asc
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- shiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
asc
Здравейте колеги,искам да питам едно въпросче.Интересува ме има ли различни разновидности на asc-то на 325 тдс.Понеже аз нямам такова и гледах едни схеми и има два варианта-стара и по нова версия.При стария вариант този модул asc\abs управлява подаването на газта и помпата на абс-са.А по новия само подаването на газта.Интересува ме как работи тази система на тези коли.Дали спира само колелата да пребоксуват чрез намаляване на газта или подава спирачно усилие към колелата когато тръгне да се занася.Понеже системата се води asc+t,демек esp и тракшън контрол. 

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Re: asc
ASC - Анализира само силите действащи по дължина при движение в права линия.
ASC+T - Анализира силите действащи по дължина при движение в права линия и намалява изходната мощност на автомобила докато той може да продължи нормалното си движение и ускорение без да превъртат колелата. Това е градкси дано да съм ти бил полезен
ASC+T - Анализира силите действащи по дължина при движение в права линия и намалява изходната мощност на автомобила докато той може да продължи нормалното си движение и ускорение без да превъртат колелата. Това е градкси дано да съм ти бил полезен

- shiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
Нещо не мога да го схвана това.Интересува ме ако колата тръгне да се занася настрани,ще моге ли да се въстанови траекторията чрез некоя от тея системи или комбинация от тях.За да не боксува когато е в права посока се грижи тракшън контрола до колкото разбирам.А асц какво прави. 

- jorryy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330 xi Е46
- Мечтае да кара: Совалка
Автоматичен контрол на стабилността (ASC+T).
Автоматичен контрол на стабилността + Тракшън (ASC+T) е подфункция на DSC и предпазва колелата от буксуване, осигурявайки оптимално сцепление с пътя и стабилност. Ако някое от задвижващите колела е върху стабилна повърхност, а другото се намира върху хлъзгава повърхност, към колелото което има вероятност да приплъзване се подава спирачна сила, докато другото колело възстанови сцеплението с пътя. Системата може да се деактивира при опити за излизане от дълбок сняг.
Автоматичен контрол на стабилността + Тракшън (ASC+T) е подфункция на DSC и предпазва колелата от буксуване, осигурявайки оптимално сцепление с пътя и стабилност. Ако някое от задвижващите колела е върху стабилна повърхност, а другото се намира върху хлъзгава повърхност, към колелото което има вероятност да приплъзване се подава спирачна сила, докато другото колело възстанови сцеплението с пътя. Системата може да се деактивира при опити за излизане от дълбок сняг.
5 мнения
• Страница 1 от 1