Lsd на Quaife

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Lsd на Quaife

Мнение от straight six power » 26 Окт 2009, 15:33

В съседната категория с теми видях, че Е90-ка си е сложила ЛСД на Quaife и доста подробно и нагледно са описани добри впечатления относно този тип шпер. Питането ми е дали някой с Е46 е слагал шпер на автомобила си и какъв тип. Нека тези с ЛИЧЕН опит споделят мнението си относно промяна в поведението на пътя.
Колата ми е без шпер, но това никак не ми пречи да я плъзгам в завоите (широките разбира се). Но при тръгване от място например до 80-90 км/ч, гъза ми се чуди на коя страна да отиде и се усеща, че колелата приплъзват. При път с неравности (каквито са повечето от софийските улици) се усеща как колата не може да предаде моща си върху пътя. С включено АСЦ нещата са още по-трагични - по зле е и от кола с предно. Това мога да кажа за кола без шпер. Нека тези с ЛИЧЕН опит да кажат какво е с шпер.
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Lsd на Quaife

Мнение от slitter » 26 Окт 2009, 16:02

Някой път ела да ти покажа ка се върти 318-ка в малък завой, в голям завой, в кръг, както искаш... Трябва само да изключа АСЦто.

А колкото до другото - не ми се вярва някой да си е сменял дифа, стига да не го е чупил, което се случва изключително рядко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 26 Окт 2009, 17:57

Колата с шпер ще бъде съвсем различна. Ако ти се дават кинти си вземи (като колегите от Е90 форума). Просто няма какво да говорим за предимствата на шпера ... много е изписано. А за дрифт и драг си е направо задължителен. Друг е въпросът дали си заслужава , защото не е ефтин този дифф, не е оригинален БМВ (само Е46 М3 е с ЛСД). Според мен си заслужава на някоя 330/328 , сичко друго е пълна набутвация на пари
А въртенето с отворен дифф в завои си е чисто плъзгане :mhihi:
Като знам каква е разликата при Е36 със шпер и без, направо не ми се мисли колко ще е по-добре при Е46, защото тоя стоков дифф е възможно най-голЕмата глупост
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 26 Окт 2009, 21:02

Колега има една английска фирма Birds само шперове продават за Бмв и за е46 дизел има :mhihi: разгледай цените не са евтини а и напълно споделям мнението на крисо85 няма смисъл за малък мотор ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Окт 2009, 21:05

неговия не е много малък
аз бих пробвал :mhihi:

Назад към E46