OBC FUEL CONSUMATION PROBLEM
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
да се включа и аз
много си зависи от условията и разстоянията...
аз с 1.1 под 10 много трудно падам при мойто градско, а не си давам зор да поставям рекорди (т.е. давам си ама в другата посока, към по-нисък разход....)
п.с. разстояниата ми са: 5 км сутрин и 5 км вечер (другото е ако бръмна нанякъде:), условията са, на смукач поне 2, 3 км от тези 10 дневно
аз с 1.1 под 10 много трудно падам при мойто градско, а не си давам зор да поставям рекорди (т.е. давам си ама в другата посока, към по-нисък разход....)
п.с. разстояниата ми са: 5 км сутрин и 5 км вечер (другото е ако бръмна нанякъде:), условията са, на смукач поне 2, 3 км от тези 10 дневно
<br>
br
br
много си зависи от условията и разстоянията...
п.с. разстояниата ми са: 5 км сутрин и 5 км вечер (другото е ако бръмна нанякъде, условията са, на смукач поне 2, 3 км от тези 10 дневно
Когато ползвам Рено-то да ходя до сервиза само и е стурдено при мен е су6тата работа - от нас до сервиза на смука4 и така обратно - 10 на 100 си ги лапва винаги ина4е като си го карам гори 6-7 градско и 5-5.5 извън

[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]
офтопик
10х камикадзе, успокои ме:)
иначе, аз си бях казал, хубаво, лапа 10/100, ама пък като абсолютна стойност, дали ще излапа 800 грама или литър литър и нещо е все тая и си карам, както ми е кеф:)
иначе, аз си бях казал, хубаво, лапа 10/100, ама пък като абсолютна стойност, дали ще излапа 800 грама или литър литър и нещо е все тая и си карам, както ми е кеф:)

<br>
br
br
Зна4и благодаря за помоща но о4аквах нещо такова :
http://bmwe34m5.com/faqs/?theme=1&level=4&question_id_select=264&chapitre_id_select=37&document_id_select=3
Хората са написали "How to correct your fuel consumption readout "
http://bmwe34m5.com/faqs/?theme=1&level=4&question_id_select=264&chapitre_id_select=37&document_id_select=3
Хората са написали "How to correct your fuel consumption readout "

[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]
бре да му се невиди
интелигентна работа:)
започнах още повече да уважавам баварците
п.с. чудя се дали няма да почнат да пускат модели за напреднали потебители с рс232 или етернет интерфейс за конфигуриране:)
започнах още повече да уважавам баварците
п.с. чудя се дали няма да почнат да пускат модели за напреднали потебители с рс232 или етернет интерфейс за конфигуриране:)
<br>
br
br
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
да подхвана тази тема тъй като шибнах ОБЦ (by Лъчо - край на рекламата
) а тази тема е най-близко до въпроса.
проблема: с корекция на 1250, на разходомера като закова на 10/100, OBC-то показва 7.5 - както и при всякакъв моментен и засечен разход показва към 25% надолу спрямо реалното - едва ли има смисъл да чакам цял резервоар за да го разбера и точно колко е процента грешката. отделно на място ми показва 0.7-0.8 литра на час, вместо очакваното 1.0++. т.е. би ми трябвал множител около 1650 който няма как да се въведе.
никъде в нета или тук не намерих дали има друг множител (джъмпър, пин, ...?) с който да може да се играе - някакси все има, не вярвам за всеки модел да праявт съвсем различен модел. а ОБЦ -то е от 320-ка теоретично...
та реших да питам дали миа друго решение, освен тривиалното да тествам с други ОБЦ-та (дето се намират под дърво и камък) докато уцеля такова от баш мойта конфигурация двигател/бордкомп...
а да дата на софтуера 25.06.1991 - всички ли са оттогава, или този е от 320-ка преди 95 примерно ?
п.с.
едит опростено: формулата за коригиране при сетнато 1000 е
НОВ_ФАКТОР = (РЕАЛЕН_РАЗХОД / OBC_РАЗХОД)
примерно показан 9, измерен реален 10.2 -> 1.13 -> 1130 фактор вместо 1000.
мин 750, макс 1250

проблема: с корекция на 1250, на разходомера като закова на 10/100, OBC-то показва 7.5 - както и при всякакъв моментен и засечен разход показва към 25% надолу спрямо реалното - едва ли има смисъл да чакам цял резервоар за да го разбера и точно колко е процента грешката. отделно на място ми показва 0.7-0.8 литра на час, вместо очакваното 1.0++. т.е. би ми трябвал множител около 1650 който няма как да се въведе.
никъде в нета или тук не намерих дали има друг множител (джъмпър, пин, ...?) с който да може да се играе - някакси все има, не вярвам за всеки модел да праявт съвсем различен модел. а ОБЦ -то е от 320-ка теоретично...
та реших да питам дали миа друго решение, освен тривиалното да тествам с други ОБЦ-та (дето се намират под дърво и камък) докато уцеля такова от баш мойта конфигурация двигател/бордкомп...
а да дата на софтуера 25.06.1991 - всички ли са оттогава, или този е от 320-ка преди 95 примерно ?
п.с.
едит опростено: формулата за коригиране при сетнато 1000 е
НОВ_ФАКТОР = (РЕАЛЕН_РАЗХОД / OBC_РАЗХОД)
примерно показан 9, измерен реален 10.2 -> 1.13 -> 1130 фактор вместо 1000.
мин 750, макс 1250
Последна промяна t0sh на 22 Юли 2007, 3:27, променена общо 2 пъти
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Познато ми е някак си
Аз като ти казвах ти тогава не вярваше и ми обясняваше за адаптиране и т.н.
и 1000резервоара да минеш нищо не се променя и няма как да се промени.. грешката идва от невярния моментен разход и според мен няма начин (без да се нарушава цялостта на ОБЦ-то) да се поправи това, освен друг борд.
П.С. Да се похваля аз имам и чек контрол вече

П.С. Да се похваля аз имам и чек контрол вече

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... oblem.html
намерих това засега. накратко: БМВ представителствата на теория имат софтуер за прекодиране на ОБЦ-то... звучи ми зле
идея 1: да пренапишат максималния множител за корекция до 2000 примерно
идея 2: да не взимат 1000 лева само за да докарат правилния TYP ако го имат (м/у другото полезен линк - http://www.unofficialbmw.com/repair_faqs/obc.html - но няма за е36 нищо в нета )
идея 3: на множител 1000 ми показва точно наполовина, лесно се умножава по 2
само дето дистанцията ще е зле
иначе литри бензин ги отчита до стотна точно, скоростта има само 1-2 км/ч разминавка т.е. пак доста точно.
намерих това засега. накратко: БМВ представителствата на теория имат софтуер за прекодиране на ОБЦ-то... звучи ми зле

идея 1: да пренапишат максималния множител за корекция до 2000 примерно

идея 2: да не взимат 1000 лева само за да докарат правилния TYP ако го имат (м/у другото полезен линк - http://www.unofficialbmw.com/repair_faqs/obc.html - но няма за е36 нищо в нета )
идея 3: на множител 1000 ми показва точно наполовина, лесно се умножава по 2

иначе литри бензин ги отчита до стотна точно, скоростта има само 1-2 км/ч разминавка т.е. пак доста точно.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не знам дали си забелязал, ма темата е от преди 4 години.... та...... едва ли ти е актуален отговора 

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3