ч е искам нещо немско Kneht ли какво ли??
малко дълго стана -извинявам се,но ще съм благодарна на всички мнения и предложения за сервиз
Предполагам ,че е вид предопреждение ,че или наближава смяна или ,че нещо маслото не е достатъчно?
И друго към колегите от Пловдив:
моля препоръчайте ми сервиз,в който мога да си смена всичко и в,който могат да ми нагласят после и OIL SERVICE ,че да не се занимавам с излишни разходки..Но проблема ми е ,че искам аз да си занеса маслото и филтрите, а незнам дали няма да ме изритат?

Сега карам с Valvoline 10w40 от предния собственик,което се държало добре и не ми се налагало нито да доливам ,нито нищо..
Но определено смятам сега да сложа БМВ ориг.-пак 10W40 вискозитет.Намерила съм на 10лева литъра от варел(60л) разливно ,мисля ,че е добра цена.Филтри още не съм намерила,но и това ще търся,ч е искам нещо немско Kneht ли какво ли??
малко дълго стана -извинявам се,но ще съм благодарна на всички мнения и предложения за сервиз

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Дойде време и за мойта смяна на масла и филтри...Пловдив ..
Маслото ти е под средното ниво - затова ти свети оранжевата лампа, а щом сега е светнала и в движение - или долей малко или сменяй по-скоро (вероятно ти гори малко масло)
- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
Ако в тази цена от 250лв която ти я искат са включени всички филтри- маслен,горивен,въздушен,филтър на климатика с акт.въглен,масло и работата ,цената е много добра!
- zlatina_zz
- кандидат ентусиаст
-
jorkata3 написа:Ако в тази цена от 250лв която ти я искат са включени всички филтри- маслен,горивен,въздушен,филтър на климатика с акт.въглен,масло и работата ,цената е много добра!
сигурно аз нещо не съм в час..мислех си някъде до 200лв да ми струва,но като ми казаха 250 ми се стори скъпо,незнам защо така..

- zlatina_zz
- кандидат ентусиаст
-
ИЗВИНЯВАМ СЕ,но май темата ми е за -- >сервизно обслужване на Бмв.Моля модовете да я преместят ако е необходимо..
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Не знам на колко хил. сменяш маслото, но за да почне да ти мига в жълто, май е много. Цена 250лв. масло и всички филтри е добре. Колкото до сервиз- нека все пак да са виждали БМВ, т.е. да не са някои евтини гаражни майстори. Аз лично съм доволен от Найси Кар на Асеновградско шосе. Там работят с филтри Кнехт.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Жълтата лампа обикновенно свети...щото се прецаква датчика за нивото,за да се види дали взичко е наред требе хардуерно да се провери маслото,а именно по стария и изпитан метод с клечката за маслото(щеката)
Колеги от форума продават масла на кастрол,мисля беше около 12 лева литъра=60 лева за 5 литра
също от форума може да си купиш и филтър за масло около 20 лева мисля беше,както и въздушен около 50 лева и горивен за около 20 лева+ смяната на маслото прави около 160-170 лева,маслото може да се смени от всеки,това не е някакъв извън земен апарат дето трябва по 4 висши образования,взимаш маслото и филтрите и отиваш в сервиз "Авео" и си оправена форевер
Поздрави
Колеги от форума продават масла на кастрол,мисля беше около 12 лева литъра=60 лева за 5 литра
също от форума може да си купиш и филтър за масло около 20 лева мисля беше,както и въздушен около 50 лева и горивен за около 20 лева+ смяната на маслото прави около 160-170 лева,маслото може да се смени от всеки,това не е някакъв извън земен апарат дето трябва по 4 висши образования,взимаш маслото и филтрите и отиваш в сервиз "Авео" и си оправена форевер
Поздрави
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Оил сервис-а можеш да си го занулиш сама,има инструкция на 2-ра стр на темата DIY.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Face написа:Оил сервис-а можеш да си го занулиш сама,има инструкция на 2-ра стр на темата DIY.
Аз неможах днеска се мъчих и нищо не се получава
- zlatina_zz
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря още веднъж на всички колеги ,които се включиха с мнение..
Аз си взех всичко необходимо и си свърших работа.Масло 5л-10в40 Бмв ориг.разливно от варел(като това,което предлагат и тук в форума),но от Пловдив (малко по-скъпо, в сравнение със СФ))на 10лв литъра.Филтри Хенгст(всичките) от магазин с 30% отстъпка обаче,та -за 76лв(+този с активния въглен за климатика).Смяна + зануляване на оил сервиза за 25лв общо в сервиз кастрол Пловдив.Така свършена работата ми излезе -151 лв всичко.
Така,че мисля ,че е добре.
Лек ден на всички и безаварийно шофиране!
Аз си взех всичко необходимо и си свърших работа.Масло 5л-10в40 Бмв ориг.разливно от варел(като това,което предлагат и тук в форума),но от Пловдив (малко по-скъпо, в сравнение със СФ))на 10лв литъра.Филтри Хенгст(всичките) от магазин с 30% отстъпка обаче,та -за 76лв(+този с активния въглен за климатика).Смяна + зануляване на оил сервиза за 25лв общо в сервиз кастрол Пловдив.Така свършена работата ми излезе -151 лв всичко.
Така,че мисля ,че е добре.

Лек ден на всички и безаварийно шофиране!

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
jorkata3 написа:Ако в тази цена от 250лв която ти я искат са включени всички филтри- маслен,горивен,въздушен,филтър на климатика с акт.въглен,масло и работата ,цената е много добра!
абе вие "наред" ли сте?? 250 лв доволна? не че нещо моето обслужване беше бещо такова
1.масло 4+1л. 10w40 БМВ - 60лв (1л за резерва да си имам)
2. Маслен филтер Махле - 14лв
3. Въздушен филтер Махле - 15 лв
4. Горивен филтер Махле - тука не съм сигурен около 30лв
5 труд 10-15 лв
6. Филтер купе си имах но в Евро07 с активен въглен струва 20 лв

слагаме чертата 130-140 лв

п.с Извинявам се за Махле незнам как се произговаря Мале можеби

- zlatina_zz
- кандидат ентусиаст
-
и аз се поучудих на доста от коментарите ,че над 200лв била добра цената,но пък явно аз съм от по "скъсаните" колеги,та за туй ми се видяло доста
както и да е,важно ,че си свърших работа..

както и да е,важно ,че си свърших работа..

12 мнения
• Страница 1 от 1