Странна лампичка светна ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw е70 x5
- Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive
Re: Странна лампичка светна ?
uCnaHeTcA написа:Bmwswed написа:здравейте колеги и аз съм в клуба на светнатите лампи вечеОт 1 месец имам 320 ci 170 конски сили...като отидох да купя колата....дадоха ми я да я пробвам и тогава светеше тази лампа жълтата и за аирбека...но после там изчистиха грешките и повече не светна!И убедиха ме че вече няма да свети и я купих колата....До днес всичко беше ОК! но от 2-3 дена не я карах колата и днес като я запалех пак светна тази лампа и на ниските обороти си личи че нещо двигателя не работи нормално и няма мощност....После обаче след каране 7-8 км като запалих колата на ново лампата тоз път не светна и колата си е савсем нормално....варви си и мощността е нормална.От какво може да е проблема преди да ходя на диагностика искам да чуя няколко мнения.Че тука в Швеция яко дерат кожата на човека ако ходиш на оторизиран БМВ сервиз...Мерси предварително...
Уоу...тъкмо щях да предположа, че е от бензина, но в Швеция едва ли е калпав![]()
ТАКА Е КОЛЕГА! Тука поне бензина е хубав ужким....Никой не се е оплаквал поне до сега.И затова се чудя от какво друго може да е

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Интересното,4е и на мен ми светна тази лампа преди някои ден,като изкарвах колата от гаража и запо4на да работи на 5 цил.Помислих,4е пак някоя бобина,но изгасих двигателя и пак запалих и всико си бе6е ок.
при мен светеше почти година,ходих на няколко диагностики и само даване на пари.ДЕБИТОМЕРА НЕ ГО ХВАЩА никаква техника, смених го и готово 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
barov написа:при мен светеше почти година,ходих на няколко диагностики и само даване на пари.ДЕБИТОМЕРА НЕ ГО ХВАЩА никаква техника, смених го и готово
И аз съм с такаа лампичка ама на диагностиката нищо немогат да ми кажат явно е дебитомера.
Какви са признаците на отиващ си дебитомер някой знае ли защото сега мисля ,че колата ми върви добре няма такива притрисания или да работи като трактор
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Аз преди 3 дни купих колата, но вече бях изчела целия форум и само чаках да ми светне. Вчера я дадох на мъжа ми да кара и той я включи на спортен режим, даде малко повече газ и а честито - и при мен светна. Иначе засега си върви добре, не мисля да я водя на диагностики разни.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
nani написа:Аз преди 3 дни купих колата, но вече бях изчела целия форум и само чаках да ми светне. Вчера я дадох на мъжа ми да кара и той я включи на спортен режим, даде малко повече газ и а честито - и при мен светна. Иначе засега си върви добре, не мисля да я водя на диагностики разни.
nаni права си! И на мен бяха ми изчистили грешката и близо 1-2 месеца не ми светна и като се качих на магистралата ела да видиш бам светна от "малко повече газ" както казваш ти

nani написа:Аз преди 3 дни купих колата, но вече бях изчела целия форум и само чаках да ми светне. Вчера я дадох на мъжа ми да кара и той я включи на спортен режим, даде малко повече газ и а честито - и при мен светна. Иначе засега си върви добре, не мисля да я водя на диагностики разни.
при мен започна да харчи по малко и да върви по малко.ако и на вас ви е съмнително малък разхода на гориво,сменявайте дебитомера
barov написа:nani написа:Аз преди 3 дни купих колата, но вече бях изчела целия форум и само чаках да ми светне. Вчера я дадох на мъжа ми да кара и той я включи на спортен режим, даде малко повече газ и а честито - и при мен светна. Иначе засега си върви добре, не мисля да я водя на диагностики разни.
при мен започна да харчи по малко и да върви по малко.ако и на вас ви е съмнително малък разхода на гориво,сменявайте дебитомера
То не трябва ли да е обратното ? Да е висок разхода ? То ако е нисък, тогава купувам развален дебитомер

казах ,че харчеше по малко,но и не вървеше,пробвай без дебитомер как ще върви колата и ако има разлика значи е ясна работата
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw е70 x5
- Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive
При мен пък като светне лампичката колата не работи както трябва...Все едно ми прекъсват токовете нещо не иска да ускорява бързо...Но сега си изгасна сама!Да се чуди човек с тея лампи кво да си прави 

- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Колеги, моята кола започна да гори като змей - 17-18 литра градско. Мислех да не я водя по диагностики, откакто светна лампата преди 2 седмици, но няма как вече. Коя според вас е най - вероятната причина - дебитомер, ламбда сонда или? Чак се плаша разхода да не е и по-голям. Вярно карам на къси отсечки по 1-2 километра и я карам на студено докато загрее и съм пристигнала, ама чак пък толкова. 

- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
От преди малко и аз съм в клуба! Бях спрял на светофар и като потеглях лампата взе да мига и колата направо се задави! След малко лампата спря да мига и остана да свети. Колата върви МНОГО ЗЛЕ, все едно е на 3 цилиндъра.
Сега гледах какво има в компа - 3 грешки:
274e - misfire detection, checksum failure
2743 - misfire detection cyl. 3
2754 - monitoring ignition coil 3
Май проблема е в трети цилиндър - бобина, свещ... Утре отивам някъде??? да помогнат.
Ще пиша какво става.
Знам, че не е тук мястото, но някой ако има идея къде да отида и да ми решат проблема в София БЪРЗО може да ми пише едно ЛС.
Сега гледах какво има в компа - 3 грешки:
274e - misfire detection, checksum failure
2743 - misfire detection cyl. 3
2754 - monitoring ignition coil 3
Май проблема е в трети цилиндър - бобина, свещ... Утре отивам някъде??? да помогнат.
Ще пиша какво става.
Знам, че не е тук мястото, но някой ако има идея къде да отида и да ми решат проблема в София БЪРЗО може да ми пише едно ЛС.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Бобина. И аз съм бил така.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
И на 328-цата светеше за кратко ама като беше заредена с бензин за 50 пенса , за справка около 1.10 е по бензиностанцийте . Така че бих заложил на бедна горивна смес , ходете сипете шел в повер 100+ и може и да угасне.

- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
prel написа:От преди малко и аз съм в клуба! ...
Проблема е решен - както и предполагах бобина на 3ти цилиндър!