HB3 и HB4

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

HB3 и HB4

Мнение от mastersa6o » 24 Окт 2009, 11:16

Колеги карам компакт 1999 година и вчера изпаднах в ужас като разбрах че крушките ми са HB3 и HB4, понеже исках да си сложа крушки Philips Nightbreaker, а такива с този цокъл(HB4) няма никъде. Исках да сложа нещо да свети бяло понеже ще слагам Angel Eyes и се страхувам, че с обикновенните крушки ще свети гадно. Ксенон не ми се слага понеже не искам да избождам очите на хората. И сега се колебая дали да слагам Angel Eyes на обикновенните крушки :roll: Та въпроса ми е колеги можете ли да ми препоръчате варянт или някакви други крушки в този цокъл, с които да стане добре :?:

младши ентусиаст
Аватар

Re: HB3 и HB4

Мнение от BAVARIA » 24 Окт 2009, 12:12

mastersa6o написа:Колеги карам компакт 1999 година и вчера изпаднах в ужас като разбрах че крушките ми са HB3 и HB4, понеже исках да си сложа крушки Philips Nightbreaker, а такива с този цокъл(HB4) няма никъде. Исках да сложа нещо да свети бяло понеже ще слагам Angel Eyes и се страхувам, че с обикновенните крушки ще свети гадно. Ксенон не ми се слага понеже не искам да избождам очите на хората. И сега се колебая дали да слагам Angel Eyes на обикновенните крушки :roll: Та въпроса ми е колеги можете ли да ми препоръчате варянт или някакви други крушки в този цокъл, с които да стане добре :?:

няма такава крушка "Philips Nightbreaker" найтбрейкър е наименование на осрам , на филипс се водят блу вижън и има със такъв цокъл НВ3 и НВ4,също и осрам имат със такъв цокъл кул блу

Потребител
Аватар

Мнение от mastersa6o » 24 Окт 2009, 12:18

BAVARIA написа:
mastersa6o написа:Колеги карам компакт 1999 година и вчера изпаднах в ужас като разбрах че крушките ми са HB3 и HB4, понеже исках да си сложа крушки Philips Nightbreaker, а такива с този цокъл(HB4) няма никъде. Исках да сложа нещо да свети бяло понеже ще слагам Angel Eyes и се страхувам, че с обикновенните крушки ще свети гадно. Ксенон не ми се слага понеже не искам да избождам очите на хората. И сега се колебая дали да слагам Angel Eyes на обикновенните крушки :roll: Та въпроса ми е колеги можете ли да ми препоръчате варянт или някакви други крушки в този цокъл, с които да стане добре :?:

няма такава крушка "Philips Nightbreaker" найтбрейкър е наименование на осрам , на филипс се водят блу вижън и има със такъв цокъл НВ3 и НВ4,също и осрам имат със такъв цокъл кул блу

Тези крушки Blue Vision и Cool Blue не светят ли леко синкаво :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 24 Окт 2009, 12:25

ами според мен по към бяло бие, оприличават го като светлина на ксенон около К5000 ако взимаш такива препоръчвам ти филипса но най добре намири колега който ползва такива за да видиш на живо дали е това което търсиш

Потребител
Аватар

Мнение от mastersa6o » 24 Окт 2009, 12:32

BAVARIA написа:ами според мен по към бяло бие, оприличават го като светлина на ксенон около К5000 ако взимаш такива препоръчвам ти филипса но най добре намири колега който ползва такива за да видиш на живо дали е това което търсиш

Благодаря колега за добрия отговор :clap: А не разбрах как седи Angel Еyes на обикновенна крушка търсих снимки и мнения, не намирам нищо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 24 Окт 2009, 15:23

Aми нормално си седи, стига да ти харесват ангелските принципно.
Няма значение, че си с HB3 цокли, пак се слагат по същия начин ринговете.
На мен лично ми харесва най-много с лупа, но всички са бели, а на мен повече ми допадат оранжевеещите, заради контраста, който се получава спремо ксеноновата лупа.

