Пръскалки за фарове!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Пръскалки за фарове!

Мнение от Nukem » 28 Окт 2009, 15:03

Колеги от какво се състои инасталацията!
Изображение
Всичките тези неща+кабела за управлението на помпичката от каде идва?лостчето на волана друго ли е?
Имам предвид че пръскат едновременно с тези на чистачките или отделно!Някои които има да каже!
Ако е отделно от каде терябва да се прекара кабелче за помпичката?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Re: Пръскалки за фарове!

Мнение от zorobg » 28 Окт 2009, 15:24

Относно това от къде идват кабелите и всичко друго относно инсталацията, нямам идея :)
На фаровете пръска заедно с пръскалките на стъклото, но САМО ПРИ ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ.
Поне аз не съм забелязал начин да пръска само на фаровете.
Пръскането се включва при мен по 2 начина: 1) с дърпане на лостчето към себе си, което е еднократо ( за около 1 сек. ) пръскане на стъклото . Забелязал съм, че при този вариант с много кратко дръпване на лоста, може и да не пръсне на фаровете. 2) с напискане на лоста навътре ( мисля, че не всеки го има като уфнкция ) - тогава пръскането е обилно и на фаровете и стъклото :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 28 Окт 2009, 15:30

не знам някой а има функция натискане навътре при нормални чистачки само на стъклото може би това е функция която я има само при чистачки на фаровете от тук следва че и лостчето би трябвал ода е разлчно ...
PNR@abv.bg
София
0888779546

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 28 Окт 2009, 15:37

Значи ако лостчето е различно има сигурно и някое модулче което го управлява и става мармалад и става трудна конверсията или да се пуснат две жички от другата помпичка и да пръска заедно с тези за чистачките! :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 28 Окт 2009, 15:45

До колкото ми е известно пръскалките на фаровете пръскат когато се натисне лостчето навътре към волана. Заедно с пръскалките на фаровете се задействат и пръскалките на челното стъкло+чистачките. По VIN излиза че моята кола е имала система за миене на фаровете, но колата при предишния собственик или преди това е претърпявала челен удар и на някой не са му се давали 150лв за маска с пръскалки и е сложил обикновенната, като заедно с това е извадил и резервоарчето за течността, което стои на десния ботуш на амортисьора, за да заличи побългаряването. Но неможаха да го скрият от мен. Сега като натисна лостчето пръскалките на челното стъкло пръскат около 2-3 секунди без прекъсване. За инсталацията на съм се заглеждал откъде минават кабелите. Може и да е изрязана с резачките. Скоро ще смъквам предната броня че я извадих от водачите на един тротоар и ще разгледам по-обстойно дали е останало нещо.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zorobg » 28 Окт 2009, 15:49

Мисля си, че това лостче с натискането навътре е по-скоро ... екстра, а не задължителен елмент. Ноооо... дали е така :)
При тази му фукция първо започва да пръска на стъклото ( около 3-4 сек ) доста обилно и след около 1 сек тръгват и чистачките и пръскалките на фаровете (доста неикономичен режим, м/у другото).
А иначе и с нормално дръпване на лостчето си функционира като при всички други автомобили, като ако за включени фаровете пръска и на тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 28 Окт 2009, 22:03

joreto_88 написа:До колкото ми е известно пръскалките на фаровете пръскат когато се натисне лостчето навътре към волана. Заедно с пръскалките на фаровете се задействат и пръскалките на челното стъкло+чистачките. По VIN излиза че моята кола е имала система за миене на фаровете, но колата при предишния собственик или преди това е претърпявала челен удар и на някой не са му се давали 150лв за маска с пръскалки и е сложил обикновенната, като заедно с това е извадил и резервоарчето за течността, което стои на десния ботуш на амортисьора, за да заличи побългаряването. Но неможаха да го скрият от мен. Сега като натисна лостчето пръскалките на челното стъкло пръскат около 2-3 секунди без прекъсване. За инсталацията на съм се заглеждал откъде минават кабелите. Може и да е изрязана с резачките. Скоро ще смъквам предната броня че я извадих от водачите на един тротоар и ще разгледам по-обстойно дали е останало нещо.

не е така колега,това казанче на ботуша е за препарат за предното стъкло.и аз го имам и от него си излизат маркучи до пръскалките,а те по свой ред са с два входа един за препарата и един за водата от голямото казанче.за пръскалките на фаровете си е отделна система и по спомен при мен голямото казанче майче е с две помпи една за стъклото а другото за фаровете.и при мен е имало удар и както при теб предишният собственик е спестил пари.а иначе по това което съм чел пръскалките на фаровете започват да работят пи включени фарови и през интервал от 5-6 пръскания на стъклото понеже самата система изразходва много вода,тръбите са много по-дебели и пръска под по-голямо налягане за да измие понеже няма чистачки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zorobg » 28 Окт 2009, 23:06

Казанчето за течноста е едно и има 2 помпи. А това че пръска на фаровете през интервал от 5-6 пръскания, не съм имал такъв случай при мен. Пръска си яко и течността заминава страаааашно бързо ( в мноого гадно време София - Варна .... 10 л. !!! ). Варианта е ако караш през деня да си гасиш фаровете преди да пръснеш :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 28 Окт 2009, 23:31

http://bmwfans.info/parts/catalog/82199404447/#set

Ето го целия официален комплект какво съдържа. Точно как се прокарва не знам но едва ли е голяма философия. Бях намерил оригинална маска барабар с пръскалки за 50лв и останалите тъпотии за 30лв лостчето само ми оставаше, ама нещо вече не ми се занимава много много с глупости :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 28 Окт 2009, 23:55

Толкова ли ви се цапат пък фаровете?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 29 Окт 2009, 0:24

zorobg написа:Казанчето за течноста е едно и има 2 помпи. А това че пръска на фаровете през интервал от 5-6 пръскания, не съм имал такъв случай при мен. Пръска си яко и течността заминава страаааашно бързо ( в мноого гадно време София - Варна .... 10 л. !!! ). Варианта е ако караш през деня да си гасиш фаровете преди да пръснеш :mrgreen:

да колега и аз това съм написал,но имам и още едно казанче което е за препарат и то побира 1л.течност и си е отделно.като цяло ми се струва че няма смисъл да се прави на кола която няма.а и разхода е прекалено много.както казваш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 29 Окт 2009, 8:56

Толкова ли ви се цапат пък фаровете?

Не това проблема колега, проблема е че зимата ката караш в снеговалеж през ноща, понеже ксенона не грее и фаровете ти се покриват със сняг, миналата зима от София до Хасково три пъти спирах да ги чистя че грам не се вижда!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zorobg » 29 Окт 2009, 12:47

nasko_arsov написа:
zorobg написа:Казанчето за течноста е едно и има 2 помпи. А това че пръска на фаровете през интервал от 5-6 пръскания, не съм имал такъв случай при мен. Пръска си яко и течността заминава страаааашно бързо ( в мноого гадно време София - Варна .... 10 л. !!! ). Варианта е ако караш през деня да си гасиш фаровете преди да пръснеш :mrgreen:

да колега и аз това съм написал,но имам и още едно казанче което е за препарат и то побира 1л.течност и си е отделно.като цяло ми се струва че няма смисъл да се прави на кола която няма.а и разхода е прекалено много.както казваш.

:yes: Асолютно! Аз никога, нищо не съм сипвал в малкото.
А иначе въпреки големия разход на течност си е доста полезно нещо. Зимата , когато се кара по доста мръсни пътища от луги, соли, пясъци и др. такива, фаровете ти се зацапват буквално за 1 мин, особено ако заседнеш зад някой ТИР.

Назад към E36