бензинова помпа на 318 е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

бензинова помпа на 318 е36

Мнение от igra4a_bmw » 28 Окт 2009, 8:51

бензинова помпа на 318 е36-врь6там се след сержиза пускам ток на старата дето каза 4е ни работи,пускам и жиците сьс ток и си работи,за6то така,маисторите ли зекьа парите пак само за да имат работа

младши ентусиаст
Аватар

Re: бензинова помпа на 318 е36

Мнение от sabi1984 » 28 Окт 2009, 9:14

има вариянт помпата да е в начален стадий,т.е.има момент в който не работи и като я удариш(разклатиш) и зацепва,но това е временно и после колкото и да я удряш няма да тръгне да работи :mhihi:
а има и вариянт само да са ти взели парите,историята знае и по нагли случаи :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 28 Окт 2009, 14:49

И моята старата помпа като я смъкнах и и подадох ток брамчеше и даже като я потопих в вода си работеше, ама явно не създаваше достатъчно налягане, защото като я върнах на колата припали веднъж и това беше. Ако те е оставила не се занимавай повече с нея, а взимаи нова

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 28 Окт 2009, 16:00

igra4a_bmw написа:бензинова помпа на 318 е36-врь6там се след сержиза пускам ток на старата дето каза 4е ни работи,пускам и жиците сьс ток и си работи,за6то така,маисторите ли зекьа парите пак само за да имат работа

Не съжалявай , добре си я сменил ... както колегите преди мене казаха , това , че върти не значи задължително , че е здрава ... (може за момента да върти и пак да спре , може да не създава достатъчно налягане ... ). Ако обаче причината/проблема , поради която си сменил старата помпа се прояви пак , то иди им удари старата помпа у главите на тия майстори ....!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Мнение от BH5482BH » 29 Окт 2009, 13:45

Тя и мойта въртеше старата, но като махнах седалката и се заслушах работеше неравномерно, един ден спря чукнах я леко с ръка и трагна, но по добре да се смени щото незанеш къде ще те остави :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D e39
Мечтае да кара: M5 и B10

Мнение от nestta » 30 Окт 2009, 15:56

Имах подобен проблем 2-ти пали на третия неще наи лошо като спре да подава на крастовище,по добре я смени че не се знае каде щете остави :D

Потребител
Аватар

Мнение от GRIV4O » 02 Апр 2010, 9:59

Колеги гледам все разумни мнениа давате за тиа помпи ама на мен ми казват от бмв-сервиза че помпата изгоряла,добреде смених я,пробвах още три и познайте ми сичките неработеха а биаха нови,на акумолатора си въртят и си имат налягане бе нови помпи,хах и си твърдът че е помпа :!: :!: :!:

Аватар

Мнение от borcho6 » 02 Апр 2010, 16:47

а как се замерва помпата какъв налягане прави?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 02 Апр 2010, 17:08

GRIV4O написа:Колеги гледам все разумни мнениа давате за тиа помпи ама на мен ми казват от бмв-сервиза че помпата изгоряла,добреде смених я,пробвах още три и познайте ми сичките неработеха а биаха нови,на акумолатора си въртят и си имат налягане бе нови помпи,хах и си твърдът че е помпа :!: :!: :!:

Първо се проверяво напрежението на буксата на помпата :!: Ако го няма-бушон и реле.Ако го има,трябва да е колкото напрежението на борда,без да пропада и да се изменя :!: Ето какво ни се е случвало в сервиза:
Карат ни RENO MEGANE SCENIC - не работи равномерно и губи мощност.....Напрежение на буксата показа 8) Закачихме манометъра преди филтъра и видяхме,че дава непостоянно налягане.Директно решихме,че помпата не става.Сложихме чисто нова и познайте-абсолютно същото и с нея......Като закачихме една халогенна лампа на буксата забелязахме,че не свети с постоянна яркост,както би светила свързана директно към акумулатора.От тук е ясно,че има проблем със захранването на помпата.Релето беше наред-остава масата.Оказа се,че съвсем скоро са сменяли стоповете с кристални и са забравили да стегнат една от масите до десният стоп,а това е точно масата и на помпата :banghead:

