КАТ прави хайка...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Re: КАТ прави хайка...

Мнение от djvisage » 23 Окт 2009, 22:58

Само със закони ще ни доиде акъла в главата. Макар че както аз така и много други хора си слагат колана не защото ще ги глобят 50 лв. а защото колана може да им спаси живота. Аз съм за коланите и винаги когато карам и се возя отпред си го слагам просто това се е превърнало в навик ако не си сложа колана усещам че нещо не ми е наред. Иначе за коланите отзад признавам си че и аз не слагам (и аз незнам защо) може би защото рядко се возя там,но все пак и там трябва да се слагат колани все пак затова са направени.
ПОСТАВЯНЕТО НА КОЛАН ОТНЕМА ОТ 3 ДО 7 СЕКУНДИ,ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА РИСКУВАТЕ ЖИВОТА СИ ЗА ДА СПЕСТИТЕ ТОВА ВРЕМЕ?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 24 Окт 2009, 0:13

Който е преживял челен удар знае за какво иде реч - за мой "късмет" бях в маршрутка (колани няма), седящ - с тръба пред мен (зад седалката на шофьора) - размазахме аудито изпреварващо в насрещното, но и в големия бус се разлетяхме като пилци... интересното е, че пораженията на пътниците в маршрутката бяха сравними с тези на хората в аудито (яйце) - но те бяха с колани, иначе... :(

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 25 Окт 2009, 14:11

Басиии проблема...какво толкова като трябва да се сложи един колан? В началото е малко кофти докато свикнеш, но после ако не си с колан имаш чувството, че ще паднеш от седалката. Въпрос на навик е. Има смисъл да глобяват шофьора, защото той управлява колата и той носи отговорност за пътниците и когато стане някой инцидент, дори и той да не е виновен, пак голяма част от отговорността пада на него.
А някой замисли ли се, че когато при катастрофа пътника отзад е останал жив, благодарение на колана, може да окаже помощ на другите пострадали, да се обади на линейка и т.н.?

Потребител
Аватар

Мнение от rindi » 25 Окт 2009, 17:43

За вас незнам, ама аз като затъмнявах задния джам и ги изхвърлих за да не пречат на муцките и сега за 10мин. ги инсталирах штото иначе щяха да ме спрат от движение, луда работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 25 Окт 2009, 19:51

Аз пък без колан не обичам да карам/да се возя.Каква ви е упората на вас без колан не знам...

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 25 Окт 2009, 21:06

Само не ми става ясно ако пътниците в колата ми нямат колани пак ли за мене е глобата?Ако е така е*аси простотията!

Потребител
Аватар

Само не ми става ясно ако пътниците в колата ми нямат колани

Мнение от rindi » 25 Окт 2009, 21:21

то не само глоба, ами и точки и излиза че който не ще да слага колан ще върви пеш. :lol:

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 26 Окт 2009, 0:16

Sharo написа:
БаЯн написа:А ко праийме ако нямаш задни колани :mhihi: :mhihi: :mhihi:

технически неизправна кола -> спиране от движение

Това като го чух за първи път и аз се запитах същото, но после думите на еди си кой бяха, че на коли, на които няма монтирани колани отзат, защото примерно преди не е имало, няма да съдат санкционирани. :roll:
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 26 Окт 2009, 1:34

и са какво ако си махна съвсем коланите които отзад не са закачени изобщо няма санкции обаче ако висят незакачени има санкция ? Така ли ?
И в другите държави има по малко смъртни случей защото има по малко хора над закона и няма чалга култура. Колана спасява живот, налагането на глоба не!

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 26 Окт 2009, 9:49

AcOrP написа:и са какво ако си махна съвсем коланите които отзад не са закачени изобщо няма санкции обаче ако висят незакачени има санкция ? Така ли ?
И в другите държави има по малко смъртни случей защото има по малко хора над закона и няма чалга култура. Колана спасява живот, налагането на глоба не!

Какво общо има чалгата с коланите. :clap: :ahah: :ahah:
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 26 Окт 2009, 9:54

Toneloker написа:
AcOrP написа:и са какво ако си махна съвсем коланите които отзад не са закачени изобщо няма санкции обаче ако висят незакачени има санкция ? Така ли ?

Какво общо има чалгата с коланите. :clap: :ahah: :ahah:

Трудно мяташ гьобеците :smoke: Ако не вярваш, пробвай :D
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Окт 2009, 11:06

Каквито и да е глоби да сложат,всичко в тая държава се прави за пари,не за безопастност на хората,ако искаха реално да спасяват животи,щяха да оправят поне пътищата,пълен кенеф са пътищата в страната и в градовете,просто с тея мерки само се пълнят джобовете на милиционерите,по тая логика сяко комби трябва да има мрежа след задната седалка за да не те утрепа някой куфар като спреш внезапно,после идва ред на забраната да се пие кафе в колата,щото верно си е опасно колкото телефона,после пушенето в колата,и когато всичко това забранят,ще гледат дали обувките ,подметките са ти мокри,щото може да се лъзнат на педалите и не може да спреш...на края ще продават и униформи с които да караш колата си,ако не си ги закупил-глоба десет иляди лева,пробация и бой с къмшици

Потребител
Аватар
Кара: Honda Civic
Мечтае да кара: BMW E30 M power/E46 M power

Мнение от CLERO » 26 Окт 2009, 11:17

Момчета изкам да питам сигорно ли е тва че ако нямаш колан и се возиш водача ще го отнесе защото на един фр. се возеше одзад без кола тва стана на 31 март 2009 и му писаха акт а на водача не
Карт.писта Плевен 51сек.80стотни
http://www.vbox7.com/play:c97f3de0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Окт 2009, 12:07

Става въпрос за коли които конструктивно нямат колани, като например костенурката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Окт 2009, 12:16

DanielzZz написа:Аз пък без колан не обичам да карам/да се возя.Каква ви е упората на вас без колан не знам...

е ква упора пък намери в един колан?да не седиш на щаига ебаси :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата