HB3 и HB4
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: HB3 и HB4
mastersa6o написа:vld написа:Най-добрия вариант е да си смените фаровете с оригинални фарове БОШ или ЗКВ с лупа на късия + ксенон и забравяте за проблема с крушките.
Едно че имат 10 пъти по дълъг живот ксеноновите лампи, второ, че са доста по ефтини![]()
Незнам как не ви боли сърцето да давате пари за крушка със жичка, която при първия дъжд ви се струва, че не свети
Фаровете ми са оригинални Бош колега просто са по - ново поколение
не е до по новото поколение, просто на компакта се монтират такива фарове /най вероятно на ХЕЛА/ а на седаните,със Н7 или Н1 крушки
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
mastersa6o написа:vld написа:Най-добрия вариант е да си смените фаровете с оригинални фарове БОШ или ЗКВ с лупа на късия + ксенон и забравяте за проблема с крушките.
Едно че имат 10 пъти по дълъг живот ксеноновите лампи, второ, че са доста по ефтини![]()
Незнам как не ви боли сърцето да давате пари за крушка със жичка, която при първия дъжд ви се струва, че не свети
Фаровете ми са оригинални Бош колега просто са по - ново поколение
На компактите се монтират фарове Хела рефлекторни от 1994 до 2000 (без лупа) само и единствено

Които съответно не са подходящи за ксенон, затова съм написал в предходното си мнение, че е най-добре да се сменят с ОЕМ фарове с лупа от седан/купе/комби

Многократно по-читави са като изпълнение.
Ако все пак решиш да си караш с оригиналните компактски фарчета, много внимавай при смяната на крушките, да не натиснеш малко повечко, защото много лесно се чупи горния ограничител на рефлектора и той започва да "плува".
Съответно не се продава, като резервна част и настройката на фаровете става невъзможна, и треперят светлините повреме на движение

- MasterRalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ti
- Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane
Колега и аз съм с компакт и скоро исках точно Night Breaker, но като няма HB4 си взех Cool Blue и съм доволен. При положение, че фаровете ми не са нови и не са с лупи, но са много запазени, разликата се усеща, може да ги пробваш - аз го поръчах от
- Код: Избери целия код
drive.bg
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
- mastersa6o
- Потребител
-
Колеги с крушките се оправих. Но сега имам нов проблем тръгнах да слагам Angel Eyes и както се оказа фаровете са ми Hella и ръководствата за поставяне на CCFL не ми помагат, тоя фар е много различен от Бош. Отидох в един сервиз и там ми сервираха някаква космическа цена за поставянето..
Сега се мъча и не мога да го направя. Ако има някой колега, който може да ми помогне ще му заплята работата стига да е в рамките на разумното.
Сега се мъча и не мога да го направя. Ако има някой колега, който може да ми помогне ще му заплята работата стига да е в рамките на разумното.

- KickingKing
- ентусиаст
-
Във Вари едната е по 25лв

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2