Козметично-бояджийски въпрос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Козметично-бояджийски въпрос

Мнение от Mpower84 » 28 Окт 2009, 15:31

Колеги одрах предната броня от едната страна и сега искам да я оправя.Майстора ми каза да взема кит за пласмаса и боята.Как да обработя бронята такаче след известно време да не започне да се бели?Доста коли с пръскана броня съм виждал и винаги след 1-2 години започва да се бели.Цвета на колата е космошварц металик.Бронята би трябвало да е същия цвят нали?Общо взето искам колата да изглежда така все едно бронята е чисто нова и да не се бели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 406HDI

Re: Козметично-бояджийски въпрос

Мнение от ivokaza » 28 Окт 2009, 15:49

Това дето го искаш става при специалист , който ще ти боядиса цялата броня. Всички други номера с пастели, лак за нокти и тн, са бошлав работа. Ти прецени дали си заслужава. Ако имаш каско отиди и кажи, че някой те е ударил на паркинга и да ти я оправят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 28 Окт 2009, 16:04

колега аз сам бояджия и за мен нее толкова сложно но за човек които несе занимава с това може и данее така,въпреки това щети кажа как дасия направиш,трябвати малко кит за пластмаса и обикновен става но все пак е по добре да използваш за пластмаса,шкуриш парво кадето сия юлнал,после китваш,пак шкуриш да стане гладко и данеси личи кадесия ударил,праскаш парво с една течност има за пластмаса и после с грунд за пластмаса,шкуриш грунда(ако тисе занимава може и с водна шкурка примерно 1200-1500)и боядисваш,нее сложно но ако несе занимаваш може датисе отще даго правиш.надявам се дасам помогнал. :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 28 Окт 2009, 22:38

Дай е на човек,който си разбира от работата,защото после наистина ще започне да ти се люпи.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Мнение от HF4WD » 29 Окт 2009, 16:35

Борис_Малинов написа:Дай е на човек,който си разбира от работата,защото после наистина ще започне да ти се люпи.

и аз имам същия проблем и лошото е че чак след година след правенето разбираш майстора дали си разбира от работата :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Борис_Малинов » 29 Окт 2009, 19:38

Ми ако наистина е добър бояджия,би трябвало да то даде гаранция от определен срок от време,не по-малко от 2-3години.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 29 Окт 2009, 20:26

Борис_Малинов написа:Ми ако наистина е добър бояджия,би трябвало да то даде гаранция от определен срок от време,не по-малко от 2-3години.

Интересното в моя случай е, че майстора е комшия.Добър е, но нали сме приятели ще ми вземе много малко пари за работата и се опасявам да не я претупа.Искам и аз да се включа хем да стане за 1-2 дена, хем да знам че е както трябва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Борис_Малинов » 29 Окт 2009, 21:13

По принцип ако не е много зле,за два дни се прави без проблем.
Но времето захладня и шприцовете и филерите съхнат по бавничко,а почти никой не ги пръска в камера.(говоря за шприца).Просто си има технологично време за съхнене на китовете и всичкин салтанати.Ако се избърза после боята се просмуква и става една....Еми използвайте по-качествени материали и не прескачайте процесите по подготовката,това ще ти гарантира,че няма да имаш главобилия за в бъдеще.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 30 Окт 2009, 10:53

за да нямаш проблеми с люпенето на боята трябва де се сложи пластификатор в боята

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 30 Окт 2009, 14:58

bobreti написа:за да нямаш проблеми с люпенето на боята трябва де се сложи пластификатор в боята

:yes: + 1 Пластофикс .... без него рано или късно почва да се бели боята (когато е на пластмаса нанесена )...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Борис_Малинов » 30 Окт 2009, 16:26

До лятото се намираше един филер на IVAT черен,с който направо се пръскаше върху прадварително обработенета пластмаса.Но от известно време го няма в магазинната мрежа.Раборил съм снего и де сега съм нямал олюпена броня.
Скоро правих една броня на една Алфа,и всичко като по учебник,пластификатр филер но този път на BODI(никога повече няма да използвам продукти от тази марка).След месец като започна едно люпене :shock: :shock: :shock: айде после наново.Но за мой късмет намерих от филера на IVAT и си взех един кашон.Вече няколко месеца гледам бронята и не е мръднала.така,че понякога и материалите могат да скроят изненада на майстора и на собсвеника.
И само да вметна едно пояснение,пластификатора се слага в боята или в лака ако се пръска металик или перлена боя,а пластификса се пръска направо върху пластмасата като грунд.
ИзображениеИзображение

Назад към E36