КАТ прави хайка...
Модератор: Общи модератори
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Re: КАТ прави хайка...
Само със закони ще ни доиде акъла в главата. Макар че както аз така и много други хора си слагат колана не защото ще ги глобят 50 лв. а защото колана може да им спаси живота. Аз съм за коланите и винаги когато карам и се возя отпред си го слагам просто това се е превърнало в навик ако не си сложа колана усещам че нещо не ми е наред. Иначе за коланите отзад признавам си че и аз не слагам (и аз незнам защо) може би защото рядко се возя там,но все пак и там трябва да се слагат колани все пак затова са направени.
ПОСТАВЯНЕТО НА КОЛАН ОТНЕМА ОТ 3 ДО 7 СЕКУНДИ,ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА РИСКУВАТЕ ЖИВОТА СИ ЗА ДА СПЕСТИТЕ ТОВА ВРЕМЕ?
ПОСТАВЯНЕТО НА КОЛАН ОТНЕМА ОТ 3 ДО 7 СЕКУНДИ,ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА РИСКУВАТЕ ЖИВОТА СИ ЗА ДА СПЕСТИТЕ ТОВА ВРЕМЕ?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Който е преживял челен удар знае за какво иде реч - за мой "късмет" бях в маршрутка (колани няма), седящ - с тръба пред мен (зад седалката на шофьора) - размазахме аудито изпреварващо в насрещното, но и в големия бус се разлетяхме като пилци... интересното е, че пораженията на пътниците в маршрутката бяха сравними с тези на хората в аудито (яйце) - но те бяха с колани, иначе... 

Басиии проблема...какво толкова като трябва да се сложи един колан? В началото е малко кофти докато свикнеш, но после ако не си с колан имаш чувството, че ще паднеш от седалката. Въпрос на навик е. Има смисъл да глобяват шофьора, защото той управлява колата и той носи отговорност за пътниците и когато стане някой инцидент, дори и той да не е виновен, пак голяма част от отговорността пада на него.
А някой замисли ли се, че когато при катастрофа пътника отзад е останал жив, благодарение на колана, може да окаже помощ на другите пострадали, да се обади на линейка и т.н.?
А някой замисли ли се, че когато при катастрофа пътника отзад е останал жив, благодарение на колана, може да окаже помощ на другите пострадали, да се обади на линейка и т.н.?
За вас незнам, ама аз като затъмнявах задния джам и ги изхвърлих за да не пречат на муцките и сега за 10мин. ги инсталирах штото иначе щяха да ме спрат от движение, луда работа
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Аз пък без колан не обичам да карам/да се возя.Каква ви е упората на вас без колан не знам...
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Само не ми става ясно ако пътниците в колата ми нямат колани пак ли за мене е глобата?Ако е така е*аси простотията!
Само не ми става ясно ако пътниците в колата ми нямат колани
то не само глоба, ами и точки и излиза че който не ще да слага колан ще върви пеш. 

- Illusion
- Бургаското явление
-
Sharo написа:БаЯн написа:А ко праийме ако нямаш задни колани![]()
![]()
технически неизправна кола -> спиране от движение
Това като го чух за първи път и аз се запитах същото, но после думите на еди си кой бяха, че на коли, на които няма монтирани колани отзат, защото примерно преди не е имало, няма да съдат санкционирани.

Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

и са какво ако си махна съвсем коланите които отзад не са закачени изобщо няма санкции обаче ако висят незакачени има санкция ? Така ли ?
И в другите държави има по малко смъртни случей защото има по малко хора над закона и няма чалга култура. Колана спасява живот, налагането на глоба не!
И в другите държави има по малко смъртни случей защото има по малко хора над закона и няма чалга култура. Колана спасява живот, налагането на глоба не!
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
AcOrP написа:и са какво ако си махна съвсем коланите които отзад не са закачени изобщо няма санкции обаче ако висят незакачени има санкция ? Така ли ?
Какво общо има чалгата с коланите.

Toneloker написа:AcOrP написа:и са какво ако си махна съвсем коланите които отзад не са закачени изобщо няма санкции обаче ако висят незакачени има санкция ? Така ли ?
Какво общо има чалгата с коланите.![]()
![]()
Трудно мяташ гьобеците

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Каквито и да е глоби да сложат,всичко в тая държава се прави за пари,не за безопастност на хората,ако искаха реално да спасяват животи,щяха да оправят поне пътищата,пълен кенеф са пътищата в страната и в градовете,просто с тея мерки само се пълнят джобовете на милиционерите,по тая логика сяко комби трябва да има мрежа след задната седалка за да не те утрепа някой куфар като спреш внезапно,после идва ред на забраната да се пие кафе в колата,щото верно си е опасно колкото телефона,после пушенето в колата,и когато всичко това забранят,ще гледат дали обувките ,подметките са ти мокри,щото може да се лъзнат на педалите и не може да спреш...на края ще продават и униформи с които да караш колата си,ако не си ги закупил-глоба десет иляди лева,пробация и бой с къмшици
- CLERO
- Потребител
-
- Кара: Honda Civic
- Мечтае да кара: BMW E30 M power/E46 M power
Момчета изкам да питам сигорно ли е тва че ако нямаш колан и се возиш водача ще го отнесе защото на един фр. се возеше одзад без кола тва стана на 31 март 2009 и му писаха акт а на водача не
Карт.писта Плевен 51сек.80стотни
http://www.vbox7.com/play:c97f3de0
http://www.vbox7.com/play:c97f3de0
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
AcOrP написа:и са какво ако си махна съвсем коланите които отзад не са закачени изобщо няма санкции обаче ако висят незакачени има санкция ? Така ли ?
Става въпрос за коли които конструктивно нямат колани, като например костенурката
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
DanielzZz написа:Аз пък без колан не обичам да карам/да се возя.Каква ви е упората на вас без колан не знам...
е ква упора пък намери в един колан?да не седиш на щаига ебаси