Налягане в охладителната система

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Налягане в охладителната система

Мнение от FaceOff » 27 Окт 2009, 11:57

Колеги препоръчайте ми сервиз (София), където да ми премерят налягането на охладителната течност (и прави ли се това?), ако има някакво значение става въпрос за М43 1.8
Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Re: Налягане в охладителната система

Мнение от bobreti » 27 Окт 2009, 17:57

искаш да кажеш гъстотата на антифриза ли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 27 Окт 2009, 18:09

bobreti написа:искаш да кажеш гъстотата на антифриза ли

Точно за измерване налягането в охладителната система не знам дали го правят някъде, но има уред с манометър и помпа, който се завива в гърловината на радиатора, създава се определено налягане с помпата и се следи стрелката на манометъра. Падне ли за минута до нула налягане, значи гарнитурата на главата е издухала.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 27 Окт 2009, 22:50

ивчо3 написа:

Точно за измерване налягането в охладителната система не знам дали го правят някъде, но има уред с манометър и помпа, който се завива в гърловината на радиатора, създава се определено налягане с помпата и се следи стрелката на манометъра. Падне ли за минута до нула налягане, значи гарнитурата на главата е издухала.

Благодаря за отговора колега. Въпреки че съм сменил всичко по охладителната система (радиатор, помпа, термостат, ремъци, виско) мисля че са ми малко надути маркучите, а и вече два пъти ми се пукат пластмасови щуцери по системата (може да е и от старост де) та си мислех вече за гарнитура на глава..А май губи и по малко течност

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 28 Окт 2009, 10:29

kokobm написа:
ивчо3 написа:

Благодаря за отговора колега. Въпреки че съм сменил всичко по охладителната система (радиатор, помпа, термостат, ремъци, виско) мисля че са ми малко надути маркучите, а и вече два пъти ми се пукат пластмасови щуцери по системата (може да е и от старост де) та си мислех вече за гарнитура на глава..А май губи и по малко течност

Пускал съм тема за надутите маркучи, придружена със снимки и обяснения, но нямам право да ползвам търсачката, дори личните си теми и коментари не мога да прегледам. Съжалявам, че не желая да пиша нещо по няколко пъти. За сега си смени капачката на радиатора, големи поразии може да направи, включително негоден и новия, скоро поставен радиатор.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 28 Окт 2009, 11:23

Ще сменя и капачката, и тогава ще видя как е. Знам кви поразии прави, ма що не я смених и нея, незнам..

Назад към E36