Въпроси и съвети относно зазимяване на автомобил
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: Въпроси и съвети относно зазимяване на автомобил
laviatan написа::!: Ако имаш възможност наеми някъде гараж за тези 6 месеца.
Питай патило
Определено е по-добрият вариант!Ако е навън поне веднъж седмично трябва не само да я припалваш,ами и да я разхождаш малко от малко!В никакъв случай не го оставяй 6 месеца без да го закачаш-това няма да му се отрази добре изобщо

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колега не е оставяй с меки гуми за да не вземе да ти клати след 6 месеца,махни всичко по-тежко и излишно от нея, и защо не е даваш на някой да е раздвижва (брат,братовчед и т.н.)с по-едно голямо кръгче. Знам ,че сигурно нети се дава друг да е кара
ама е по-добре за нея. Успех 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
metodi80 написа:Колега , няма нищо по лошо за един автомобил от това да не се кара ...но ти го знаеш това, не си от вчера във форума ....!
По темата ... :
1. Хубаво е да смениш маслото , преди да зазимиш колата - причината е че в маслото се образува киселина ,която не е добре да се задържа дълго в двигателя, когато маслото е ново , съответно проблемите са по-малко (но това е само препоръка..). Принципно пак по препоръки на "знаещи" хора,всички течности в автомобила трябва да бъдат подменени с нови (но това пак ти си го преценяваш..). Антифриза трябва да се увериш , че е подходящо разреден (да държи поне до -25 )
2. Помпаш хубаво гумите до препоръчителните за съответната гума нива ...
3. Пълниш резервоара до горе с гориво. Колкото повече гориво има , толкова по -малко място има , за да се образува вода , която от своя страна влошава качествата на горивото и е предпоставка за по -бързото му скапване ... Пак от "знаещите" се препоръчва да се добави стабилизатор за гориво (има ги по бензиностанциите, стабилизатора се добавя преди горивото , за да може при наливането на горивото да се умеси хубаво с него ...).
4. Акумулатор ..!!! За да запазиш акумулатора си в добро състояние има два вариянта - сваляш , зареждаш и го оставяш на сухо и сравнително топло място . Другия вариянт е да припалваш колата , така че да поработва и алтернатора да го повъзбужда (но този вариянт ако не е съпроводен с периодично зареждане , или с каране на колата , пак след време води до разряд на акумулатора...).
5. Хубаво е колата да се припалва поне два пъти в месеца и да се оставя да качи нормална работна температура , за да могат гумените уплътнения да се стоплят и разширят ... и по този начин да се запазят , за да не стане така , че на пролет да тече масло от всякъде ... !!!
Това е ... на кратко ...
Най -добре е ако има как колата да си ти е под ръка и дори да не я караш да си я припалваш чат пат , пък и не мисял , че полицаите ще ти направят проблем ако и направиш една разходка примерно пред блока , па било то дори за 5- 10 метра - напред и назад , пак е по -добре от това да седи с месеци някъде и да не се пали вообще ...

много ти благодаря колега точно тези неща ме интересуваха... дочувал съм от тук от там за някои от тези... благодаря ти че ми ги изсипа всичките накуп

vld написа:Все пак невярвам поне един път в месеца да не идеш да я видиш, няма да издържиш сигурен съм просто
вече съм си направил план за тая събота и неделя да ходя да слагам хидравличната ръчна

другата седмица мисля да ходя да олекотя малко...
и така като гледам май всяка седмица ще си ходя...

Благодаря на всички ви за отзивчивоста

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2