Странна лампичка светна ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw е70 x5
Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive

Re: Странна лампичка светна ?

Мнение от Bmwswed » 25 Окт 2009, 14:22

uCnaHeTcA написа:
Bmwswed написа:здравейте колеги и аз съм в клуба на светнатите лампи вече :banghead: От 1 месец имам 320 ci 170 конски сили...като отидох да купя колата....дадоха ми я да я пробвам и тогава светеше тази лампа жълтата и за аирбека...но после там изчистиха грешките и повече не светна!И убедиха ме че вече няма да свети и я купих колата....До днес всичко беше ОК! но от 2-3 дена не я карах колата и днес като я запалех пак светна тази лампа и на ниските обороти си личи че нещо двигателя не работи нормално и няма мощност....После обаче след каране 7-8 км като запалих колата на ново лампата тоз път не светна и колата си е савсем нормално....варви си и мощността е нормална.От какво може да е проблема преди да ходя на диагностика искам да чуя няколко мнения.Че тука в Швеция яко дерат кожата на човека ако ходиш на оторизиран БМВ сервиз...Мерси предварително...

Уоу...тъкмо щях да предположа, че е от бензина, но в Швеция едва ли е калпав :shock: :confused:

ТАКА Е КОЛЕГА! Тука поне бензина е хубав ужким....Никой не се е оплаквал поне до сега.И затова се чудя от какво друго може да е :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535д

Мнение от stenli_bmv » 27 Окт 2009, 11:43

Интересното,4е и на мен ми светна тази лампа преди някои ден,като изкарвах колата от гаража и запо4на да работи на 5 цил.Помислих,4е пак някоя бобина,но изгасих двигателя и пак запалих и всико си бе6е ок.

Потребител
Аватар

Мнение от barov » 29 Окт 2009, 11:59

при мен светеше почти година,ходих на няколко диагностики и само даване на пари.ДЕБИТОМЕРА НЕ ГО ХВАЩА никаква техника, смених го и готово :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 29 Окт 2009, 20:00

barov написа:при мен светеше почти година,ходих на няколко диагностики и само даване на пари.ДЕБИТОМЕРА НЕ ГО ХВАЩА никаква техника, смених го и готово :clap:

И аз съм с такаа лампичка ама на диагностиката нищо немогат да ми кажат явно е дебитомера.
Какви са признаците на отиващ си дебитомер някой знае ли защото сега мисля ,че колата ми върви добре няма такива притрисания или да работи като трактор
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 29 Окт 2009, 20:20

Аз преди 3 дни купих колата, но вече бях изчела целия форум и само чаках да ми светне. Вчера я дадох на мъжа ми да кара и той я включи на спортен режим, даде малко повече газ и а честито - и при мен светна. Иначе засега си върви добре, не мисля да я водя на диагностики разни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 29 Окт 2009, 23:50

nani написа:Аз преди 3 дни купих колата, но вече бях изчела целия форум и само чаках да ми светне. Вчера я дадох на мъжа ми да кара и той я включи на спортен режим, даде малко повече газ и а честито - и при мен светна. Иначе засега си върви добре, не мисля да я водя на диагностики разни.

nаni права си! И на мен бяха ми изчистили грешката и близо 1-2 месеца не ми светна и като се качих на магистралата ела да видиш бам светна от "малко повече газ" както казваш ти :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от barov » 30 Окт 2009, 17:08

nani написа:Аз преди 3 дни купих колата, но вече бях изчела целия форум и само чаках да ми светне. Вчера я дадох на мъжа ми да кара и той я включи на спортен режим, даде малко повече газ и а честито - и при мен светна. Иначе засега си върви добре, не мисля да я водя на диагностики разни.

при мен започна да харчи по малко и да върви по малко.ако и на вас ви е съмнително малък разхода на гориво,сменявайте дебитомера

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 30 Окт 2009, 17:39

barov написа:

при мен започна да харчи по малко и да върви по малко.ако и на вас ви е съмнително малък разхода на гориво,сменявайте дебитомера

То не трябва ли да е обратното ? Да е висок разхода ? То ако е нисък, тогава купувам развален дебитомер :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от barov » 30 Окт 2009, 19:39

казах ,че харчеше по малко,но и не вървеше,пробвай без дебитомер как ще върви колата и ако има разлика значи е ясна работата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw е70 x5
Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive

Мнение от Bmwswed » 02 Ное 2009, 23:25

При мен пък като светне лампичката колата не работи както трябва...Все едно ми прекъсват токовете нещо не иска да ускорява бързо...Но сега си изгасна сама!Да се чуди човек с тея лампи кво да си прави :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 09 Ное 2009, 21:49

Колеги, моята кола започна да гори като змей - 17-18 литра градско. Мислех да не я водя по диагностики, откакто светна лампата преди 2 седмици, но няма как вече. Коя според вас е най - вероятната причина - дебитомер, ламбда сонда или? Чак се плаша разхода да не е и по-голям. Вярно карам на къси отсечки по 1-2 километра и я карам на студено докато загрее и съм пристигнала, ама чак пък толкова. :cry:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 11 Ное 2009, 22:28

От преди малко и аз съм в клуба! Бях спрял на светофар и като потеглях лампата взе да мига и колата направо се задави! След малко лампата спря да мига и остана да свети. Колата върви МНОГО ЗЛЕ, все едно е на 3 цилиндъра.
Сега гледах какво има в компа - 3 грешки:

274e - misfire detection, checksum failure
2743 - misfire detection cyl. 3
2754 - monitoring ignition coil 3

Май проблема е в трети цилиндър - бобина, свещ... Утре отивам някъде??? да помогнат.
Ще пиша какво става.

Знам, че не е тук мястото, но някой ако има идея къде да отида и да ми решат проблема в София БЪРЗО може да ми пише едно ЛС.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 12 Ное 2009, 1:51

Бобина. И аз съм бил така.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 12 Ное 2009, 2:14

И на 328-цата светеше за кратко ама като беше заредена с бензин за 50 пенса , за справка около 1.10 е по бензиностанцийте . Така че бих заложил на бедна горивна смес , ходете сипете шел в повер 100+ и може и да угасне.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306

Мнение от prel » 12 Ное 2009, 20:37

prel написа:От преди малко и аз съм в клуба! ...

Проблема е решен - както и предполагах бобина на 3ти цилиндър!

ПредишнаСледваща

Назад към E46