Потребител
Аватар

Мнение от mastersa6o » 24 Окт 2009, 18:35

liloff написа:Aми нормално си седи, стига да ти харесват ангелските принципно.
Няма значение, че си с HB3 цокли, пак се слагат по същия начин ринговете.
На мен лично ми харесва най-много с лупа, но всички са бели, а на мен повече ми допадат оранжевеещите, заради контраста, който се получава спремо ксеноновата лупа.

Ясно ще си търся само ангелски очи :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 24 Окт 2009, 22:08

mastersa6o написа:Колеги карам компакт 1999 година и вчера изпаднах в ужас като разбрах че крушките ми са HB3 и HB4, понеже исках да си сложа крушки Philips Nightbreaker, а такива с този цокъл(HB4) няма никъде. Исках да сложа нещо да свети бяло понеже ще слагам Angel Eyes и се страхувам, че с обикновенните крушки ще свети гадно. Ксенон не ми се слага понеже не искам да избождам очите на хората.

няма да се плашиш, даже трябва да се радваш че си с HB3 и HB4, щото ако решиш да слагаш ксенон нищо няма да се дупчи по фаровете............. иначе за крушките - аз съм с Philips BlueVision 4000k - и определено до скоро бяха най-добрите крушки, но скоро от Philips пуснаха такива със 5000к (... и парите са им много добри :mhihi: ).......... и последно такива крушки (HB3 и HB4) търсиш или директно от вносителя или "отвънка" (... забрави да ги намериш случайно на някоя бензиностанция)!

П.П. :!: 6 парчета Philips BlueVision 4000k са към 160 кинта!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 24 Окт 2009, 22:13

..... и още нещо - BlueVision-a има плътна бяла светлина с лек синкав отенък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 25 Окт 2009, 12:52

Denev написа:..... и още нещо - BlueVision-a има плътна бяла светлина с лек синкав отенък!

Аз съм със същите на късите, само добри неща мога да кажа :yes:
Разликата в цветовете в сравнение с обикновена крушка е доста голяма, пробвал съм като ми изгоря едната.
Чаках няколко дена от Ауто+ да я докарат- 32 лв :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от mastersa6o » 25 Окт 2009, 16:32

TouringInternational написа:
Denev написа:..... и още нещо - BlueVision-a има плътна бяла светлина с лек синкав отенък!

Аз съм със същите на късите, само добри неща мога да кажа :yes:
Разликата в цветовете в сравнение с обикновена крушка е доста голяма, пробвал съм като ми изгоря едната.
Чаках няколко дена от Ауто+ да я докарат- 32 лв :mrgreen:

По лесно е да смениш фар от колкото крушка :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Окт 2009, 23:54

Denev написа:П.П. :!: 6 парчета Philips BlueVision 4000k са към 160 кинта!

Сега разбрах що колегата "изпаднал в ужас" като видял че е с HB3 и HB4 крушки... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 26 Окт 2009, 10:33

~Мишо~ написа:
Denev написа:П.П. :!: 6 парчета Philips BlueVision 4000k са към 160 кинта!

Сега разбрах що колегата "изпаднал в ужас" като видял че е с HB3 и HB4 крушки... :mhihi:

ами не точно, не е задължително да си вземеш филипс, има и други много по-евтини марки............ както и не е задължително да караш BMW :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Окт 2009, 10:49

Най-добрия вариант е да си смените фаровете с оригинални фарове БОШ или ЗКВ с лупа на късия + ксенон и забравяте за проблема с крушките.
Едно че имат 10 пъти по дълъг живот ксеноновите лампи, второ, че са доста по ефтини :mhihi:
Незнам как не ви боли сърцето да давате пари за крушка със жичка, която при първия дъжд ви се струва, че не свети :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mastersa6o » 26 Окт 2009, 17:29

vld написа:Най-добрия вариант е да си смените фаровете с оригинални фарове БОШ или ЗКВ с лупа на късия + ксенон и забравяте за проблема с крушките.
Едно че имат 10 пъти по дълъг живот ксеноновите лампи, второ, че са доста по ефтини :mhihi:
Незнам как не ви боли сърцето да давате пари за крушка със жичка, която при първия дъжд ви се струва, че не свети :mhihi:

Фаровете ми са оригинални Бош колега просто са по - ново поколение ;)

Следваща

Назад към E36