П.П. При проверка само с мултимер той отчита напрежението,но токът който протича през мултимера при това измерване е нищожен и нестегнатата кабелна обувка на масата не прави проблем.Но помпата,както и пробната халогенна лампа,която използвахме имат консумация от порядъка на няколко ампера и тогава хлабавата маса се проявява като омичен контакт,върху който съответно има пад на напрежение :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от GRIV4O » 03 Апр 2010, 22:34

ned_gm28 написа:
GRIV4O написа:Колеги гледам все разумни мнениа давате за тиа помпи ама на мен ми казват от бмв-сервиза че помпата изгоряла,добреде смених я,пробвах още три и познайте ми сичките неработеха а биаха нови,на акумолатора си въртят и си имат налягане бе нови помпи,хах и си твърдът че е помпа :!: :!: :!:

Първо се проверяво напрежението на буксата на помпата :!: Ако го няма-бушон и реле.Ако го има,трябва да е колкото напрежението на борда,без да пропада и да се изменя :!: Ето какво ни се е случвало в сервиза:
Карат ни RENO MEGANE SCENIC - не работи равномерно и губи мощност.....Напрежение на буксата показа 8) Закачихме манометъра преди филтъра и видяхме,че дава непостоянно налягане.Директно решихме,че помпата не става.Сложихме чисто нова и познайте-абсолютно същото и с нея......Като закачихме една халогенна лампа на буксата забелязахме,че не свети с постоянна яркост,както би светила свързана директно към акумулатора.От тук е ясно,че има проблем със захранването на помпата.Релето беше наред-остава масата.Оказа се,че съвсем скоро са сменяли стоповете с кристални и са забравили да стегнат една от масите до десният стоп,а това е точно масата и на помпата :banghead:

П.П. При проверка само с мултимер той отчита напрежението,но токът който протича през мултимера при това измерване е нищожен и нестегнатата кабелна обувка на масата не прави проблем.Но помпата,както и пробната халогенна лампа,която използвахме имат консумация от порядъка на няколко ампера и тогава хлабавата маса се проявява като омичен контакт,върху който съответно има пад на напрежение :winky:

Дам в последствие останових че няма никакъв ток до помпата, загатката е кое е релето за помпата и дали е едно защото бушона е здрав следователно е реле.И още нещо,помпата и дюзите на едно реле ли са? Защото когато подам ток на помпата директно от акъмолатора тя си подава гориво до инжекциона но колата непали.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 04 Апр 2010, 17:56

Отваряш кутията с бушоните в двигателното,от към двигателното има три релета покрити с едно черно пластмасово капаче.Махаш го,най-лявото реле (синьо на цвят) е за бензиновата помпа.Освен помпата,захранва и релето за подгрева на ламбдата.
Последна промяна ned_gm28 на 04 Апр 2010, 19:10, променена общо 3 пъти
Изображение

Аватар
Кара: Бавно м52б28

Мнение от komarchyyyy » 04 Апр 2010, 18:46

metodi80 написа:
igra4a_bmw написа:бензинова помпа на 318 е36-врь6там се след сержиза пускам ток на старата дето каза 4е ни работи,пускам и жиците сьс ток и си работи,за6то така,маисторите ли зекьа парите пак само за да имат работа

Не съжалявай , добре си я сменил ... както колегите преди мене казаха , това , че върти не значи задължително , че е здрава ... (може за момента да върти и пак да спре , може да не създава достатъчно налягане ... ). Ако обаче причината/проблема , поради която си сменил старата помпа се прояви пак , то иди им удари старата помпа у главите на тия майстори ....!!!

И аз съм на това мнение ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от nenasiten89 » 07 Яну 2012, 15:04

колеги и при мен стана така смених помпата,релето и бушона но пак няма никои измерих напрежението и видях че няма такова не стига до бушона ... вапроса ми е къде да погледна да не е откачена масата ... аз сам с бмв 318ти компакт ... (извинявам се че ползвам темата на колегата)

Назад към E36