количество антифриз

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д

количество антифриз

Мнение от muk_83 » 26 Окт 2009, 20:15

колеги един час тьрсих из темите но не намерих интересуваме колко сьбира 320-та ми охладителна течност нали става дума за Е36 320 150 к.с 91 г. 6 цилиндрова мисля че бях достатьчно изчерпателен имерси предварително в кинйката мисля че пише 10.5 л. но всичко е на италиянски сещате се

младши ентусиаст
Аватар

Re: количество антифриз

Мнение от sabi1984 » 26 Окт 2009, 21:54

точно така 10,5л.събира цялата охладителна система.
взимай 5л.концентрат и може да бъдеш спокоен че няма да имаш проблем с това ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от muk_83 » 26 Окт 2009, 22:30

ураааааааааааа един човек да искаже мнение мерси но ще чакам още наистина сложих 5 л. руски антифриз

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 26 Окт 2009, 23:29

колко го купи ,литъра :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от muk_83 » 27 Окт 2009, 14:01

по 4 лв. руски Аляска на -65 но го взимам от един приятел които го внася шишетата са по литьр и на тях няма грам бьлгарски всичко е на руски

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Окт 2009, 14:16

И каква е разликата м/у руски , български или какъвто и да било друг антифриз ... Според мен трябва да се гледат характеристиките на антифриза , а не от къде е ... :roll: Извинявам се за отклонението от темата .. , а по темата - вече са отговорили за количеството ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 27 Окт 2009, 14:17

От София ли сте и двамата, дай някаква информация на ЛС че и аз ще сменям

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 28 Окт 2009, 8:46

айде и аз да бутна темата в друга посока понеже колегата по горе попита каква е разликата между антифриза.
когато отидох в магазина да си взема антифриз,продавачката ме зарибяваше какво предлагат и по едно време дойде собственика и и каза от българския антифриз(няма да кажа марка да не прайм реклама :mhihi: )да дава само на по стари автомобили,че да не се прецака нещо на по новите коли с тия електроники.и аз :shock: незнам дали е възможно да стане някакъв проблем наистина, но при положение че собственика каза да не се дава от тоя антифриз на по нови коли значи не е случайно :confused:
аз си взех немски(трябва да видя марката)в туби по 1.5л
синия беше 13лв.а червения 18лв.
скъпичак но да се надяваме че няма да имам грижи с него :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uli4nika » 28 Окт 2009, 14:10

ако някои иска немски антифриз 1л. fuchs червен 11лв и зелен 10лв. :yes: ,червения се слага само на коли с алуминиев блок.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Окт 2009, 16:14

sabi1984 написа:дойде собственика и и каза от българския антифриз(няма да кажа марка да не прайм реклама )да дава само на по стари автомобили,че да не се прецака нещо на по новите коли

Е колега , аз си мисля , че нашите коли са стари , а ... ти как мислиш ?! :mhihi:
Извинявам се пак за отклонението от темата ...ама айде да не се "вталяваме" на тема - производител на антифирз.... Антифриза трябва да има мазилни свойства (това може лесно да се установи само като се пипне и се размаже с две пръстчета ) и трябва да държи на температура ( и това може лесно да се установи и то в домашни условия , без каквито и да било измервателни уреди , просто се бута във фризера , наглася се фризера да свали поне до -20 температурата и готово ...). Аз пък карам с български антифриз и съм доволен. Преди карах с немски (син) купувах го по 15 лв литъра., докато случайно един приятел ,не ми показа този българския ,няма да казвам марка , че да не излезе че го рекламирам .... , та от тогава си карам с българския и всичко е 6... близо година вече ...)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 28 Окт 2009, 17:52

а каква е разликата с немския,незгрява или кво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 28 Окт 2009, 18:28

metodi80 написа:
sabi1984 написа:дойде собственика и и каза от българския антифриз(няма да кажа марка да не прайм реклама )да дава само на по стари автомобили,че да не се прецака нещо на по новите коли

Е колега , аз си мисля , че нашите коли са стари , а ... ти как мислиш ?! :mhihi:
Извинявам се пак за отклонението от темата ...ама айде да не се "вталяваме" на тема - производител на антифирз.... Антифриза трябва да има мазилни свойства (това може лесно да се установи само като се пипне и се размаже с две пръстчета ) и трябва да държи на температура ( и това може лесно да се установи и то в домашни условия , без каквито и да било измервателни уреди , просто се бута във фризера , наглася се фризера да свали поне до -20 температурата и готово ...). Аз пък карам с български антифриз и съм доволен. Преди карах с немски (син) купувах го по 15 лв литъра., докато случайно един приятел ,не ми показа този българския ,няма да казвам марка , че да не излезе че го рекламирам .... , та от тогава си карам с българския и всичко е 6... близо година вече ...)

далеч съм от мисълта че нашите коли са нови,но мойта поне гледам да я поддържам с що годе добри консумативи.
незнам защо собственика каза да не се дава от тоя антифриз на по новите коли(в случая моята)явно е имал нещо в предвит :roll: пък и няма да го сменям всеки ден я тоя антифриз

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от muk_83 » 28 Окт 2009, 20:54

всеки си знае с какьв антифриз да кара дали руски за 5 лв. и ресто или немски за 15 лв. важното е колата да движи да охлажда добре да е е топло 90 градуса не повече или по малко цената и марката няма значение колата да е добре да не разяжда и оплатненията сьщо така а относно моя вьпрос само един човек отговори мисля че нее достатьчно немислите ли така

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 29 Окт 2009, 13:51

Немският антифриз - да речем FUCHS, SWAG, FEBI, HEPU, ROWE, IGAT и т.н. са с по-високи мазителни свойства. Тоест запазват по-дълго живота на водните съединения и радиатора. Гъстотата им е висока (подобна на тази на маслата) - по-това може да се познае по-качествения антифриз. Иначе червеният и лилавият антифриз са отганични за разлига от синия и жълтия. Попринцип синият се води Г11 както и жълтият а той примерно е само за френските автомобили(жълтият). Червеният е Г12 а лилавият Г12+. Разликата между двата е че лилавият се води long life и го дават да се смесва в някои случаи обаче с червен и син и 100% съвместим с червения. Аз лично никога не бих си сложил от БГ антифриза например - MOTOX, VERILA и тн. , но това се е лично мое мнение, просто защото са с по-лоши мазителни качества, но иначе на градуси го докарват(пълни с всевъзможни химии).

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 29 Окт 2009, 14:10

uli4nika написа:ако някои иска немски антифриз 1л. fuchs червен 11лв и зелен 10лв. :yes: ,червения се слага само на коли с алуминиев блок.

И какво ще стане ако сложиш син... вместо червен антифриз.. на кола с алуминиев блок? :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

Следваща

Назад към E36