количество антифриз
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д
количество антифриз
колеги един час тьрсих из темите но не намерих интересуваме колко сьбира 320-та ми охладителна течност нали става дума за Е36 320 150 к.с 91 г. 6 цилиндрова мисля че бях достатьчно изчерпателен имерси предварително в кинйката мисля че пише 10.5 л. но всичко е на италиянски сещате се
Re: количество антифриз
точно така 10,5л.събира цялата охладителна система.
взимай 5л.концентрат и може да бъдеш спокоен че няма да имаш проблем с това
взимай 5л.концентрат и може да бъдеш спокоен че няма да имаш проблем с това

- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
ураааааааааааа един човек да искаже мнение мерси но ще чакам още наистина сложих 5 л. руски антифриз
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
по 4 лв. руски Аляска на -65 но го взимам от един приятел които го внася шишетата са по литьр и на тях няма грам бьлгарски всичко е на руски
- metodi80
- старши ентусиаст
-
И каква е разликата м/у руски , български или какъвто и да било друг антифриз ... Според мен трябва да се гледат характеристиките на антифриза , а не от къде е ...
Извинявам се за отклонението от темата .. , а по темата - вече са отговорили за количеството ...

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
От София ли сте и двамата, дай някаква информация на ЛС че и аз ще сменям
айде и аз да бутна темата в друга посока понеже колегата по горе попита каква е разликата между антифриза.
когато отидох в магазина да си взема антифриз,продавачката ме зарибяваше какво предлагат и по едно време дойде собственика и и каза от българския антифриз(няма да кажа марка да не прайм реклама
)да дава само на по стари автомобили,че да не се прецака нещо на по новите коли с тия електроники.и аз
незнам дали е възможно да стане някакъв проблем наистина, но при положение че собственика каза да не се дава от тоя антифриз на по нови коли значи не е случайно
аз си взех немски(трябва да видя марката)в туби по 1.5л
синия беше 13лв.а червения 18лв.
скъпичак но да се надяваме че няма да имам грижи с него
когато отидох в магазина да си взема антифриз,продавачката ме зарибяваше какво предлагат и по едно време дойде собственика и и каза от българския антифриз(няма да кажа марка да не прайм реклама

аз си взех немски(трябва да видя марката)в туби по 1.5л
синия беше 13лв.а червения 18лв.
скъпичак но да се надяваме че няма да имам грижи с него

ако някои иска немски антифриз 1л. fuchs червен 11лв и зелен 10лв.
,червения се слага само на коли с алуминиев блок.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
sabi1984 написа:дойде собственика и и каза от българския антифриз(няма да кажа марка да не прайм реклама )да дава само на по стари автомобили,че да не се прецака нещо на по новите коли
Е колега , аз си мисля , че нашите коли са стари , а ... ти как мислиш ?!

Извинявам се пак за отклонението от темата ...ама айде да не се "вталяваме" на тема - производител на антифирз.... Антифриза трябва да има мазилни свойства (това може лесно да се установи само като се пипне и се размаже с две пръстчета ) и трябва да държи на температура ( и това може лесно да се установи и то в домашни условия , без каквито и да било измервателни уреди , просто се бута във фризера , наглася се фризера да свали поне до -20 температурата и готово ...). Аз пък карам с български антифриз и съм доволен. Преди карах с немски (син) купувах го по 15 лв литъра., докато случайно един приятел ,не ми показа този българския ,няма да казвам марка , че да не излезе че го рекламирам .... , та от тогава си карам с българския и всичко е 6... близо година вече ...)
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
а каква е разликата с немския,незгрява или кво.
metodi80 написа:sabi1984 написа:дойде собственика и и каза от българския антифриз(няма да кажа марка да не прайм реклама )да дава само на по стари автомобили,че да не се прецака нещо на по новите коли
Е колега , аз си мисля , че нашите коли са стари , а ... ти как мислиш ?!![]()
Извинявам се пак за отклонението от темата ...ама айде да не се "вталяваме" на тема - производител на антифирз.... Антифриза трябва да има мазилни свойства (това може лесно да се установи само като се пипне и се размаже с две пръстчета ) и трябва да държи на температура ( и това може лесно да се установи и то в домашни условия , без каквито и да било измервателни уреди , просто се бута във фризера , наглася се фризера да свали поне до -20 температурата и готово ...). Аз пък карам с български антифриз и съм доволен. Преди карах с немски (син) купувах го по 15 лв литъра., докато случайно един приятел ,не ми показа този българския ,няма да казвам марка , че да не излезе че го рекламирам .... , та от тогава си карам с българския и всичко е 6... близо година вече ...)
далеч съм от мисълта че нашите коли са нови,но мойта поне гледам да я поддържам с що годе добри консумативи.
незнам защо собственика каза да не се дава от тоя антифриз на по новите коли(в случая моята)явно е имал нещо в предвит

- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
всеки си знае с какьв антифриз да кара дали руски за 5 лв. и ресто или немски за 15 лв. важното е колата да движи да охлажда добре да е е топло 90 градуса не повече или по малко цената и марката няма значение колата да е добре да не разяжда и оплатненията сьщо така а относно моя вьпрос само един човек отговори мисля че нее достатьчно немислите ли така
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Немският антифриз - да речем FUCHS, SWAG, FEBI, HEPU, ROWE, IGAT и т.н. са с по-високи мазителни свойства. Тоест запазват по-дълго живота на водните съединения и радиатора. Гъстотата им е висока (подобна на тази на маслата) - по-това може да се познае по-качествения антифриз. Иначе червеният и лилавият антифриз са отганични за разлига от синия и жълтия. Попринцип синият се води Г11 както и жълтият а той примерно е само за френските автомобили(жълтият). Червеният е Г12 а лилавият Г12+. Разликата между двата е че лилавият се води long life и го дават да се смесва в някои случаи обаче с червен и син и 100% съвместим с червения. Аз лично никога не бих си сложил от БГ антифриза например - MOTOX, VERILA и тн. , но това се е лично мое мнение, просто защото са с по-лоши мазителни качества, но иначе на градуси го докарват(пълни с всевъзможни химии).
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
uli4nika написа:ако някои иска немски антифриз 1л. fuchs червен 11лв и зелен 10лв.,червения се слага само на коли с алуминиев блок.
И какво ще стане ако сложиш син... вместо червен антифриз.. на кола с алуминиев блок?

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2